fbpx

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας: Ποιο είναι το πιο σημαντικό νόημα αυτής της μέρας;

Η γυναίκα αποτελεί το ισχυρό και δυνατό φύλο, όσο κι αν αυτό δεν αναγνωρίζεται απ’ όλους. Εξάλλου, από μια γυναίκα ήρθαμε όλη στη ζωή.

Και όποτε έρχεται η μέρα της 8ης Μαρτίου, τόσο πιο πολύ προβάλλονται  διαγωνισμοί, προσφορές, δώρα από διάφορα πολυκαταστήματα, εταιρείες και ινστιτούτα ομορφιάς, με αφορμή την παγκόσμια μέρα γιορτής της.

International_Womens_Day

1
Ίσως θα έπρεπε να προβληματιστούμε, γιατί η γυναίκα όπως οι περισσότεροι έχουν κατά νου, δεν αντιπροσωπεύει μόνο την ομορφιά.

Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουμε βαθύτερα στις πραγματικές ανάγκες που έχει, στα προβλήματα, αλλά και στα δικαιώματα της που διεκδικούνται κάθε μέρα!

Προκύπτει κατ’ ανάγκη να πάψει πλέον να υπάρχει η υπόνοια ότι οι γυναίκες προορίζονται αποκλειστικά για να γίνουν μητέρες, νοικοκυρές, χωρίς να εργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις ή χωρίς να μορφώνονται ιδιαίτερα.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κάθε γυναίκα,  η εικοσάχρονη, η συνταξιούχα, η εργαζόμενη, η μητέρα, η Κύπρια, η μετανάστρια, είναι πλήρη ισότητα και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

635882248606904841-61640493_wecandoit

Ίδια αντιμετώπιση με ίσες δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία γενικότερα, καταργώντας έτσι κάθε στερεότυπο, χωρίς ίχνος σεξισμού και κοινωνικού απόκλεισμού.

Πάνω απ’ όλα όμως, της αξίζει σεβασμός. Όπως θα ήθέλες να σέβονται τη μητέρα σου ή την αδελφή σου.

woman dreaming

Η ομορφιά της κάθε γυναίκας πηγάζει από μέσα της. Από το δυναμικό της χαρακτήρα και ειδικότερα από την αξιοπρέπεια που απoπνέει. 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending