fbpx

Ο Κώστας Καλαφάτης και o Χρίστος Προδρόμου αποκλειστικά στο StudentLife.com.cy

Το StudentLife.com.cy σας παρουσιάζει και διπλή συνέντευξη αφού 2 παιδιά, ο Κώστας Καλαφάτης και ο Χρίστος Προδρόμου έχουν αρκετά κοινά. Αγωνίζονται στην ίδια επαγγελματική ομάδα, αγωνίζονται στην ομάδα του Πανεπιστημίου τους, είναι από την Λεμεσό, ήταν ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volleyball και άλλα πολλά!

Παιδιά καλησπέρα. Για να βάλουμε και τους υπόλοιπους στο κλίμα πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

Κώστας: Χαίρεται. Είμαι ο Κώστας Καλαφάτης και κατάγομαι από την Λεμεσό. Είμαι 21 ετών  και σπουδάζω Accounting and Finance στο Frederick University στην Λεμεσό. Παίζω ημι – επαγγελματικά βόλεϊ στην Νέα Σαλαμίνα, Βαρωσιότικη ομάδα με έδρα στην Λεμεσό. Η Νέα Σαλαμίνα είναι στην 1η κατηγορία βόλεϊ ανδρών. Η θέση μου στην Νέα Σαλαμίνα είναι πασαδώρος ενώ στην ομάδα του Πανεπιστημίου μου παίζω ακραίος. Ο λόγος που αγωνίζομαι σε άλλη θέση είναι καθαρά οι ανάγκες της ομάδας του Πανεπιστημίου.

Χρίστος: Χαίρεται και από μένα. Είμαι ο Χρίστος Προδρόμου και κατάγομαι και εγώ από την Λεμεσό. Σπουδάζω και εγώ στο Frederick University, Automotive Engineering και είμαι στον πρώτο μου χρόνο. Αγωνίζομαι και εγώ ημι – επαγγελματικά στην Νέα Σαλαμίνα στην θέση του κεντρικού. Στο Πανεπιστημιακό παίζω κεντρικός – διαγώνιος σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της ομάδας.

Ποια πιστεύετε πως είναι η διαφορά επιπέδου μεταξύ της ομάδας του Πανεπιστημίου και της επαγγελματικής σας ομάδας;

Κώστας: Το επίπεδο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα είναι αρκετά χαμηλό για τον λόγο ότι οι παραπάνω αθλητές αγωνίζονται με στόχο να αθληθούν και όχι να κάνουν πρωταθλητισμό. Ο ανταγωνισμός και οι καλοί αντίπαλοι υπάρχουν, απλώς πρέπει ο καθένας μας να το δει πιο σοβαρά. Αν γίνει αυτό θα χρειαστούν κάποια χρόνια αλλά το επίπεδο θα μεγαλώσει. Φυσικά να κάνω και μια πιο γενική παρατήρηση. Το επίπεδο των διαιτητών στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα είναι πιο χαμηλό από αυτό της πρώτης κατηγορίας και αυτό οφείλεται στην μη σοβαρότητα των ίδιων των διαιτητών, οι οποίοι κάνουν και αγώνες πρώτης κατηγορίας. Βάση της εμπειρίας τους δεν θα έπρεπε να διαχειρίζονται έτσι τα παιχνίδια.

Χρίστος: Η σύγκριση μεταξύ των δύο δεν μπορεί να γίνει αφού το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο. Πιστεύω επίσης πως το επίπεδο του βόλεϊ στην Κύπρο δεν είναι ψηλό αλλά είναι ικανοποιητικό.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley στο οποίο λάβατε μέρος εσείς οι δύο σαν ομάδα;

Κώστας: Η εμπειρία μας ήταν πάρα πολύ ωραία αφού συναντήσαμε ένα πολύ ψηλό επίπεδο και αρκετά μεγάλα ονόματα τα οποία βλέπαμε μόνο από βίντεο. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα αλλά τώρα δεν υπάρχει λόγος για πισωγυρίσματα. Η συμμετοχή μας εμάς όσο και οποιουδήποτε άλλου αθλητή σε τέτοια πρωταθλήματα είναι πολύ σημαντική γιατί βλέπεις πάνω κάτω το επίπεδο στο οποίο είσαι, σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η χώρα σου και που πρέπει να φτάσεις. Αυτές οι εμπειρίες βοηθούν στην εξέλιξη ενός αθλητή και πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για να πηγαίνουν πιο συχνά οι αθλητές και οι ομάδες που το αξίζουν στα πρωταθλήματα αυτά.

Χρίστος: Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και για εμένα αφού είχε φοιτητές και αθλητές από όλη την Ευρώπη. Συμφωνώ με τον Κώστα ότι από τέτοιες διοργανώσεις βλέπεις και που είναι το δικό σου επίπεδο και αυτό σε βοηθάει πάρα πολύ. Πρέπει να συμμετέχουμε σε έτσι πρωταθλήματα με την φόρμουλα που είπε και ο Κώστας αφού πρέπει να δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ποια είναι η άποψη σας για την κάλυψη που παρέχουν τα μέσα ενημέρωσης στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και στο Βόλεϊ γενικότερα;

Κώστας:  Η κάλυψη που γίνεται στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό θεωρώ ότι είναι καλή αφού υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες και άρθρα από το StudentLife.com.cy. Από τα υπόλοιπα μέσα δεν περίμενα καλύτερη κάλυψη αφού γενικά στην Κύπρο ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο. Το βόλεϊ γενικά δεν τα έχουν στο πρόγραμμα τους.

Χρίστος: Πιστεύω ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν βοηθούν αρκετά τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και το Βόλεϊ γενικότερα. Στο Πανεπιστημιακό υπάρχει προβολή μέσω του StudentLife.com.cy αλλά στο βόλεϊ γενικότερα είναι ακόμα πιο λίγη.

Τέλος παιδιά, μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Κώστας: Η συμβουλή μου εμένα είναι να αθλούνται και επίσης μόλις μπαίνουν στο γήπεδο να ξεχνούν οτιδήποτε άλλο σκέφτονται και να προσηλώνονται στον αγώνα. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις πρέπει πάντα να παραμένεις φίλος με την αντίπαλη ομάδα ότι και αν ειπωθεί στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό άλλα όταν το σκέφτεσαι για το μέλλον σου τότε θα βρεις τρόπο να τα συνδυάσεις. Όσο για τους επαγγελματίες αθλητές να πω ότι με τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό δοκιμάζεις άλλες θέσεις, άλλες τακτικές που σε βοηθούν να γίνεις ακόμη καλύτερος. Η έλλειψη της υπερβολικής πίεσης σε βοηθά να σκεφτείς πιο καθαρά εν ώρα παιχνιδιού.

Χρίστος: Η συμβουλή μου είναι να μην τα παρατάνε ποτέ. Να μπαίνουν στο γήπεδο και να τα δίνουν όλα. Όντως δεν είναι εύκολο να συνδυάζεις τον Αθλητισμό με τις σπουδές αλλά όλα εξαρτώνται από εσένα. Αν έχεις όρεξη και σου αρέσει αυτό που κάνεις τότε θα τα καταφέρεις με κάποιο τρόπο. Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό μπορείς να παίξεις στην θέση που δεν θα έπαιζες ποτέ. Αυτό μπορεί να σε βελτιώσει σαν αθλητή πάρα πολύ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending