fbpx

UNISPORTS: Καταδίωξης συνέχεια! (PHOTOS)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και συνέχεια στο κυνήγι της κορυφής έδωσε χτες βράδυ το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε εντός έδρας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για την 4η αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών με σκορ 2-1.

Καλησπέρα με τέρμα είπαν οι γηπεδούχοι αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Γιώργος Π. άνοιξε το σκορ (1-0) με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 35 περίπου μέτρα. Ο εξτρεμ των μαυρόασπρων έστειλε την μπάλα να κτυπήσει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιάννου Ιωάννου μη αφήνοντας του έτσι περιθώρια αντίδρασης.

Το τέρμα ήταν φανερό πως έδωσε αυτοπεποίθηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που έλεγχε το παιχνίδι χωρίς όμως να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές ήταν δυο σουτ του Άγγελου Παπαναστασίου όπως και μια κεφαλιά του Αντρέα Γκουγκούρη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με την εστία όμως του Ιωάννου να μην απειλείται.

Από το 25ο λεπτό και μετά, το ΤΕΠΑΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να βγαίνει μπροστά με αξιώσεις. Ο Στράτος Σεργίου 2 φορές δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του  Νίκου Κανετή αφού τα σουτ του πέρασαν έξω ενώ την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο έχασε ο Αλέξανδρος Σπύρου στο 42ο λεπτό όταν επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση δεξιά με τον τερματοφύλακα όμως του Πανεπιστημίου Κύπρου να εκτινάσσεται εκπληκτικά στην αριστερή του γωνιά και να το βγάζει σε κόρνερ.

Με το 1-0 πήγαν οι 2 ομάδες στην ανάπαυλα λοιπόν με το δεύτερο μέρος να ξεκινά όπως ακριβώς και το πρώτο. Με τους μαυρόασπρους του Καλλινίκου να απειλούν για τέρμα. Και αφού ένα σουτ του πολύ καλού χτες Άγγελου Παπαναστασίου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ιωάννου όπως και μια σέντρα-σουτ του Χρίστου Βαλιαντή από αριστερά (με τον διαιτητή πάντως να δείχνει άουτ) ήρθε στο 55ο λεπτό ο Παύλος Μιλής να γράψει το 2-0. Ήταν η σέντρα που έγινε από τα δεξιά, με τον Μιλή μόνο, αμαρκάριστο να στέλνει την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως να χτυπήσει στο έδαφος, μέσα από τη γραμμή τέρματος.

Και αφού το δεύτερο ημίχρονο ήταν καρμπόν του πρώτου οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς ψάχνοντας τη μείωση στο σκορ με το παιχνίδι όσο περνά ο χρόνος να γίνεται και πιο άναρχο, προϊόντος και της κούρασης των 22 ποδοσφαιριστών. Ο Κανετής συνέχισε να είναι εξαιρετικός κάτω από τα γκολπόστ αποκρούοντας σουτ του Αντρέα Σαββίδη ενώ βγήκε νικητής και σε τετ-α-τετ με τον Στράτο Σεργίου. Ενδιάμεσα αυτών των δυο φάσεων, ο Ανδρέας Χατζηγεωργίου επιχείρησε ένα σουτ μετά από ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του Πανεπιστημίου Κύπρου με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Η μείωση του σκορ που τόσο ήθελε το ΤΕΠΑΚ ήρθε αργοπορημένα. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον αρχηγό Παγκράτιο Μερακλή να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, να στέλνει την μπάλα στα αριστερά, τον Κανετή δεξιά και να γράφει το τελικό 2-1.

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έφτασε τους 7 βαθμούς, την ώρα που το ΤΕΠΑΚ παραμένει στους 3.

*** Αρκετές “ανορθογραφίες” από το διατητικό τρίο χτες κύριως σε υποδέιξεις οφσαίντ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κανετή Ν., Βαλιαντής Χ., Χριστούδιας Σ., Γκουγκούρης Α., Μιλής Π., Σιαρπέλ Μ., Χατζηγεωργίου Α., Παπαναστασίου Α., Γιώργος Π., Εγκωμίτης Θ.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ιωάννου Γ., Λυμπουρής Λ., Ιακωβίδης Μ., Μερακλής Π., Τζιωνής Α., Τοφαλάς Χ., Σεργίου Σ., Κακουλλής Μ., Σαββίδης Α., Σπύρου Αλ., Παντελή Γ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending