fbpx

5 λόγοι που σίγουρα θα σε πείσουν να μάθεις κινέζικα!

Όσο κουφό κι αν σας ακούεται, τα κινέζικα είναι μία από τις γλώσσες του μέλλοντος και ένα από τα νέα “must” της εποχής μας.

Δεν είμαι τρελή που σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

Διαβάστε με προσοχή τα ακόλουθα επιχειρήματα και είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξουν τις όποιες αντιρρήσεις σας:

 

1. Η Κίνα έρχεται στο προσκήνιο.
business-chinese
Η Κίνα τα τελευταία χρόνια εδραιώνει ολοένα και περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια αγορά. Μεγάλες εταιρίες ακόμη και στην Κύπρο θεωρούν τα κινέζικα ως ένα βασικό προσόν για τους εργαζόμενους που πρόκειται να προσλάβουν.

 

2. Κάνε τη διαφορά!

Many chinese characters with a question mark symbolizing the difficulty of learning chinese
Αγγλικά και Γαλλικά ξέρουν πολλοί! Η εκμάθηση αυτών των γλωσσών δεν αποτελεί πλέον κάποιο “wowπροσόν. Δεν τις υποτιμώ αυτές, ούτε λέω πως είναι άχρηστες, αλλά μην περιοριστείς σε αυτά που ξέρουν οι πολλοί, γιατί αύριο θα είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς ανέργους.

 

3. Οι ευκαιρίες σου χτυπούν την πόρτα μόνο μια φορά.

pocket-watch-time

Ξεκίνησε να μαθαίνεις από σήμερα, όχι αύριο. Η εκμάθηση των κινέζικων, όπως και οποιασδήποτε άλλης γλώσσας είναι σίγουρα χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν δεν το κάνεις εντατικά. Αν για παράδειγμα βρεις μια ευκαιρία για δουλειά σε Κύπρο ή εξωτερικό που ζητούν να ξέρεις κινέζικα (πράγμα πολύ πιθανό στις μέρες μας) τι θα τους πεις; Περιμένετε να τα μάθω και επιστρέφω σε 2-3 χρόνια; Και κάπως έτσι η ευκαιρία πάει περίπατο….

 

4. Ο κινέζικος πολιτισμός είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς που παραμένουν ζωντανοί μέχρι σήμερα.

language

Μέσω της γλώσσας, έρχεσαι σε τριβή με ένα αξιοθαύμαστο πολιτισμό πολύ διαφορετικό από αυτόν που συναντάει κανείς στη Δύση. Καθένα από τα σύμβολα τα οποία χρησιμοποιούνται στην κινέζικη γλώσσα είναι ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και ένα μικρό παραθυράκι στην ονειρική κινέζικη κουλτούρα.

 

 5. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σου δίνει τώρα την ευκαιρία να κάνεις το πρώτο βήμα.

university3

Ήξερες ότι το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπ. Κύπρου προσφέρει για τους φοιτητές το μάθημα “Κινέζικα για αρχάριους“, Επίπεδο 1 και Επίπεδο 2; Επίσης το “Ινστιτούτο Κομφούκιος”, με το οποίο συνεργάζεται το Πανεπιστήμιο, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για εκπαιδευτικά ταξίδια στην Κίνα, για Ιntership ή ακόμη και για μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Θα ήθελες να μάθεις τελικά Κινέζικα και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες σου; 🙂

 

Δες επίσης: Η πιο… μικρή γλώσσα του κόσμου!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending