fbpx

Κι αυτούς που έχουν ανάγκη ποιος θα τους βοηθήσει; Η σημασία του εθελοντισμού!

Λίγο, πολύ όλοι μας έχουμε ακούσει για τον εθελοντισμό στη μικρή πορεία της ζωής μας. Άλλοι κλείσαμε τ ’αυτιά μας, άλλοι τ’ ανοίξαμε και μαζί ανοίξαμε και τη καρδιά μας.

Εθελοντής! Μεγάλη λέξη, ιερή, τίμια, άξια. Δεν ξέρω αν σου το έχουν ξαναπεί, αλλά θέλει τόλμη, θέλει μάτια και χέρια καθαρά για να τα απλώσεις άνετα και να δεις τον κόσμο με άλλη ματιά.

Θέλει η καρδιά σου να’ ναι γεμάτη αγάπη και μεγάλη, για να χωρέσει κάθε λογής πονεμένο, αβοήθητο που χρειάζεται τη δική σου στήριξη για να ανυψωθεί. Ακούγεται ευφάνταστο, άπιαστο κι όμως είναι απλό και καθημερινό.

 

volunteer

Δες: Γίνε κι εσύ εθελοντής! Μπορείς!

 

Γι’ αυτό άκουσέ με. Αν δεν μ’ ακούσεις εσύ και άλλος και ο παράλλος, πες μου, ποιος θα με ακούσει; Κανείς! Κι αυτούς που έχουν ανάγκη ποιος θα τους βοηθήσει; Κανείς! Γι’ αυτό σου λέω… Άκουσέ με, με τα αυτιά της ψυχής σου και γίνε ένας από εμάς.

 

Ο εθελοντισμός είναι ένα σπουδαίο βήμα για τη προαγωγή των αξίων της συνειδητοποίησης και της δραστηριοποίησης. Αναδεικνύει ενεργούς ανθρώπους και μετουσιώνει τη θεωρεία σε πράξη. Γιατί καλή είναι η πίστη σε αξίες και ιδανικά, αλλά «πρέπει να κατεβείς και στο οδόφραγμα», κατά την εύστοχη ρήση του Σαρτρ.

 

Έλα να δημιουργήσουμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τις επόμενες γενιές ξεκινώντας απ’ τη δική μας! Και σ’το υπογράφω… τη μεγαλύτερη χαρά θα τη πάρεις εσύ.

volunteerfooter

 

Είναι τα βράδια που θα κοιμάσαι χαμογελαστός και ξέγνοιαστός, σίγουρος για το καλύτερο αύριο. Όχι γιατί στην κοινωνία είναι όλα ρόδινα, αλλά γιατί εσύ ήσουν ο λόγος ενός χαμογέλου, μιας λύτρωσης.  

 

Δες επίσης: Τι είναι το Πρόγραμμα Εθελοντών Φοιτητών; Όσα μας είπε η φοιτήτρια Έλενα Κελίρη!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending