fbpx

Ο Γιώργος Ζικάκης αποκλειστικά στο StudentLife.com.cy

Στην παρέα του StudentLife.com.cy για αυτή την εβδομάδα, φιλοξενούμε τον Γιώργο Ζικάκη που στην συνέντευξη του μας κατατοπίζει για αρκετά θέματα για το βόλεϊ και για τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.

Γιώργο, πες μας λίγα λόγια για σένα.

Είμαι ο Γιώργος Ζικάκης και σπουδάζω Αθλητική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είμαι στον 4ο χρόνο και ευελπιστώ να τελειώσω σύντομα! Ξεκίνησα το βόλεϊ τυχαία, μπορώ να πω, αφού σαν νεαρά παιδιά ακούγαμε πως το βόλεϊ είναι γυναικείο άθλημα. Εμένα μου άρεσε να παρακολουθώ το άθλημα μαζί με φίλους, και στην 1η γυμνασίου κάποιος μας πρότεινε να αγωνιστούμε στην ομάδα του βόλεϊ στο σχολείο. Εμένα μου άρεσε η γυμναστική και μια τέτοια πρόταση μου άρεσε πάρα πολύ. Από τότε και εδώ και 11 χρόνια ασχολούμαι με το βόλεϊ. Πλέον αγωνίζομαι επαγγελματικά στην Νέα Σαλαμίνα και αγωνίζομαι και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Πιστεύεις πως είναι εύκολο να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό;

Δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο. Κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρεί εύκολο αλλά για μένα δεν ήταν και δεν είναι. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί εγώ το έβλεπα αρκετά σοβαρά. Ξυπνούσα πρωί, πήγαινα για τροχάδι, μετά γυμναστήριο, μετά Πανεπιστήμιο, μετά για φαΐ, μετά για προπόνηση και πήγαινε λέγοντας. Δεν είχα χρόνο για να διαβάσω, τουλάχιστον όχι όσο χρόνο χρειάζεται ένας φοιτητής. Αντεπεξήλθα από αυτή την κατάσταση αλλά δεν θεωρώ πως ήταν εύκολο. Φυσικά, το τονίζω πως όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες σου και τους στόχους σου. Εμένα είναι το βόλεϊ.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το επίπεδο του βόλεϊ στην Κύπρο και ποιο το επίπεδο στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Το επίπεδο στην Κύπρο δυστυχώς μειώνεται. Πιο παλιά υπήρχαν μεγάλοι παίχτες στην Κύπρο, υπήρχαν λεφτά στις ομάδες και γενικά έδιναν σημασία στις μικρές τους ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη Κυπρίων πετοσφαιριστών που πλαισίωναν τις ομάδες αρκετά καλά στο μέλλον. Πλέον οι Κύπριοι παίχτες που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο είναι πολύ λίγοι. Ελπίζω πως κάποτε θα ανεβεί πάλι. Τώρα για το επίπεδο του αθλήματος στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί μεγάλοι παίχτες του Βόλεϊ έπαιξαν στα Πανεπιστήμια μας, όπως Νίκος Κολάς, Άγγελος Αλεξίου, και άλλοι. Πιστεύω πως είναι αρκετά καλό το επίπεδο στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αν το δούμε και σε συνδυασμό με το επίπεδο γενικά.

UNIC VS EUC 13

Πιστεύεις πως κάποιος μπορεί να κερδίσει κάτι από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Κοίτα, τα παιχνίδια στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό είναι 1 φορά την βδομάδα και εξαιτίας των μαθημάτων μας αλλά και των επαγγελματικών μας ομάδων δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση σαν ομάδα. Φυσικά θα ήταν πιο σωστό να γίνονται προπονήσεις για να δένουμε και σαν ομάδα έστω και στο Πανεπιστημιακό. Από την άλλη για 6 παιχνίδια δεν μπορείς να μείνεις πίσω σε προπονήσεις της επαγγελματικής σου ομάδας. Ένα καλό που μπορώ να σκεφτώ είναι το γεγονός ότι μπορούμε να αλλάξουμε θέσεις και να δοκιμαστούμε και αλλού.

Πιστεύεις πως υπάρχει κατάλληλη προβολή και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης;

Δεν πιστεύω πως υπάρχει αρκετή κάλυψη ούτε στο Βόλεϊ γενικά και ούτε και στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό. Βασικά κάλυψη υπάρχει μόνο στο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Τα υπόλοιπα είναι σε 2η μοίρα. Στις αρχές που έρχονταν ξένοι καλοί παίχτες ερχόταν κόσμος στο γήπεδο. Και έτσι υπήρχε και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης αφού τα γήπεδα ήταν κατάμεστα. Αυτό ίσχυε και στην καλαθόσφαιρα. Μετά τα μέσα ενδιαφέρθηκαν για το ποδόσφαιρο και έτσι ο κόσμος έχασε το ενδιαφέρον του για τα υπόλοιπα. Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό η κάλυψη θα μπορούσε να βοηθούσε πάρα πολύ. Η δουλειά που κάνει το StudentLife.com.cy είναι πραγματικά πολύ βοηθητική. Η κάλυψη με εικόνες και άρθρα, τα βίντεο με τα highlights και η δουλειά που γίνεται γενικά μας βοηθά και μας εμψυχώνει.

Πως βλέπεις το μέλλον σου και πως αυτό επηρεάστηκε από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Κοίτα, εγώ την αρρώστια με το βόλεϊ την είχα. Οπότε είτε υπήρχε είτε όχι η ομάδα στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό εγώ θα το συνέχιζα. Αλλά σίγουρα αποκομίζεις σημαντικές εμπειρίες και συνδυασμό με τον έρωτα μου με το βόλεϊ ήταν αρκετά βοηθητικό. Επίσης κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν 3 χρόνια. Το επίπεδο που είδαμε ήταν αρκετά πιο ψηλό από το επίπεδο του βόλεϊ στην Κύπρο και από αυτό καταλαβαίνεις τι εμπειρίες μπορείς να αποκτήσεις. Θεωρώ αναγκαίο οι ομάδες να πηγαίνουν σε Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα αλλά δυστυχώς τα Πανεπιστήμια δεν το έχουν στις προτεραιότητες τους και αφήνουν τους φοιτητές να προσπαθούν να βρουν τους πόρους για να πάνε.

Τέλος, μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Ο αθλητισμός δεν κάνει κακό σε καμία περίπτωση. Η συμβουλή μου είναι να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό αφού μόνο καλά μπορούν να αποκομίσουν. Και γενικότερα να κάνουν αυτά που αγαπούν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending