fbpx

Γρήγορα και εύκολα χτενίσματα για το Πανεπιστήμιο (για φοιτητές και φοιτήτριες)!

«Ντιν νταν… ντινταραντινταντινταντινταντι» ναι ναι αυτό τώρα ήταν το ξυπνητήρι! Αλλά όοοοοοχι, σιγά μην ξυπνήσουμε.. Πατάμε 3-4 φορές το snooze και την 5η φορά που χτυπά το ξυπνητήρι συνηδειτοποιούμε ότι έχουμε μόνο 10-15 λεπτά για να ετοιμαστούμε και να βρεθούμε Πανεπιστήμιο (όσοι μένουν κοντά) και 20-25 λεπτά όσοι μένουμε μακριά (υπολογίστε και την κίνηση στα φώτα του Καλησπέρα που χρειαζόμαστε κάθε φορά)

Μπράβοο.. Καλά τα καταφέραμε πάλι.. Και άντε μέσα στα τόόόσα που πρέπει να προλάβουμε να πρέπει να φτιάξουμε και μαλλί, γιατί αν πάμε εντελώς αχτένιστοι/ες Πανεπιστήμιο σίγουρα θα σχολιαστούμε.. #Cypriot_reality #Cypriot_universities

 

Γι’ αυτό κι εγώ σας προτείνω κάποιες ιδέες που φτιάχνονται στο πι και φι για να πηγαίνετε πάντα περιποιημένοι/ες στο Πανεπιστήμιο.. Τι νομίζατε, έτσι θα σας άφηνα; 😉

 

Φοιτήτριες:

1. Μισά πάνω – μισά κάτω:

22

 (Προσωπική φωτογραφία)

Αυτό το hairstyle κάνει για όλους τους τύπους μαλλιών (κοντά, μακριά, σγουρά, ίσια, κυματιστά) και είναι πανεύκολο. Θεωρώ πως είναι το hairstyle της φετινής σεζόν και στα αγγλικά είναι το half-up half-down hairstyle. Ναι όπως το λέει και το όνομά του, είναι τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω. Ναι ναι ξέρω, θυμίζει λίγο τα παιδικά μας χρόνια μιας και ήταν ένα χτένισμα που το κάναμε συνέχεια στο δημοτικό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι πάρετε τα λιγότερα από τα μισά σας μαλλιά και να τα δέσετε με ένα λαστιχάκι. Με αυτό τον τρόπο τα μπροστινά μαλλιά, που ως συνήθως δεν είναι και πολύ περιποιημένα την επόμενη μέρα μετά το λούσιμο, θα φαίνονται περιποιημένα. Αν είναι λαδωμένα τα μπροστινά και δεν προλαβαίνετε να κάνετε μπάνιο just stay tuned, γιατί ακολουθεί σε επόμενο post (πώς να απαλλαγείτε τα λιπαρά μαλλιά)!

 

2. Αλογοουρά με πλεξούδα:

1

7

(Προσωπική φωτογραφία)

Ένα άλλο hairstyle που μου αρέσει και το κάνω συνήθως όταν πρέπει να φύγω άμεσα κι έχω βρεγμένα μαλλιά. Τα στεγνώνω πάντοτε με τον αεριστήρα να δείχνει προς τα κάτω και αφού στεγνώσουν και γίνουν τόσαααα, κάνω χωρίστρα στη μέση (ή μπορείτε και χωρίς, αν νιώθετε ότι δεν σας κολακεύει). Τα παίρνω με ένα λαστιχάκι και κάνω όχι πολύ ψηλή αλογοουρά, αλλά ούτε πολύ χαμηλή. Στη συνέχεια τα μπλέκω και κάνω πλεξούδα (βρουλί). Και είμαι έτοιμη.

Αυτό το hairstyle είναι ιδανικό και πάλι όταν τα μαλλιά σας την πρώτη μέρα μετά το λούσιμο δεν είναι στα καλά τους! Είναι η αλήθεια ότι αυτό το hairstyle θέλει περίπου 3 λεπτά να γίνει – δεν είναι και τόσο “γρήγορο“..

 

3. Διάφορα αξεσουάρ (σκουφάκια, headbands):

accessories

Αυτό το hairstyle (όχι ακριβώς hairstyle) είμαι σίγουρη ότι πολλές ήδη το εφαρμόζουν. Να φοράτε hair accessories (headbands, σκουφάκια). Με θυμάμαι πολλές φορές να το κάνω αυτό όταν ήμουν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου! Εδώ στην Αγγλία και με χάλια μαλλί να πας Πανεπιστήμιο, κανένας δεν πρόκειται να σε σχολιάσει! #Cypriot_Vs_English_Universities

 

4. “Κούκος”:21

Και τελειώνω με το πιο κλασσικό hairstyle που είναι το top knot ή αλλιώς ο λεγόμενος «κούκος» (έτσι το ξέρω ή τουλάχιστον έτσι το λέω εγώ). Είναι πολύ απλό: κάνετε αλογοουρά στερεώνετε με λαστιχάκι και μετά παίρνετε το μαλλί και το κάνετε twist. Το γυρνάτε γύρω από το σημείο που είναι το λαστιχάκι που είχατε ήδη τοποθετήσει. Αν θέλετε, μπορείτε να αποφύγετε την αλογοουρά και να κάνετε αμέσως τα μαλλιά twist και να τα τυλίξετε επάνω.

 

 

Φοιτητές:

(Συγγνώμη που δεν έχετε περισσότερες επιλογές 🙁 Υπόσχομαι θα επανορθώσω!)

1. Σκουφάκι:

13

Εάν δεν φτιάχνεται με τίποτα το μαλλί το πρωί, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το σκουφάκι σας και είστε έτοιμοι!
Εάν το σκουφάκι σας είναι slouchy…

14

18

Δηλαδή αυτό που γύρνει λίγο προς τα πίσω, τότε προτείνω όταν το φοράτε να το τραβάτε λίγο πίσω, έτσι ώστε να φαίνονται λίγο τα μαλλιά σας. Δίνει περισσότερο στυλ και δείχνει ότι φοράτε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας – κι ότι δεν σας φοράνε αυτά.

 

Αλλά μην το παρακάνετε… 

15

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ κάτι τέτοιο…

 

 

2. Μισά πάνω-μισά κάτω:

19

Για τους φοιτητές με λίγο πιο μακρύ μαλλί, προτείνω το πρώτο hairstyle που πρότεινα και στις φοιτήτριες! Μισά-πάνω και μισά-κάτω μαλλιά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά λατρεύω αυτό το hairstyle στους άντρες όταν έχουν πιο μακριά μαλλιά. Σίγουρα είναι πολύ πιο ωραίο να βλέπεις ένα φοιτητή με αυτό το hairstyle, παρά με όλα τα μαλλιά μαζεμένα ή όλα τα μαλλιά κάτω και απεριποίητα.

 

 

3. Καπέλο:

17

Η τρίτη επιλογή μοιάζει με την πρώτη. Τι να κάνουμε, δεν έχουν και πολλές επιλογές οι άντρες.. Και η αλήθεια είναι ότι ρώτησα πολλούς άντρες για να μου πουν πώς τα κάνουν. Οι περισσότεροι μου είπαν αυτά που ήδη σας έγραψα (αλλά μου είπαν και ότι ξυπνούν και πάνε ΟΠΩΣ ξύπνησαν..)! Μπορείτε αντί για σκουφάκι, να βάλετε baseball cap. Λατρεύω αυτά που στο πίσω μέρος τους έχουν κάτι σαν το «δίχτυ».

 

Μπορείτε να το βάλετε και από την μπροστινή πλευρά, αλλά και ανάποδα.

23

Όπως και να έχει, και με τους 2 τρόπους δίνει στυλ. Αν το βάλετε όμως από την μπροστινή πλευρά, καλό είναι να μην βάζετε όλο το κεφάλι σας μέσα, να φαίνεται λίγο ότι “δεν σας κάνει“. Ναι, φάνηκε κάπως παράξενο αυτό, αλλά κι εγώ δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω.

 

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Love yaa ♥

 

Δες επίσης: Πώς να ντυθείς στο Πανεπιστήμιο; (για φοιτητές και φοιτήτριες)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending