fbpx

10 + 1 αξέχαστες ελληνικές σειρές που άφησαν εποχή στην τηλεόραση!

Στα τόσα χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, έχουμε να λέμε ότι πέρασαν φοβερά ‘μαργαριτάρια’ από τις μικρές οθόνες που στόλιζαν και στολίζουν ακόμα τα νοικοκυριά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μερικά απο αυτά τα ‘μαργαριτάρια’ είναι όμως αυτά που έμειναν ανεξίτηλα στις πρώτες στήλες προτίμησης καθώς και στις καρδιές μας ως τα επικρατέστερα. Κατά κοινή άποψη, θεωρώ ότι θα συμφωνήσουν αρκετοί με τις επιλογές που παρατίθενται πιο κάτω. Σειρές κωμικές, γεμάτες έξυπνο χιούμορ, διαχρονικές ατάκες, ανεπανάληπτα σενάρια και εξαιρετικές ερμηνείες που άφησαν εποχή και που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αποτελούν πηγή γέλιου και πολλές φορές παρηγοριάς.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις 11 καλύτερες -κατά κόσμον- ελληνικές κωμικές σειρές που χρόνια τώρα παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων.

1
Οι μεν και οι δεν

Κλασσική ελληνική κωμωδία από τις παλιές της ιδιωτικής τηλεόρασης και η απαρχή της καριέρας του Χάρη Ρώμα αποτελεί η σειρά φαινόμενο ‘’Οι μεν και οι δεν’’. Οι πάμπλουτοι από Κολονάκι Δάγκες ζουν μια, κανονική εως ψεύτικη, εικονική ζωή μέχρι που εισβάλλουν στη ζωή τους οι λαϊκοί, χαϊστες Σταμάτηδες. Η ζωή των μεν συνδέεται με αυτή των δεν και ΔΕΝ συμμαζεύεται. Τρελά ευτράπελα και απίστευτες ιστορίες σε κάθε ξεχωριστό επεισόδιο αλλάζουν μια και καλή την καθημερινότητα του ελληνικού κοινού της δεκαετίας του 90’. Αίσθηση έκανε το μικρό τετράποδο πλασματάκι της Βάνα Δάγκα, η αξέχαστη Τερέζ Πατσαβούρα Κουρή και θραύση έκανε το γεγονός ότι όλοι οι κάτοχοι σκύλων στην Ελλάδα ονόμαζαν τα σκυλάκια τους Τερέζ. Αξέχαστη Ελλάδα του 90’.

2
Αίγια Φούξια

Μέσα σ’ όλες τις ελληνικές παραγωγές, θεωρώ ισάξια παραγωγή την γνωστή κυπριακή κωμωδία ‘’Αίγια Φούξια’’ από την οποία δεν έλειπαν και οι δραματικές σκηνές οι οποίες αποτελούσαν το αλατοπίπερο της σειράς. Υπέροχες, ανεπανάληπτες ατάκες και θαυμάσιες ερμηνείες κυπρίων ηθοποιών βοήθησαν τη σειρά να μείνει στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης και να συνεχίζεται σε επανάληψη μέχρι και σήμερα.  Κατά τη γνώμη μου, αν δεν είχε την βαριά κυπριακή προφορά, θα μπορούσε άνετα να μεταδοθεί και στην Ελλάδα.

3
Το κόκκινο δωμάτιο

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία των Ρήγα και Αποστόλου ήταν το ‘’Κόκκινο Δωμάτιο’’. Ένα σήριαλ με αυτοτελή επεισόδια, όπου στο καθένα μεγαλουργεί η γνωστή Μάρω από την οποία κανείς δεν μπορούσε να κρυφτεί. Απο τη σειρά έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης και έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για τις ανάγκες των ρόλων.

4
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

Μια σειρά απωθημένο για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα λόγω της απρόσμενης  διακοπής της, αλλά ωστόσο κατάφερε πολύ σύντομα να μπει στις καρδιές του κόσμου, λόγω των φανταστικών ερμηνειών των τεσσάρων πρωταγωνιστριών, καθώς και με τις υπέροχες και αξέχαστες ατάκες που έγραφαν το τηλεοπτικό δίδυμο Ρήγας και Αποστόλου. Για πολλούς οι επαναλήψεις αποτελούν ‘’θαύμα’’ και για περισσότερους η συνέχεια της σειράς είναι μια μεγάλη απαίτηση που μέχρι στιγμής δεν έχει εκπληρωθεί. Τα 7 επεισόδια της σειράς όμως δίνουν τόσο γέλιο που προσωπικά θεωρώ αμελητέα την προσπάθεια για τη συνέχεια της σειράς.

5
Σαββατογεννημένες

Η πρώτη ‘’παρθενική’’ δουλειά του γνωστού Γιώργου Καπουτζίδη που προσέφερε τρελά γέλια και ηθικά διδάγματα. Ελένη Ράντου, Κάτια Μπαλανίκα και Ράνια Σχίζα δίνουν ρεσιτάλ κωμωδίας στο κοινό που τις λάτρεψε. Ένα λαχείο, ένας πρών ‘’κοινός’’ άντρας και ο φιλικός περίγυρος και κύκλος της κάθε πρωταγωνίστριας, συμβάλλουν στο μοναδικό αυτό σενάριο που φέρνει τα πάνω κάτω από την πρώτη στιγμή της προβολής της.

6
Εγκλήματα

Ο Λευτέρης Παπαπέτρου εκτός απο το ‘’είσαι το ταίρι μου’’ έγραψε με επιτυχία και τα Εγκλήματα δύο χρόνια νωρίτερα. Η σειρά με τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών που μπλέξανε τα μπούτια τους -στην κυριολεξία- είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή αποχώρησή τους απο την σειρά. Ένας ένας την κάνανε για τον άλλο κόσμο. Αξέχαστη ήταν και είναι η σατανική Σωσώ Παπαδήμα που έκανε τεράστια αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό.

7
Είσαι το ταίρι μου

Ακόμα μια τεράστια επιτυχία που είχε τρελή απήχηση στο κοινό, καθώς πήγε κόντρα στο μοντέλο της αγάπης και στο κατεστημένο του έρωτα που θέλει την αψεγάδιαστη γυναίκα να πέφτει θύμα του έρωτα του γοητευτικότατου γόη άντρα. Η γλυκιά, ολίγον γεματούλα και κατα την ταπεινή μου άποψη όμορφη Στέλλα, ελληνίδα μετανάστης εις τας Αυστραλίας ζει την περιπέτεια της ζωής της όταν άθελά της συμμετέχει στη γελοία φάρσα της κατα φημισμού φίλη της και αντικειμενικά πανέμορφης Βίκης. Η Βίκη και η Στέλλα ανταλλάζουν ταυτότητες και συμβάλλουν στην δημιουργία μιας εκ των πιο ρομαντικών σεναρίων της ελληνικής ‘’κλασσικής’’ τηλεόρασης. Στο τέλος, η Στέλλα καταλήγει με τον άντρα των ονείρων της και αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν δύο ψυχές ταιράζουν, κανένα προσωρινό περιτύλιγμα δεν στέκεται εμπόδιο. Πόσα ποσοστά πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν είχε παρόμοιο σκεπτικό. Ένιγουεη..  Η πραγματικότητα είναι άλλη.

8
Το καφέ της χαράς

Άλλη μια απόδειξη που κυριάρχησε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για τα ετερώνυμα που έλκονται. Ο μουντρούχος, παλαιομοδίτης και παραδοσιακός μέχρι αηδίας Περίανδρος Πώπωτας ερωτεύεται χωρίς καν ο ίδιος να το καταλάβει την φευγάτη, μοντέρνα και ανεξάρτητη Χαρά Χάσκα, την γνωστή πρωτευουσιάνα που όλοι αγαπήσαμε. Μόνο που η σειρά είχε μεγαλύτερο ρεαλισμό και εκπροσωπούσε περισσότερο την πραγματικότητα παρά την ομοιομορφία των παραμυθιών κι έτσι  [προσοχή: spoiler!] είχε ένα άδοξο προς τον έρωτα των πρωταγωνιστών τέλος.

9
Δυο ξένοι

Αυτός που είπε ότι τα ετερώνυμα έλκονται είχε τελικά πολύ δίκιο. Ότι έλκονται έλκονται. Τώρα αν μένουν και μαζί αυτό είναι άλλο. Στους μοναδικούς ‘’Δύο Ξένους’’ λοιπόν παρακολουθούμε τον έρωτα μεταξύ του ανάποδου, εγωκεντρικού, κουλτουριάρη Κωνσταντίνου Μαρκορά και της ελαφρόμυαλης, κλασσικής ξανθιάς τηλεπερσόνας Μαρίνας Κουντουράτου που μετατρέπεται σε μια τηλεοπτική θύελλα. Χαρακτηριστική η συμβολή του διαχρονικού χαρακτήρα της Ντένης Μαρκορά απο την ανεπανάληπτη Ντίνα Κώνστα, καθώς και της Φλώρας Μπαρμπαρίτσας από τη μοναδική Χρυσούλα Διαβάτη, που έκαναν τον κοινό να κλαίει γοερά από τα γέλια.

10
Κωνσταντίνου και Ελένης

Μόνο απο τις επαναλήψεις μπορεί να καταλάβει κανείς το μέγιστο της επιτυχίας της σειράς που ξεπέρασε σε καθημερινότητα ακόμα και τα επεισόδια της Λάμψης του Φώσκολου. Η δυναμική, φευγάτη, αγενής Ελένη Βλαχάκη και ο συντηριτικός, χαμηλών τόνων, ανάποδος Κωνσταντίνος Κατακουζηνός ενώνονται από μακριά και αλλάζουν τις νύχτες και πλέον τα μεσημέρια μας, μάλλον, για πάντα.

11
Στο παρά πέντε

Στην πρώτη και καλύτερη θέση βρίσκεται η σειρά φαινόμενο που άλλαξε τα δεδομένα στην ντόπια ελληνική τηλεόραση και άφησε τις καλύτερες ατάκες καθώς και εντυπώσεις. Η δεύτερη δουλειά του Γιώργου Καπουτζίδη στο παρά πέντε χάρισε άφθονο γέλιο, προκάλεσε αλλεπάλληλες συγκινήσεις και προσέφερε απλόχερα την καλύτερη παρέα στο κοινό. Από το χαρακτηριστικό ‘’ιιιιι’’ της Ζουμπουλίας μέχρι τα πολλά μωβ, τα μπλε και τα πορτοκαλί χαρτονομίσματα της αξέχαστης Ντάλιας Χατζηαλεξάνδρου που τελικά αποδείχθηκε πως η αξία τους ήταν μιδαμινή σε σχέση με την ανθρώπινη αγάπη και αξιοπρέπεια, έδωσαν όλα και όλοι το λιθαράκι τους για την επιτυχία του αριστουργήματος.

Εσάς ποια ήταν η αγαπημένη σας;

Δες επίσης: Οι 5 τηλεοπτικές κωμικές σειρές του ’90 που είμασταν όλοι πορωμένοι!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending