fbpx

UNISPORTS: Νίκη-χρυσάφι ενόψει συνέχειας (PHOTOS)

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως αναβλήθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου το UCLAN. Η ομάδα της επαρχίας Λάρνακας φιλοξένησε χτες βράδυ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου επικρατώντας με 4-2.

Καλύτερα μπήκαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι , η πρώτη αξιόλογη φάση όμως ανήκε στο  UCLAN αφού σε σέντρα του Κουτουνά από πλάγια δεξιά, ο Παύλου πήρε το κεφάλι με την μπάλα όμως να καταλήγει αριστερά έξω από τα δοκάρια του Μαλέκκου. Το Ευρωπαϊκό απάντησε με ένα σουτ του Αντρέα Φωτίου να διώχνει ασταθώς ο Μαύρου για να απομακρύνει στη συνέχεια η άμυνα του.

Αυτή ήταν η πρώτη προειδοποίηση των πορτοκαλί αφού στο 11ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι. Ένα πέναλτι που την εκτέλεση του ανέλαβε ο Γρηγόρης Χατζηβασίλης στέλνοντας την μπάλα στα δεξιά, τον Αντρέα Μαύρου στα αριστερά γράφοντας έτσι το 0-1.

Σιγά-σιγά και αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, το UCLAN ανέβασε ρυθμούς, βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Μια κομπίνα με σκαφτή εκτέλεση φάουλ του Αδάμου Αντρέου προς το μέρος του Τιμόθεου Παύλου, έφερε και πλασέ του τελευταίου με τον Μαλέκκο όμως να κρατά το μηδέν παθητικό για την ομάδα του.

Το ξέσπασμα των γηπεδούχων θα ερχόταν λίγο αργότερα όμως. Στο 24ο λεπτό, ο Τιμόθεος Παύλου με κοντινό πλασέ από αριστερά έκανε το 1-1 με την ανατροπή να ολοκληρώνεται στο 29ο λεπτό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Παύλου. Ο επιθετικός των ροζ πέρασε όποιον βρήκε στον δρόμο του, απέφυγε και τον Μαλέκκο και αν και άνοιξε πολύ το κοντρόλ της μπάλας, σημείωσε με πλασέ το 2-1 από πολύ πλάγια αριστερά.

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό αλλά δυσκολευόταν να περάσει μπάλες στην περιοχή των γηπεδούχων. Μοναδική καλή προσπάθεια ήταν  ένα σουτ του Μάριου Νίκου από τον άξονα αποκρούστηκε από τον Αντρέα Μαύρου.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ήρθε και η πλέον εντυπωσιακή φάση του αγώνα με τον δαιμόνιο Γιώργο Κουτουνά να κάνει ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, να βγάζει και τη σέντρα για τον Αντώνη Βασιλείου που δοκίμασε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Λογάριασε όμως χωρίς τον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Μαλέκκο που με φοβερή εκτίναξη στο παραθυράκι απόκρουσε με το ένα χέρι την προσπάθεια του Βασιλείου. (ο ποδοσφαιριστής του UCLAN υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, θεωρήσαμε όμως πρέπον να σας μεταφέρουμε αυτή τη προσπάθεια ως ανταμοιβή της μαγικής προσπάθειας και των 3 ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν).

Με το 2-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, ροζ και πορτοκαλί επέστρεψαν από τα αποδυτήρια ακόμα πιο αποφασισμένες για να πάρουν κέρδος από το παιχνίδι.

Το Ευρωπαϊκό μπήκε και πάλι καλύτερα, αναζητώντας την ισοφάριση με την πρώτη καλή προσπάθεια να έρχεται από τα πόδια του Μάριου Νίκου. Ο ποδοσφαιριστής των πορτοκαλί προσπάθησε με δυνατό, συρτό σουτ να απειλήσει την εστία του Μαύρου με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πέφτει στην αριστερή του γωνιά και να το βγάζει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι αύξαναν σταδιακά την πίεση τους φτάνοντας 2 φορές μια ανάσα από την ισοφάριση. Πρώτα, ήταν το γυριστό σουτ του Αντρέα Φωτίου που έβγαλε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Μαύρου με εκτίναξη στο αριστερό του παραθυράκι. Από την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Γιάννη Βασιλόπουλο που έκανε ένα σουτ. Αυτό αποκρούστηκε προ της γραμμής με τον Στέλιο Μουρουξή να μην προλαβαίνει να σπρώξει  την μπάλα στα δίκτυα.

Το UCLAN δυσκολευόταν να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμα του αφού με εξαίρεση ένα πλασέ του Παύλου μετά από ωραία κάθετη του Κουτουνά που αποκρούστηκε από το Μαλέκκο δεν μπορούσε να απειλήσει. Απάντησαν οι πορτοκαλί με ένα σουτ του Χάρη Μιχαηλίδη να περνά λίγο έξω.

Η επόμενη μεγάλη φάση θα ανήκε στους ροζ. Ήταν ο Κουτουνάς που κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή εντός περιοχής  και ο Τιμόθεος Παύλου  ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Μαλέκκος, όμως, συνεχίζοντας να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι έπεσε στη δεξιά του γωνία και απόκρουσε κρατώντας το 2-1 και γνωρίζοντας το χειροκρότημα από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Σαν ιδανικός τιμωρός παρουσιάστηκε για το Ευρωπαϊκό ο  Αντρέας Φωτίου που στο 74ο λεπτό έκανε το 2-2 με πλασέ από κοντά με τη χαρά όμως των φιλοξενουμένων να μην κρατά πολύ.

Με τη σέντρα, το UCLAN βγήκε στην επίθεση κερδίζοντας κόρνερ από δεξιά. Ο Αλέξης Γιώρκας πήρε το κεφάλι, ο Μαλέκκος απόκρουσε αλλά ο Μιχάλης Πετούσης ακολουθούσε τη φάση και με κοντινό πλασέ εξ επαφής ξανάεβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (3-2).

Στο 79ο λεπτό, οι ροζ διεύρυναν το προβάδισμα τους με τον Σέργιο Αβραάμ. Ο επιθετικός του UCLAN επιχείρησε σέντρα-σουτ  από αριστερά, η μπάλα πήρε αρκετά φάλτσα και κατέληξε στα δίκτυα του Μαλέκκου για το 4-2.

Στα εναπομείναντα 10 λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για ακόμα ένα τέρμα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, τίποτα όμως δεν άλλαξε με το 4-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Με αυτή τη νίκη, το UCLAN ανέβηκε μόνο στη 2η θέση με 13 βαθμούς ενώ το Ευρωπαϊκό, παρά τη πολύ καλή προσπάθεια έμεινε στους 3 βαθμούς.

UCLAN Cyprus: Μαύρου Α., Αντρέου Α., Παπασάββα Λ., Γεωργίου Δ., Παναγή Π., Πετούασης Μ., Κουτουνάς Γ., Γιώρκας Α., Μαρτής Γ., Παύλου Τ., Κάφκάρκου Κ.,Αβράαμ Σ., Θεοχάρους  Α., Ψωμάς Κ., Βασιλείου Α.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μαλέκκος Κ., Χατζηβασίλης Γ., Γεωργίου Χ., Uchenna N., Φωτίου Α., Αχιλλέως Δ., Βασιλόπουλος Γ., Καλαιτζίδης Ν., Μιχαηλίδης Χ., Νικολάου Σ., Νίκου Μ., Πολυβίου Σ., Αντωνίου Χ., Μουρουξής Σ., Πουγιούκκας Α., Κοπτίδης Ν., Γαβριηλίδης  Χ.,  Έριξ,  Λούβαρης Κ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending