fbpx

Το Teqball προσεγγίζει τους φοιτητές!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης Teqball. Την Τετάρτη, 25/11/2015, καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και όχι μόνο, να παρευρεθούν και να δοκιμάσουν το νέο, συναρπαστικό παιχνίδι στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Το Teqball αποτελεί πλέον ένα καινοτόμο και συνάμα βοηθητικό παιχνίδι με την μπάλα. Αρκετές ομάδες της Premier League, της La Liga και άλλων κορυφαίων πρωταθλημάτων χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο άθλημα σαν μέρος των προπονήσεων τους. Πρόσφατα και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΠΟΕΛ, ένταξε το εν λόγω άθλημα στις προπονήσεις του αφού θεωρείται πολύ σημαντική άσκηση. Για να μην σας κουράζουμε άλλο ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά του Teqball.

TEQBALL-Soccer-Meets-Ping-Pong-1

Το Teqball παίζεται με μπάλα ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα με size 5. Ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να ακουμπήσει την μπάλα 3 φορές με τα πόδια, στήθος, γόνατο και κεφάλι. Δεν πρέπει να έχει επαφή με το τραπέζι και η μπάλα δεν μπορεί να χτυπήσει στην μεριά του κάθε παίχτη πάνω από μια φορά. Το Teqball μπορεί να παιχτεί ανάμεσα σε 2 – 3 και 4 παίχτες αφού στην κάθε μια περίπτωση υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες.

BsCUFJGCUAEZ9R2

Το τραπέζι του Teqball, που θυμίζει γυρτό τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο συναρπαστικό αφού η κλίσεις οδηγούν την μπάλα σε διαφορετική τροχιά και έτσι οι παίχτες πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση.

Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας αλλά το Teqball παρόλο που είναι καινούριο στον χώρο ήδη χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο σημαντικά και συναρπαστικά! Οπότε μην το σκεφτείτε καθόλου. Αφιερώστε λίγη ώρα, ξεδώστε από το διάβασμα και τα λέμε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να δοκιμάσουμε το νέο αυτό παιχνίδι! Ευχή μας είναι να το δούμε και στα πρωταθλήματα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending