fbpx

Οι 5 τηλεοπτικές κωμικές σειρές του ’90 που ήμασταν όλοι πορωμένοι!

Είναι ιδέα μου ή οι ξένες τηλεοπτικές σειρές σήμερα είναι πολύ βαρετές και άστοχες; Σαν πολυάσχολή φοιτήτρια που είμαι, αντί να κάτσω να διαβάσω, πλοηγούμαι μες το Netflix να παρακολουθήσω καμιά σειρά να περάσει η ώρα μου, αλλά όλες μου φαίνονται -με απλά λόγια- βλακίες (#sorrynotsorry).

giphy-facebook_soo

Αφού έψαχνα για κανένα 10λεπτο να βρω κάτι, ξαφνικά έρκεται μου η “επιφοίτηση”! Θυμήθηκα μια σειρά που εθώρουν όταν ήμουν δημοτικό τζιαι ελάτρευκά την! Μετά όπως το νερό άρκεψαν να έρκουνται στο νου μου πολλές σειρές που εθώρουν όταν ήμουν έφηβη και εν να ήθελα να τες μοιραστώ μαζί σας.

Είμαι σίουρη ότι ούλλοι εθωρουσετέ τες, και θα σας κάμω να νοσταλγήσετε τις παλιές καλές επόχες όταν ακόμα ήμασταν ξέγνοιαστοι τζιαι το μόνο πράμα που εσκεφτούμασταν ήταν πότε εν να επιστρέψουμε σπίτι που το σχολείο να δούμε τις σειρές, που μας έκαμναν να γελούμε με την καρδιά μας!

1
Πριν Χτυπήσει το Κουδούνι (Saved by the Bell)

Έτος παραγωγής 1989-1993. Τούτη η σειρά έχει να κάμει με έφηβους μαθητές που κάθε μέρα μπλέκονται σε δύσκολες αλλά ξεκαρδιστηκές καταστάσεις. Η σειρά επικεντρώνεται στο Zack, έναν πολλά ωραίο ξανθούλη (αν θυμάστε) και τους φίλους του.  Φοιτώντας όλοι στο Bayside High School συχνά εκάμναν πελλάρες του διεθυντή, αλλά πάντα στο τέλος διατηρούσαν καλές σχέσεις. Τούτο το πράμα όμως εν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υπάρξει στην Κύπρο.

Εν αλήθκεια τούτα τα πράματα οξά μόνο στες σειρές μπορείς να έχεις καλές σχέσεις με το διευθυντή όταν του κάμνεις τη ζωή πατίνι; Τελοσπάντων, τούτο που την κάμνει να ξεχωρίζει που τις άλλες είναι ότι σε κάθε επεισόδιο εδινόταν έμφαση σε διάφορα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως τη χρήση ναρκωτικών, την φτώχεια, την έλλειψη ενός σπιτιού, επαναπαντρειά, θάνατο, τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά και περιβαλλοντικά θέματα.

Κωμωδία και ευαισθητοποίηση για διάφορα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα -για ‘μένα- είναι μια σειρά που αξίζει να τη δεις.

Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή ( Police Academy)

253_0638

Έτος παραγωγής 1984. Τούτη η σειρά είναι ο,τιδήποτε χρειάζεσαι έαν έχεις μια κακή ημέρα και θες να γελάσεις να ξεχαστείς λλίο. Είναι μια τρελοκωμωδία που βασίζεται σε μια Αστυνομική Σχολή, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. Καθώς η εγκληματικότητα στην Αμερική εν πολλά μεγάλη, η σχολή αυτή ψάχνει ικανούς πολίτες που ενδιαφέρεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αστυνομικοί.

Μια ομάδα πολιτών εγγράφεται στη Σχολή και τα κωμικά ευτράπελα αρχίζουν με κάμποσες γκάφες και κάμποσες φασαρίες. Ο κάθε αστυνομικός εν ξεχωριστός και αγαπημένος χαρακτήρας, που εκτός του να υπηρετεί την πατρίδα του, έχει τες δικές του ευαισθησίες και ελαττώματα.

2
Ο Πρίγκηπας του Μπελ Αιρ (The Fresh Prince of Bel-Air)

Έτος παραγωγής 1990-1996. Τζιαι ποιος δεν ξέρει τούτην την σειρά;! Ακόμα τζιαι αν δεν την έχετε παρακολουθήσει, είμαι σίουρη ότι ούλλοι  έχουν την ακουστά. Ένα πράμα εν να πω: Will Smith. Ούλλοι ξέρουμεν τον. Όυλλοι εν να έχουν δει ταινία του. Μέσα από τούτην την σειρά εμάθαμέν τον τζiαι αγαπήσαμέν τον τον.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Will, γεννημένος στο West Philadelphia, είναι ένας έξυπνος έφηβος που συχνάζει στους δρόμους τζαι συμπεριφέρεται όπως τους τυπικούς μαύρους. Ασχολία του εν το μπάσκετ, και μια μέρα καθώς έπαιζε, εχτύπησε κάποιους με την μαππά. Μετά που καφκά, τρομοκρατημένη η μητέρα του Will, αποφασίζει να τον στείλει στην θεία του που ζει στην πόλη. Τζιαι όπως εκαταλάβατε, αρκέφκουν καινούριες περιπέτειες για τον αγαπημένο μας Will, αφού σύντομα συνηδητοποιεί ότι εν πολλά διαφορετικός που τους άλλους, και ότι το background του διαφέρει πολλά από των συγγενών του, μιας και είναι ανώτερης τάξης.

Μέσα από άφθονες ατάκες και έξυπνους διαλόγους, ο Will χαρίζει μας ασταμάτητο γέλιο και φτιάχνει μας την διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας (Σημείωση: Η Tyra Banks έκαμε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση εδώ, υποδύωντας την κοπέλα του Will Smith).

Δες: TV Series #2: Αγαπημένες ξένες σειρές που δεν μάθαμε ποτέ το τέλος!

3
Τα Φιλαράκια (Friends)

Έτος παραγωγής 1994. Μια που τις αγαπημένες μου σειρές. Που πόθεν να ξεκινήσω;; Εν μια που τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών μιας τζιαι η σειρά εκέρδισε το βραβείο ”Outstanding Κωμική σειρά” το 2002. Μεγάλες τηλεθεάσεις καθόλη τη διάρκεια προβολής των επεισοδίων, τερματίζοντας μέσα στα 5 προγράμματα με τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις. ‘Εξυπνο σενάριο και ταλαντούχοι ηθοποιοί μας κρατούσαν παρέα με τις διάφορες περιπέτειες και ρομάντζα τους.

Η σειρά ξεκινά κάπως έτσι: η Rachel Green το σκάει την ημέρα του γάμου της τζιαι ψάχνει να έβρει την φίλη της Monica που εν σεφ στην Νέα Υόρκη. Αφού αποφασίζουν να συγκατοικήσουν, γνωρίζουμε τους φίλους της Μόνικας που μινίσκουν τζαι τζίνοι στην ίδια πολυκατοικία: τον όμορφο αλλά χαζούλη Joey που παλεύκει να γίνει ηθοποιός, τον Chandler, την πολλά παράξενη Phoebe τζιαι τον γλυκό, ευαίσθητο Ross που εν κολλημένος με την Rachel που πάντα.

Μέσα που την καθημερινή τους ζωή, βλέπουμε τον κάθε χαρακτήρα να παλεύκει να έβρει μια σταθερή δουλειά, τον βλέπουμε να ερωτεύκεται, να χωρίζει, να κλαίει, να χαίρεται τζιαι άλλα πολλά που δεν διαφέρουν καθόλου που την πραγματική ζωή.

4
Οικογένεια Γουίνσλοου (Family Matters)

Έτος παραγωγής 1989. Μακράν η καλύτερη κωμωδία για ‘μένα. Απλά εν έβλεπα την ώρα να έρτω σπίτι, να ανοίξω το Σίγμα τζιαι να περιμένω να αρκέψει. Στις αρχές εν μου πολοάρεσκε, αλλά σιγά-σιγά επορώθηκα. Πώς εν δυνατόν να μεν ηξέρεις τον Steve Urkel;; Το σπασικλάκι με τα τεράστια γυαλιά τζιαι τες απίθανες κατασκευές του;

H σειρά επιγκεντρώνεται στην οικογένεια του αστυνομικού Carl Winslow, τζιαι τον σπαστικό γείτονα τους Steve. Ο Στηβ, έχοντας αιώνια καψούρα με την κόρη του Καρλ, προσπαθεί να την πλησιάσει τζιαι να την προσελκύσει, ευελπιστώντας ότι εν να δεχτεί να γίνει η κοπέλα του μια μέρα. Είναι του στυλ του ”σπάσματος” που ενοείται καμιά εν τον προσέχει, επειδή ένεν αρκετά όμορφος. Σε μια φάση όμως ο Στηβ, ανακαλύπτει μια μηχανή που τον αλλάσει τζιαι τον κάμνει άλλο άνθρωπο.

Μια άλλη εκδοχή του εαυτού του. Το alter ego του. Έτσι, κάθε φορά που μπαίνει στην μηχανή γινίσκεται ένας ελκυστικός και μυστήριος άντρας τζιαι έτσι καταφέρνει να προσεγγίσει την κοπέλα που αγαπά. Μια σειρά με ατελείωτο γέλιο τζιαι πανέξυπνες ατάκες, διδάσκει μας πολλές ηθικές αξίες τζιαι μας μαθαίνει ότι η εξωτερική ομορφιά ένεν το παν.

Εμένα τούτες εν οι σειρές που εξεχωρίσαν στην εφηβική μου ηλικία!

Τζιαι μόλις άρκεψα να θωρώ Family Matters που την αρκή, επειδή επεράσαν τόσα πολλά χρόνια, που νιώθω την ανάγκη να το ξαναδώ, να ξαναθυμηθώ τους χαρακτήρες τζιαι να ξαναγελάσω με την ψύχη μου.

Επειδή καλοί μου φίλοι, έρκουνται δύσκολες ημέρες. Πλησιάζουν ενδιαμέσες, εργασίες τζιαι τελικές. Ούλλοι έχουμε ανάγκη από μια καλή δόση γέλιου. Γελάστε, κάμνει καλό στην υγεία!

Εσάς ποιες σειρές σας αρέσκουν; Έχετε αγαπημένη; Αν ναι, ποια; Feel free to comment 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending