fbpx

UNISPORTS: Διαφήμιση του βόλεϊ, νικητής το Ευρωπαϊκό (PHOTOS)

Πιθανότητες για τον τίτλο δεν είχε αφού είχε κριθεί την περασμένη βδομάδα. Ήθελε τη νίκη όμως για να έχει εξασφαλισμένη την πολύ τιμητική 2η θέση. Αν και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέβαλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 3-2 σετ στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών σε ένα απολαυστικότατο παιχνίδι που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια.

Το πρώτο σετ κατέληξε εύκολα στους γηπεδούχους του Ευρωπαϊκού αφού πήραν από την αρχή  το προβάδισμα(10-2)  και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην υποδοχή, έμεινε μπροστά καθόλη τη διάρκεια του σετ (16-6, 21-6) κάνοντας εύκολα το 1-0 σετ (25-8).

Και αν το ξεκίνημα της αναμέτρησης προδίκαζε εύκολο απόγευμα για το Ευρωπαϊκό γρήγορα διαψεύστηκαν οι όποιες εντυπώσεις αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο σετ παίρνοντας προβάδισμα (5-6). Το παιχνίδι, λοιπόν, έγινε μεμιάς ντέρμπι αφού και οι αλλαγές που έκαναν οι γηπεδούχοι επηρέασαν την συνοχή της ομάδας. Και αφού το Ευρωπαϊκό κατάφερε να ξαναπάρει προβάδισμα (14-10) το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να ισοφαρίζει σε 15-15. Πόντο-πόντο πήγαιναν οι 2 ομάδες με τους πορτοκαλί να παίρνουν προβάδισμα (17-15, 19-16, 22-20) και τους μπλε να επανέρχονται (19-19,22-22) και να παίρνουν προβάδισμα σε ένα κομβικό σημείο του σετ (22-23) και να ισοφαρίζουν εν τέλει σε 1-1 τα σετ (24-26).

Με μοναδικό σκοπό να τελειώσει το σετ γρήγορα και να ξαναπάρει το προβάδισμα μπήκε στο παρκέ το Ευρωπαϊκό. Πήρε από νωρίς προβάδισμα και διαφορά (10-3, 15-5) και με κινητήριους μοχλούς τις «παλιοσειρές» Ματθαίο Αβερκίου και Αλέξανδρο Αγαθοκλέους έμεινε μπροστά μέχρι τέλους (25-17) κάνοντας έτσι το 2-1 σετ.

Κάπου εδώ όσοι πίστευαν πως το παιχνίδι τέλειωσε λογάριαζαν και πάλι χωρίς το Πανεπιστήμιο Κύπρου που ήταν αποφασισμένο για κέρδος. Με όπλο το πάθος τους και εκμεταλλευόμενοι πλήρως τη χαλαρότητα του Ευρωπαϊκού πήραν κεφάλι από νωρίς στο τέταρτο σετ (3-7, 5-11, 8-13, 9-15) αποδεικνύοντας πως το γόητρο είναι αρκετό σαν κίνητρο σε ένα αγώνα. Βλέποντας, το σετ να κάνει φτερά, το Ευρωπαϊκό αντεπιτέθηκε, μειώνοντας τη διαφορά στο -2 (17-19) δείχνοντας με τη σειρά του πως ήθελε αυτό το ντέρμπι. Στη συνέχεια, όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο κλειστό του Ευρωπαϊκού βίωσαν ένα πόντο-διαφήμιση για το άθλημα με συνεχόμενα ράλι, πάμπολλες μάχες μπροστά από το φιλέ με τους φιλοξενούμενους να κάνουν στο τέλος το 17-20. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παλεύουν και έφτασαν στην ισοφάριση (21-21) και το σετ πλέον πήγαινε κυριολεκτικά πόντο-πόντο (23-22, 23-23, 24-23,24-24). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου με κρύο αίμα όμως στους τελευταίους κρίσιμους πόντους έκανε το 2-2 (26-28) οδηγώντας το παιχνίδι στο ται-μπρείκ.

Στο ται-μπρεικ, λοιπόν, θα κρινόταν το ματς με το ξεκίνημα του να είναι συνέχεια του τέταρτου σετ. Οι 2 ομάδες έδιναν τα πάντα στο παρκέ, με την ισορροπία όμως να σφραγίζει τις προσπάθειες τους (2-2, 4-4). Όλα αυτά, μέχρι που το Ευρωπαϊκό πήρε το προβάδισμα (6-4). Από τότε, ουσιαστικά, δεν κοίταξε ξανά πίσω (9-5, 11-6, 14-6) αφού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε κουραστεί από την υπερπροσπάθεια με τους γηπεδούχους να κάνουν το 3-2 σετ (15-7 το ται-μπρεικ) και να παίρνουν μια νίκη που ενώ φαινόταν εύκολη έγινε θρίλερ.

Έτσι, το Ευρωπαϊκό τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρά τη φιλότιμη, πολύ καλή του προσπάθεια τερμάτισε τελευταίο χωρίς νίκη.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χατζηθωμά Π., Αναγνωστόπουλος Γ.,Χατζηκουμής Χρ., Ρήγας Α., Γεωργίου Κ., Μάμα Α., Αβέρκιου Μ., Αγαθοκλέους Α., Αλεξανδρίδης Δ., Μαυρίδης Γ., Βαφείδης Β., Καφιζάς Α.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χαραλαμπίδης Α., Κωνσταντίνου Σ., Μάτσας Χ., Μηνά Γ., Ματζαράς Ρ., Κλεάνθους Κ., Κρασιάς Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending