fbpx

Η πραγματικότητα των ξεπουλημάτων στην Κύπρο!

Αυτές τις μέρες, όποιο κανάλι και αν βάλεις στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, παντού θα δεις διαφημίσεις για εκπτώσεις και ξεπουλήματα! Ακόμα και σαν οδηγάς μέσα στο δρόμο, θα δεις παντού ότι υπάρχουν εκπτώσεις… Σε γιγαντιαίες πινακίδες, πάνω στις βιτρίνες των καταστημάτων κτλ.

Ως γνωστόν, εμείς οι Κυπραίες πελλαμένες με το ψούμνισμα, ακούμε ότι το τάδε κατάστημα έβαλεν ξεπουλήματα τζιαι βουρούμεν να το ξαφρίσουμε!

bfs

 

Δυστυχώς όμως, στην Κύπρο περιπαίζουν μας ως τζιαμέ που εν πάει άλλο. Ούτε στο 1% (ή του χιλιοστού) δεν μοιάζουν οι δικές μας εκπτώσεις με τις εκπτώσεις του εξωτερικού. Γιατί;

Δείτε κάποια αξιοσημείωτα γεγονότα που περιγράφουν την κατάσταση των εκπτώσεων στα Κυπριακά καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων:

 

Γεγονός 1: Πουλούν μας περσινό στοκ

a4723528

Πριν να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις, γυρίζεις εσύ στα καταστήματα τζιαι βρίσκεις έτσι λλία ρουχούθκια τζιαι λαλείς “άτε εν να περιμένω να τα φκάλουν σε εκπτώσεις, γιατί εν ακριβά τωρά τζιαι να έρτω να τα αγοράσω”! Μπαίνουν οι εκπτώσεις λοιπόν, τζιαι τα ρούχα τζείνα εξαφανίζουνται. Ένι ξέρω κατα πόσον επιτρέπεται, αλλά είναι πρόδηλο ότι οι καταστηματάρχες φεύγουν τα ρούχα που είχαν πρόσφατα στα ράφια τους και εμφανίζουν περσινό (μεν σας πω τζιαι προπέρσινο) στοκ.

Ή ας πούμε, πάεις να αγοράσεις κανένα τρικούι αφού εν Χειμώνας τωρά. Τι θωρείς; Eβάλαν τα καλοκαιρινά του προηγούμενου καλοκαιριού. Ε κύριε λέισον μάνα μου, εν να πάω στα σσιόνια με το σσιόρτ; Α τζιαι εν εχει πρόβλημα, κανένα περσινό μαγιό αν σας βρέθεται, πουλήστε μας το τζιαι τζείνο!

 

Γεγονός 2: Βάζουν πολύ ψηλή αρχική τιμή

Sales assistant with customer in clothing store

Δέτε τους έξυπνους τι κάμμουν! Για να μας δείξουν τάχα ότι τα ρούχα έχουν έκπτωση, πιάνουν τζιαι βάλλουν μιαν ψηλή αρχική τιμή, βάλλουν της που πάνω κόκκινο Χ, τζιαι βάλλουν που κάτω νέα τιμή, 5-6 ευρώ πιο χαμηλή από την παραπάνω. Σημειώστε ότι πολλές φορές πουλούν μας τα ρούχα στην τιμή που είχαν που πριν τζιαι απλά λαλούν ότι ήταν πιο ψηλή η αρχική τιμή. Μα ποιον περιπαίζουν σιόρ;

Εγώ ας πούμε, τον Οκτώβρη (που δεν είχε εκπτώσεις) αγόρασα ένα jean 17.95 ευρώ. Τζιαι τωρά που εβάλαν ξεπουλήματα το ίδιο εκείνο jean, από 22.95 σας παρακαλώ, εκάμαν το 17.95! Μάνα μου ρε, τζι’ εμείωσαν την τιμή του! Η ίδια ακριβώς τιμή! Τζιαι εμείς οι έξυπνες, λαλούμε “Γουάου, δε, έχει έκπτωση το παντελόνι, εν να το αγοράσω τωρά που το ήβρα ευκαιρία”. Περιπέζουν μας μπροστά απο τα μάτια μας!

 

Γεγονός 3: Δεν προλαβαίνεις ποτέ το size σου

877856

Θέλεις τα ευλοημένα να πιάσεις μια ζακέτα medium size! Δεν έμεινε ούτε και μία στο size αυτό! Θέλεις να αγοράσεις ένα παντελόνι  size 38. Bad luck! Μόνο 42 και 44 size εμείναν! Μα τι γίνεται δηλαδή; Πότε επρολάβαν τζιαι ελείψαν; Ας μη ξεχνάμε ότι σε περίοδο εκπτώσεων τα μαγαζιά είναι άνω-κάτω. Δηλαδή; Παντελόνια, φανέλες, φούστες,κολάν, γάντια, παπούτσια είναι ούλλα συρμένα ποδά τζιαι ποτζεί. Αφού οι Κυπραίες. για να αγοράσουμε κάτι πρέπει να τα νεκατώσουμεν ούλλα τζιαι καημένες οι πωλήτριες εν προλαβαίνουν να τα συγυρίζουν.

Ε τι φταίμε εμείς αν το μοναδικό ρούχο στο size μας είναι εντελώς που κάτω στη στήλη με τα ρούχα; Τραβούμεν το έτσι απαλά τζιαι… ουπς πέφτουν ούλα τα άλλα τζιαι μπλέκουνται με τα άλλα τα ρούχα. Μετά διερωτούμαστε γιατί είναι ένα κούλου-μάκκα τα καταστήματα σε περίοδο ξεπουλημάτων!

 

Γεγονός 4: Τσιγκουνεύονται να ρίξουν τις τιμές

image

Έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις εκπτώσεις που γίνονται στο εξωτερικό, στην Αγγλία κυρίως τζιαι νομίζουμε ότι τζιαι δαμέ στην Κύπρο εν να εν παρόμοια τα πράματα! Χα χα χα! Έτο 5-6 ευρώ να λλιάνει η τιμή – ως τζιαμέ. Για να γίνει έκπτωση 50% και περισσότερο, πρέπει να φτάσουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων, όπου εκεί δεν μεινίσκει σχεδόν τίποτε, τζιαι χαμηλώνουν τις τιμές για να πουληθούν τα απούλητα – κάτι παλιόρουχα συνήθως που μεινίσκουν τζιαμέ.

 

Εν σοβαρά πράματα τούτα ρε παιθκιά;

images (1)

Στην Αγγλία, που την πρώτη μέρα των εκπτώσεων, οι τιμές είναι εξευτελιστικά χαμηλές. Οι κοπέλες στο εξωτερικό ξιλίφκουν τα μισά καταστήματα που την πρώτη μέρα που λαλει ο λόγος, τζιαι δαμέσα, έτο απλά για να μεν μουρμουρούμε, μειώνουν τσας τις τιμές.  Στην Κύπρο μάλλον ένι ξέρουν τι σημαίνουν εκπτώσεις! Κάμετε μάνα μου εκπτώσεις πραγματικές τζιαι μεν φοάστε..(φοούνται μας αλόπως εμάς τις Κυπραίες).

 

Θυμώνω ρε παιδί μου, όπως κάθε γυναίκα κυρίως, αλλά και κάθε άντρα που κατοικεί στην Κύπρο και αγαπά να ψωνίζει! Θυμώνω επειδή περιπαίζουν τζιαι εκμεταλλεύκουνται μας. Επειδή εν εν τζιαι τόσον εύκολο να κλείουμε τσακ μπαμ εισιτήρια για την Αγγλία, για να ψουμνίζουμεν στις εκπτώσεις, κάμνουν μας ότι θέλουν οι Κύπριοι καταστηματάρχες!

Ε κανεί, μεν παίζετε με τον πόνο μας..!

 

Δες επίσης: Ψώνια εν καιρώ εκπτώσεων; Tips όταν ψωνίζετε!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending