fbpx

Αυτοί είναι οι 5 typical Κυπραίοι φοιτητές! Εσύ ποιος από αυτούς είσαι;

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στα πανεπιστήμια της Κύπρου φοιτούν διαφόρων ειδών φοιτητές και φοιτήτριες. Αν τους ομαδοποιούσαμε, θα είχαμε πάνω-κάτω 5 ομάδες.

 

Εσύ σε ποιαν από τις πάρακάτω ανήκεις;

 

  1. Ο high-class φοιτητής:

tumblr_lscyj0S0MJ1qa601io2_500

Ο φοιτητής με το στυλάκι που περπατά στους διαδρόμους του πανεπιστημίου και νομίζει ότι είναι κάποιος. Εν εκείνος ο μυγιάγγιχτος που ασπούμεν όταν τον βλέπεις νομίζεις πως λέει “Hello, κάμετε χώρο να περάσω, Εγώ είμαι τζιαι κανένας άλλος“..  Στην τάξη, πάντα περπατά με έναν υφάκι Προσγειώθου καλέ μου στη Γη. Εν στην Κύπρο που ζεις, όχι στην America!

 

2. Ο φοιτητής σπασματάκι:

nerd
Αυτός που ζει για να διαβάζει μόνο. Πάντα αγχωμένος και προετοιμασμένος, πάει στο μάθημα πολύ πριν από τους υπόλοιπους, ετοιμάζει τα βιβλία του, τις σημειώσεις του, τα μολύβια, τις πένες, τα σβηστήρια και τις ξύστρες και αναμένει με ανυπομονησία τον καθηγητή να ξεκινήσει το μάθημα. Αυτός επίσης που δεν αφήνει λέξη με λέξη πίσω από αυτά που λέει ο καθηγητής και τα σημειώνει όλα με μανία. Το λεγόμενο σπασματάκι δεν κάνει κουβέντα με άλλους, εκτός και αν αυτή αφορά τα μαθήματα, την ύλη, τους βαθμούς. “Get a life” μάνα μου τζιαι ξεκολλάτε λλίον που τα βιβλία, εν να πάθετε τζιαι τίποτε!

 

3. O φοιτητής που πάντα αργοπορεί:

qtation21271

Αρχίζει το μάθημα, μπαίνουν οι φοιτητές, έρχεται και ο καθηγητής, περνά κανένα 15λεπτο, και ανοίγει η πόρτα να έρτουν και εκείνοι που είτε εποτζοιμηθήκαν, είτε επαίζαν στην καφετέρια πιλόττα, είτε εσάζουνταν τζιαι εβαρκούνταν να βιαστούν να ‘ρτουν, είτε που εν εβρισκαν parking. Σίγουρα εκείνα τα άτομα εμάθαμεν τα όλοι… Που ακόμα τζιαι εξετάσεις να έχουμεν, πάλε εν να ‘ρκίσουν ρε παιδί μου! Το top εν όταν έρτουν για μια φορά στην ώρα τους, τζιαμέ χειροκροτήματα τζιαι κακόν που τους άλλους, αφού εκπλήσσουν μας  όλους που καταφέρνουν και δεν αργοπορούν (όπως πάντα).

 

4. Ο φοιτητής ξερόλας:

i284852689422602823._szw480h1280_
Ο φοιτητής που κάθε φορά έχει 500 ερωτήσεις να κάμει στον καθηγητή,που εν πνάζει ποττέ του και προσπαθεί να πάει κόντρα στους καθηγητές, νομίζοντας ότι είναι ανώτερος τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπεύουν να πετύχουν αυτοί οι φοιτητές. Όσο τζιαι να πείς, ο καθηγητής σου έχει κάποιες γνώσεις παραπάνω σου, μεν προσπαθείς να το παίξεις καλύτερος του. Εν τα καταφέρνεις, απλά κουράζεις μας εμάς τζιαι την πορεία του μαθήματος.

 

5. Ο “άνετος” φοιτητής:

tumblr_mgxj7ipjrX1qa8rqwo1_r1_250
Γυαλλούιν, φραπεδάκι, καμιά λεμοναδούα τζιαι έρκεται στην τάξη άνετος, cool, χαλαρός σαν πως τζιαι εν να πάει στο cafe με τους παρέες του. Αλλολλίον να φκάλει και τα πόδια του πάνω στα θρανία! Πολλές φορές αξίζει να λεχθεί ότι ο φοιτητής αυτός αποκοιμάται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αφού βρίσκει τον ύπνο πιο ενδιαφέρον από το μάθημα! Πρέπει να καταλάβατε ποιον εννοώ. Εκείνον που δεν αγχώνεται ποτέ του, πάντα με το μόνιμο χαμόγελο να κάμει πασσιαμά με τους άλλους, και να διασκεδάζει πειράζοντας τους συμφοιτητές και τους καθηγητές.

 

Εσύ σε ποιαν κατηγορία νομίζεις πως ανήκεις;

 

Απολογούμαι εάν έχω ξεχάσει κάποια ομάδα. Εάν δεν ανήκεις σε κάποια, τότε μάλλον δεν είσαι ένας Typical Κυπραίος φοιτητής. Αυτό, δεν είναι όμως αρνητικό αφού μπορεί να είσαι ένας συνειδητοποιημένος επιμελής φοιτητής, αλλά άησ’ τα αστεία πόσους από αυτούς ξέρεις;

 

Δες επίσης: Είσαι typical Κύπριος/α όταν…

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending