fbpx

10 λεπτομέρειες για τη φοιτητική ζωή που δεν σου έχει πει κανείς μέχρι τώρα!

“Να νοικιάσεις κοντά στο πανεπιστήμιο”, “Να βγάλεις κάρτα σίτισης”, “Να πας νωρίς για τις σημειώσεις μαθημάτων“…τέτοιου τύπου είναι οι στάνταρ συμβουλές που θα ακούσεις στο ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής από γονείς-καθηγητές-μεγαλύτερους φοιτητές, όταν ακόμα είσαι ψαρωμένος/η και θες κάποιον να σου δείξει τα κατατόπια.

Αυτά τα βασικά όμως αρκούν απλά για να “επιβιώσειςως φοιτητής/τρια. Αν θες να ξέρεις όμως το “κάτι παραπάνω“, το πιο ψαγμένο, το κόλπο που θα μετατρέψει την απλή επιβίωση σε καλοπέραση, ακολούθησε τις συμβουλές μας. Μιλάμε από εμπειρία!

 

1. Έχε πάντα στον νου σου μια εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή.

asian

Για τις μέρες που βαριέσαι, αλλά και όταν δεν υπάρχει χρόνος, είναι καλό να έχεις ως backup μια εύκολη συνταγούλα, ώστε να μην πέφτεις στην οικονομική και διατροφική παγίδα του delivery συνέχεια. Μπορεί να ναι κάποια σούπα λαχανικών, στην οποία κοτσάρεις και περισσέματα από κρέας, μια υγιεινή μακαρονάδα ή ένα πιάτο με ρύζι. Αρκεί να’ναι κάτι απλό, και που μπορείς να το ξαναζεστάνεις αρκετές φορές.

 

2. Μην ζορίσεις το να γίνεις κολλητός/ή με το/τη συγκάτοικό σου.

Sexy brunette roommates

Το σημαντικό είναι να μπορείτε να συνεννοηθείτε σε βασικά θέματα και να σέβεστεο ένας τον άλλο. Το να γίνετε καλοι/ές φίλοι/ες είναι υπέροχο, αλλά όχι αναγκαίο. Οπότε μην πιέζεις πολύ τα πράγματα και μην απογοητεύεσαι αν δεν ταιριάζετε 100% στα πάντα!

 

3. Γίνε φίλος/η με τουλάχιστον ένα άτομο από κάθε μάθημα που πηγαίνεις.

talking-girls-2-mindbodygreen-com

Στις περισσότερες περιπτώσεις κάνεις φίλους στο πρώτο έτος, αλλά μετά η παρέα διασπάται λόγω διαφορετικών κατευθύνσεων ή μαθημάτων επιλογής, ανάλογα με την σχολή. Ή απλά επειδή μερικοί δεν πατάνε. Το να βάλεις στόχο να γνωρίσεις από ένα καινούριο άτομο (ή και περισσότερα!) σε κάθε μάθημα που πηγαίνεις, και θα σε βοηθήσει από πρακτικής άποψης (σημειώσεις κλπ.) αλλά είναι και ένας ωραίος τρόπος να κάνεις περισσότερουςφίλους!

 

4. Βρες αυτή τη μία και μοναδική τουαλέτα στο πανεπιστήμιο που είναι πάντα καθαρή.

southampton-university-toilet-refurbishment-3

Στη σχολή σου μπορεί να περνάς ορισμένες μέρες ως και δωδεκάωρο, και όσο και αν έχεις πάρει τα μέτρα σου, κάποια στιγμή θα νιώσεις το κάλεσμα της φύσης…Τι γίνεται όμως αν οι τουαλέτες είναι στο κλασικό τους χάλι και η σχολή σου βρίσκεται αρκετά μακριά από οποιονδήποτε άλλο χώρο, π.χ. μια καφετέρια, που θα μπορούσε να…εξυπηρετήσει; Σε κάθε σχολή, εγγυημένα, βρίσκεται κάποια τουαλέτα στο πιο άκυρο μέρος, και για αυτό τον λόγο ακριβώς δεν την χρησιμοποιεί κανείς. Μπορεί, π.χ., να βρίσκεται σε έναν όροφο με λίγα αμφιθέατρα ή κάτι τέτοιο. Στο χέρι σου είναι να τη βρεις και να μην το πεις σε κανένα!

 

5. Γνώρισε μεγαλύτερους φοιτητές από την σχολή σου.

MN572-Caller-students-web

Μπορούν να σου δώσουν ένα σωρό συμβουλές για καθηγητές, γνώμες σχετικά με τα μαθήματα επιλογής, παλιά θέματα, σεμινάρια που αξίζει να πας, Εrasmus… Δεν χρειάζεται να είναι και αριστούχοι για να αποκομίσεις κάτι από τις εμπειρίες τoυς και να γίνεις λίγο πιο υποψιασμένος/η για όσα πρόκειται να βρεις μπροστά σου.

 

Δες: Τα απρόβλεπτα της φοιτητικής ζωής!

 

6. Μην βιαστείς να γραφτείς σε κάποια παράταξη.

2010051200298-preview

Δεν σου λέω να μην το κάνεις καθόλου-αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Απλά, φρόντισε να ενημερωθείς σωστά για τις ιδέες και την δράση κάθε παράταξης πριν γίνεις μέλος σε κάποια. Αν οι φίλοι σου ανήκουν σε παράταξη, είναι εύκολο να παρασυρθείς και να κάνεις βιαστικές επιλογές που ενδεχομένως θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση αργότερα.

 

7. Ψάξε για διάφορα δωρεάν events στην περιοχή που μένεις.

festival

Είτε πρόκειται για Φεστιβάλ είτε για δωρεάν θεατρικές παραστάσεις (αν είσαι της κουλτούρας), πάρτυ, συναυλίες κλπ, το “δωρεάν” δεν είναι πάντα κακής ποιότητας και μπορεί να σε σώσει τις μέρες που θες απεγνωσμένα να βγεις, αλλά λυπάσαι την τσέπη σου.

 

8. Αν έχεις “ξενιτευτεί” για να σπουδάσεις, μην πηγαίνεις στο πατρικό σου κάθε δεύτερο Σ/Κ.

shutterstock_16845811_0

Ειδικά αν δεν έχεις συνηθίσει να ζεις μόνος/η, τον πρώτο καιρό είναι πολύ πιθανό να σου λείπει το σπίτι σου, η οικογένειά σου και οι φίλοι σου. Ειδικά αν δεν μένεις στην άλλη άκρη,  είναι πιθανό να μπαίνεις συχνά στον πειρασμό να τους επισκέφτεσαι συχνά. Όμως, με το να επιστρέφεις εκεί κάθε τόσο, θα χάσεις την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς και να εξοικειωθείς με το νέο μέρος. Κάνε λοιπόν λίγο κουράγιο τον πρώτο καιρό και δεν θα χάσεις!

 

9. Έχε το smartphone σου κλειστό και το μυαλό στο κεφάλι!

woman-with-smartphone-425

Μπορεί να σου θυμίζει τη μαμά σου, αλλά στ’αλήθεια: το να έχεις το smartphone ανοιχτό και πάνω στο θρανίο την ώρα του μαθήματος είναι δεδομένο ότι θα σου αποσπάει συνέχεια την προσοχή και θα χάσεις τα μισά απ’ όσα θα ειπωθούν εκείνο το δίωρο-τρίωρο. Στην τελική, αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα, βγες έξω για λίγο και γύρνα στο μάθημα δριμύτερος/η. Θα αποδιοργανώσει λιγότερο τη σκέψη σου!

 

10. Αγόραζε απορρυπαντικό σε κάψουλες.

laundry-pods-children

Γενικά είναι λίγο πιο ακριβές από το απορρυπαντικό σε σκόνη, αλλά αν μένεις μόνος/η θα σε βολέψουν αφάνταστα. Το απορρυπαντικό σε σκόνη έχει γενικά την τάση να σκορπίζεται δεξιά και αριστερά, ειδικά αν και εσύ έχεις την τάση να είσαι λίγο βιαστικός/ή και άτσαλος/η!

Πηγή:y-olo.gr

Δες επίσης: 4 εμπειρίες που δεν πρέπει να παραλείψεις στη φοιτητική σου ζωή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending