fbpx

Οι πιο δημοφιλείς “κακές” σε τηλενουβέλες που όλοι θυμόμαστε!

Τέλη δεκαετίας 90’ και αρχές του μιλένιουμ. Είναι φανερό πως όποιος αρνηθεί ότι έβλεπε τηλενουβέλες θα πει ένα τεράστιο ψέμα.  Εγώ πάντως, αν και 5-6 χρονών, το έκανα. Ένα κουσούρι ευαισθησίας μου το άφησε βέβαια, αλλά προχωράμε.

Οι τηλενουβέλες αποτελούσαν νέα τηλεοπτική μόδα. Η τηλεόραση ήταν στα αγνά της στάδια ακόμα. Οι μανάδες, οι θειές, οι γιαγιάδες που αποτελούσαν και το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθεατών αποβλακώνονταν καθημερινά μπροστά στην τηλεόραση και παθιάζονταν όλες με την κακοτυχία των πρωταγωνιστριών. Πρωταγωνιστές γοητευτικοί, πλούσιοι, φτωχοί, καλοί, κακοί με ονόματα σιδηρόδρομο που θα μπορούσαν να γιορτάζουν καθημερινά απο όλο το εορτολόγιο της καθολικής εκκλησίας.

Μερικές απο τις σταρς έχαναν τα λογικά τους, άλλες τυφλώνονταν, κάποιες έχαναν τα παιδιά τους, γλίτωναν από φωτιές και πλημμύρες με έναν τρόπο μαγικό, ενώ οι περισσότερες τα πάθαιναν όλα τα προαναφερόμενα σε τακτά χρονικά διαστήματα σαν να ήταν έθιμο.

Πραγματικά, ο Θεός τους είχε μουντζώσει πριν ακόμα γεννηθούν. Για όλη τους την κακοτυχία όμως, τεράστια ευθύνη, ίσως και όλη την ευθύνη την είχαν οι σατανικές και διεστραμμένες αντίπαλοι των φτωχών, αφελών, αθώων -πλην- τίμιων πρωταγωνιστριών.

Στην πιο κάτω λίστα έχουμε το top 10 όλων των δαιμονικών συμπρωταγωνιστριών που είχαν βαλθεί να κάνουν τη ζωή πατίνι στις ‘χτυπημένες’ απο τη μοίρα πρωταγωνίστριες:

(Ας είμαστε ειλικρινείς, χωρίς αυτές τα απογεύματά μας θα ήταν πολύ βαρετά)

 

1
Ντελφίνα Τόρρες Οβιέδο Σαντιγιάν

‘’Κάποιος θα έχει πρόβλημαααααα’’ ήταν η θρυλική ατάκα της εξτασιαστικής Ντελφίνα απο την νεανική σειρά ‘’Φλορισιέντα’’, και συνήθως είχε δίκιο. Όντως όλοι είχανε πρόβλημα πάντα μετά από δικές της μηχανορραφίες.

Μίσησε την ετεροθαλή αδερφή της Φλορισιέντα, μίσησε τον άντρα της, τα αδέλφια του, την αδερφή της, την γιαγιά της, την μάνα της, γενικότερα μίσησε το σύμπαν. Σκοπός της να αποκτήσει ολόκληρη την περιουσία του πατέρα και του άντρα της αλλά εκεί που ξεφυτρώνει η διασκεδαστική Φλορισιέντα όλα αρχίζουν να πηγαίνουν ανάποδα.

Ξεκινάει λοιπόν τις δικές της πατέντες για να την ξεφορτωθεί σε συνεργασία πάντοτε με την ραδιούργα μητέρα της Μαλάλα. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Καλώς ή κακώς μετά από πάμπολα 40λεπτα απογεύματα, η Ντελφίνα γίνεται καλή και συμπονετική και διερωτώμαι: αδίκησα άλλη χειρότερη από αυτή στο νούμερο 10;

2
Ρουμπί Πέρεζ

Επιτέλους ρε παιδί μου. Η πρωταγωνίστρια καθημερινής τηλενουβέλας αλλάζει ρεπερτόριο και το ρίχνει από την αρχή στην κακία. Η πανέμορφη, αισθησιακή καλλονή Ρουμπί είναι από τις λίγες κακές που είναι και πρωταγωνίστριες. Ένας άνθρωπος που παρασύρεται επιτέλους από τα λάθη και τα πάθη του. Αποζητά μια πιο άνετη ζωή και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να εκπληρώσει τον σκοπό της.

Κλέβει τον άντρα της καλύτερης φίλης της, την εξαπατά και την εκμεταλλεύεται, κλείνει την πόρτα στον αληθινό έρωτα, εκμεταλλεύεται την αδερφή της και της σαμποτάρει την τύχη, σκοτώνει εμμέσως την μητέρα της από στεναχώρια, σκοτώνει κατά λάθος την αντίζηλο της, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα σχεδόν ότι βάλει στο μυαλό της χρησιμοποιώντας πάντοτε σαν ισχυρό όπλο την απύθμενη γοητεία της.

Δεν αργεί όμως να αυτοκαταστραφεί όταν πέφτει από το διαμέρισμα της στο κενό όπου και χάνει το μοναδικό πράγμα στο οποίο στηριζόταν όλη της τη ζωή, την ομορφιά της. Μία τηλενουβέλα με βαθυστόχαστα μηνύματα. Στο νούμερο 9 λοιπόν η απίστευτα γοητευτική Ρουμπί, γνωστή ηθοποιός Μπάρμπαρα Μόρι όπου παραμένει μέχρι και σήμερα ακαταμάχητα όμορφη.

3
Πάολα Μπράτσο

Επηρεασμένο λογικά από τις Διπλάρες του Μέγκα που παιζόταν λίγα χρόνια πριν την Παολίνα. Λατρεμένη, γοητευτική, κλασάτη και επικίνδυνα ελκυστική η Πάολα Μπράτσο στο νούμερο 8. Ανακαλύπτει όλως τυχαίως σε ένα από τα ταξίδια της πως έχει δίδυμη αδερφή. Από όλο τον πληθυσμό του Μεξικού, πάει και πέφτει στην δίδυμη αδερφή της. Πράγματα δηλαδή που συμβαίνουν κάθε μέρα εκεί έξω.

Όσα φέρνει η μεξικάνικη τύχη στο λεπτό δεν τα φέρνει η Βίκη Χατζηβασιλείου με τον Άλφα στο δευτερόλεπτο. Κάπου εκεί είναι που αποφασίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου με έναν από τους πολλούς εραστές της και στέλνει υπό απειλές την αδερφή της, την καλοκάγαθη μέχρι αηδίας Παολίνα, για να παραστήσει αυτήν στον άντρα της και στην οικογένεια της.

Αρχίζει τις δολοπλοκίες όμως όταν βλέπει την αδερφή της να κερδίζει έδαφος στην καρδιά του Κάρλος Ντανιέλ σκαρώνει τα πάντα για να την βγάλει εκτός δρόμου, τελικά όμως πέφτει η ίδια εκτός δρόμου στην κυριολεξία και μας αφήνει χρόνια.

4
Βαλέρια Αλταμιράνο Ντελκαστίγιο

Πιο στρίγγλα και αντιπαθητική από την αρχή της σειράς ‘κακιά’ δεν έχουμε ξαναδεί. Ήθελε πάντοτε να γίνεται το δικό της όποιο κι αν ήτανε το τίμημα. Έκανε στους γύρω της πλύση εγκεφάλου χωρίς δισταγμό.

Απαρνήθηκε την ίδια της την κόρη, μίσησε θανάσιμα την όμορφη Ροζαλίντα και παγίδευσε τον άντρα της για να της μείνει η περιουσία. Έχοντας όμως ξεχάσει τον έρωτα και για να δει πάλι χαρά στα .. αισθήματα της, έγινε τεκνατζού και τα έφτιαξε με τον μικρότερο αδερφό της αντιζήλου της, Ροζαλίντα. Τελικά, βρέθηκαν τόσο αυτή όσο και το τεκνό της πίσω από τα κάγκελα.

Η εν λόγω ηθοποιός αποτελεί μύθο της τηλενουβέλας στη Βενεζουέλα απ’ όπου και κατάγεται και ήταν από τις λίγες φορές που έπαιξε ρόλο κακιάς καθώς στα νιάτα της μεσουρανούσε στα τηλεοπτικά δρώμενα με πρωταγωνιστικούς ρόλους.

5
Βιρτζίνια Φερνάντες Νεγκρέτε

Ζηλιάρα μέχρι το κόκαλο αλλά και κακομαθημένη. Η πιο ‘’νεαρή’’ κακιά από τη λίστα είναι η Βιρτζίνια που ζήλευε μέχρι θανάτου την ξαδέρφη της Βερόνικα και παίζοντας σε όλους την αθώα και γλυκιά κατάφερνε πάντα να βγαίνει λάδι και να κατηγορεί για το καθετί κακό την ξαδέρφη της.

Στα παρασκήνια της ζωής της όμως δεν είχε διστάσει να κάνει έκτρωση, να σκοτώσει τον γιατρό-σύμμαχο της και να παγιδεύει διαρκώς την Βερόνικα και τον Χουάν τον άντρα της για να πάρει εξ’ ολοκλήρου την περιουσία του. Ενώ στο τέλος είχε καταφέρει να γλιτώσει από την φυλακή, την τελευταία στιγμή τρώει την σφαίρα από τον σύμμαχό της και μένει παραπληγική.

Βγαλμένο από τη ζωή λοιπόν το τέλος της Βιρτζίνια στο νούμερο 6. Να σημειωθεί ότι η ηθοποιός Κάρλα Άλβαρες που ενσάρκωσε τον εν λόγω ρόλο δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

6
Καμέλια Βαλέντε

Κατευθυνόμαστε βορειοανατολικά από το Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στο εξωτικό Μαϊάμι για να συναντήσουμε την αισθησιακή αιθέρια ύπαρξη που μας έρχεται από Βενεζουέλα, Καμέλια Βαλέντε ή κατά κόσμο Μάρτζορι ντε Σούσα. Η όμορφη Καμέλια από την Κορίνα την αγριόγατα για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς, εγκατέλειψε τον άντρα της, Μάριο Αρισμέντι για να φύγει με τον εραστή της τον οποίο αργότερα ξεγέλασε, έκλεψε και αποπειράθηκε να σκοτώσει.

Για ανθρωπιστικούς και πάλι σκοπούς αποφάσισε να το παίξει τρελή και χωρίς μνήμη για να γυρίσει πίσω στον άντρα της και να βγάλει από τη μέση την αθώα Κορίνα. Προσπάθησε να την κάψει ζωντανή, να πνίξει την κόρη της και να ξεγελάσει εκατομμυριούχους μεγιστάνες με σκοπό πάντα την άνετη ζωή. Τελικά έμεινε φτωχή και απένταρη, έχοντας την πιο ‘’ανώδυνη’’ τιμωρία ανάμεσα στις κακές.

7
Εύα Γρανάδος

Παραμένουμε στην υπόθεση δολοφονίας της αγριόγατας και στο νούμερο 4 με την Εύα Γρανάδος. Κακομαθημένη και καπριτσιόζα. Το μεγαλύτερο της καπρίτσιο ήταν να παντρευτεί με τον Μάριο Αρισμέντι που υποτίθεται ήταν ο παιδικός της έρωτας. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο της η Κορίνα η αγριόγατα κι από εκεί και πέρα η σαγηνευτική Εύα λάνσαρε ένα νέο προφίλ, πιο σκοτεινό-δολοφονικό.

Ξεκλήρισε την οικογένεια της Κορίνας για να την αφήσει απροστάτευτη, ήταν ικανή να κακοποιήσει το ίδιο της το παιδί κι έφτασε μέχρι και την απαγωγή της κόρης της αντιπάλου της. Στο τέλος, έγινε κολατσιό για τους κροκόδειλους στις λίμνες του Μαϊάμι έχοντας ένα φριχτό κύκνειο άσμα.

8
Κρίσταλ Κοβαρούμπιας

Εδώ είχα κάποιους ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να βάλω την συγκεκριμένη στο νούμερο 3 η ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Η αθεόφοβη Κρίσταλ Κοβαρούμπιας από την Λουτσία την ατίθαση καρδιά, που όργωνε τους δρόμους του Μαϊάμι και σαγήνευε τους πάντες γύρω της με την αχαλίνωτη γοητεία της έκρυβε μέσα της ένα τέρας. Σκότωσε τον εραστή της, σκότωσε τον κουνιάδο της, δηλητηρίασε την υπηρέτριά της, έριξε οξύ στην ‘καλύτερη’ της φίλη, έφτασε στο σημείο να σκοτώσει ακόμα και την ‘πολυαγαπημένη’ της γιαγιά κι όλα αυτά με μια απόλυτη άνεση και ηρεμία.

Σκοπός της, να χαλιναγωγήσει τα συναισθήματα του Ραούλ και να βγάλει από τη μέση την Λουτσία την ατίθαση καρδιά (η ατίθαση καρδιά δεν αποκαλύφθηκε ποτέ εφόσον η πρωταγωνίστρια ήταν πάντοτε χαμηλών μέχρι υπόγειων τόνων). Τελικά, η όμορφη Κρίσταλ την βρήκε μπαστούνια από αστυνομικούς και άφησε την τελευταία της πνοή με κατάρες προς τον κόσμο όλο από την Λουτσία μέχρι και τις νεότερες γενιές.

Η πανέμορφη ηθοποιός Μαρίτσα Ροντρίγκεζ κατάφερε να δώσει ρεσιτάλ κακίας κι έμεινε στις καρδιές των τηλεθεατών ως μια από τις αξέχαστες κακές.

9
Αντζέλικα Σαντιμπάνιεζ

Μοχθηρή αλλά χαμηλών τόνων. Αλαζονική αλλά με προσωπείο. Υπέροχη όμως στον ρόλο της ως Αντζέλικα η Σαντάλ Άντε-ρε (καμία σχέση με την γνωστή ατάκα Ναστάζιας). Παγίδεψε με υποχθόνια σχέδια την καημένη την Μαριμάρ και την έστειλε στην φυλακή κι από εκεί και πέρα η ζωή της έγινε πατίνι. Ουκ ολίγες φορές όμως της χάρισε την κακία της.

Ήταν πάντοτε γεμάτη μίσος απέναντι στη Μαριμάρ απλά και μόνο επειδή ήταν κατώτερης κοινωνικής τάξης. Το συμφέρον της ήταν συνεχώς το βασικό της κίνητρο για να υλοποιήσει τα υποχθόνια σχέδια της. Η βιασύνη της στους δρόμους της μεξικάνικης υπαίθρου όμως για να εκδικηθεί την Μαριμαρ της στοίχισαν την ζωή. Δικαίως λοιπόν η Αντζέλικα Σαντιμπάνιεζ βρίσκεται στο νούμερο 2.

10
Σοράγια Μοντενέγκρο!

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ανεπανάληπτη διαβολική κακιά όλων των εποχών. Έκανε τη ζωή της Μαρίας της γειτονιάς, άλλης ρακοσυλλέκτριας και παρακατιανής μία σωστή κόλαση. Σκότωσε τον γιατρό της, τον άντρα της, την ίδια της την μητέρα, προσπάθησε να σκοτώσει τον εραστή της, κακοποιούσε την θετή της κόρη, επιτέθηκε στην υπηρέτριά της, αποπλάνησε τον ανήλικο γιο της Μαρίας και επέζησε μεγάλης πτώσης από κτήριο και τελικά κάηκε η γούνα της. Όλα αυτά κανονικά και με τον νόμο, καθώς ήταν πάντα σε ετοιμότητα ξεγελώντας αρχές και εξουσίες.

Αναμφίβολα είναι ο καλύτερος ‘’χειρότερος’’ άνθρωπος σε σήριαλ. Η απίστευτη, Οσκαρικών προδιαγραφών ερμηνεία της ηθοποιού Ιτατί Καντοράλ της έδωσε διεθνή αναγνώριση και τεράστια επιτυχία που απογείωσε την καριέρα της. Ψηφίστηκε πολλές χρονιές ως η καλύτερη ‘κακιά’ στην ιστορία της τηλενουβέλας και αποτελεί φαινόμενο ‘κακίας’ μέχρι και σήμερα όπου η δημοφιλής σειρά μεταδίδεται σε επανάληψη σε αρκετές χώρες στον κόσμο.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι η ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ρόλο της Σοράγια ήταν μόλις 20 χρονών όταν γυριζόταν η σειρά.

Εσύ ποια κακιά “αγαπούσες” να μισείς; 😉

 

Δες επίσης: TV Series #2: Αγαπημένες ξένες σειρές που δεν μάθαμε ποτέ το τέλος!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending