fbpx

Η αλήθεια είναι μία, οι γνώμες… πολλές!

Έχω παρατηρήσει και από εμένα και από άλλα άτομα ότι εύκολα επηρεαζόμαστε  από κάποια κριτική ή ένα κακό σχόλιο για εμάς. Γιατί να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων άραγε;

Εφόσον εγώ γνωρίζω ποια είμαι, τι θέλω να κάνω στην ζωή μου, ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου, έχω αυτούς που με αγαπούν, που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν τότε γιατί να με νοιάζει η άποψη των άλλων;

  • Ίσως γιατί οι απόψεις αυτές στέκονται εμπόδιο στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή;
  • Ίσως γιατί με αποπροσανατολίζουν από τους στόχους μου;
  • Ίσως γιατί νοιάζομαι ή νοιαζόμουν για το άτομο που ασκεί κριτική σε μένα;

 

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι ο κόσμος είναι κακός…

171288425

Ε λοιπόν ο κόσμος δεν είναι κακός, απλά είναι στην φύση του να βλέπει, να σχολιάζει και να κρίνει τα πάντα και τους πάντες γύρο του, είτε σκόπιμα είτε άθελα. Πόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να κρίνει μια απόφαση που πήρε η φίλη μου ή να σχολιάζω τα μαλλιά του κοριτσιού που περνά από μπροστά μου; Αμέτρητες φορές. Όλοι μας δεχόμαστε κριτική από όλους, οικογένεια, φίλους, γνωστούς και άγνωστους.

Το πώς αντιδρούμε όταν κάποιος εκφράζει την γνώμη του για εμάς έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που έχουμε στον εαυτό μας αλλά και τις δυνατότητες μας. Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου; Κάνε μια στροφή στον εσωτερικό σου κόσμο και ανακάλυψε ποια πραγματικά είσαι. Ψάξε και βρες ποιες είναι οι αδυναμίες σου και αποδέξου τις.

 

Μήπως τελικά θες να σε αγαπούν και να σε αποδέχονται όλοι;

three-people-hugging-in-covent-garden-sharp-sharp_660x399

Να σε κρίνουν όλοι θετικά και να σε θαυμάζουν; Ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι λοιπόν καιρός να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να μην ξεχνάς πως την αλήθεια για τον εαυτό σου την γνωρίζεις εσύ και τα άτομα που σε αγαπάνε πραγματικά. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου και να αποδέχεσαι το “αρέσω” και το “δεν αρέσω“.

 

Και ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί που σε σχολιάζουν είναι και αυτοί που σε θαυμάζουν. 

 

Χρυσοβαλάντω Θεμιστοκλέους

Δες επίσης: Αν έδινες μια συμβουλή στο 15χρονο εαυτό σου ποια θα ήταν αυτή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending