Όσα εν να κάμει ο κάθε Κυπραίος στους γάμους που πάει!

Είμαστε Κυπραίοι τζιαι διαβάζοντας τούτο το άρθρο, εν να δεις πως τζιαι ‘σύ (μεταξύ μας) έζησες τούτα τα πράματα στους γάμους που επήες!

Ειδικά άμα εν ο γάμος του ανιψιού της κουμέρας, της νούνας, της ξαδέρφης σου.

Εν Κύπρος δαμέ…

Ας μην πολυλογούμε κι ας αρχίσουμε το μέτρημα 🙂

 

1Φαΐ

9foodies.weebly.com

Ωωω ναι! ο Κυπραίος εν άξιος να μεν φάει ούλλη τη μέρα, μόνο τζιαι μόνο για να πάει στο γάμο τζιαι να μεν πάει χαμένο το φακελούι που να δώκει..

Θα φάει 3 πιάτα φαΐ (επειδή μετά το τρίτο ε ντάξει, εν ρεζίλι), 5 παστίτσια, τις κουφετούες που τις μπουμπουνιέρες τζιαι θα πιει Ο,ΤΙ ποτό έβρει.

Βασικά, εν να πάει να δώκει 30 ευρώ στο ζευκάρι τζιαι εν να φάει να πρειστεί, λέγοντας: “χαλάλι των παιθκιών το φακελούι να ζήσουν”.

2Κουτσομπολιό

huffingtonpost.com

Ε ντάξει, γίνεται γάμος χωρίς κουτσομπολιό; Θα έρτει η θεία σου η Μαρικού, που έσσιει 200 χρόνια να σε δει. Θα σου πιάσει την βουκκού σου τζιαι θα σου πει “μα εμεγάλωσες“, “τι σπουδάζεις;“, “πώς παν τα μαθήματα οι βαθμοί σου;“. Κχμμ κχμμ.. Έσσιει τζιαι άλλα είδη κουτσομπολιού εκτός που τα οικογενειακά…

Τι εννοώ; Εν να μεν σχολιάσεις το αγόρι απέναντι, που αντί κουστουμούι, ήρτε με το κολάν το καφετί τζιαι το παπιγιόν; Την κουμέρα της νύφης, που ήρτε με τουαλέτα-“ίου”; Εμείς μπορεί να μεν πολλο-κοτσομπολεύκουμε(λέμε τώρα), αλλά ξέρουμε ότι η παρέα με τις γιαγιάδες που πίσω μας κάτι λαλεί. Ναι ναι.

3Το χαμένο σόι

Τι τζιαι αν εν τους είδες ποττέ στη ζωή σου, τζείνοι ξέρουν σε! Θυμούνται σε που τότε που ήσουν 3 χρονών τζιαι έπαιζες στα πόθκια της γιαγιάς σου.

Τζιαι αρκέφκουν να σου αφηγούνται ιστορίες που την τελευταία φορά που σε είδαν τζιαι εσύ χαμογελώντας εύχεσαι που μέσα σου να έρτει κάποιος να τους πιάσει κουβέντα τζιαι να σε αφήκουν ήσυχο.

4Χορός

Κάθεσαι, βαρκέσαι τζιαι ξαφνικά αρκέφκει ο χορός – το τακτιριτί που λέμε.. Τωρά υπάρχουν 2 εκδοχές: ή είσαι χορεφταράς τζιαι σηκώνεσαι τζιαι σύρνεις ένα χορό, ή που είσαι όπως εμένα τζιαι σηκώνεσαι πάνω, απλά για να μεν σε θωρούν να κάθεσαι τζιαι να πουν οι κοτσομπόλιες, μα δε εν ξέρει να χορεύκει. (μυστικό).

Άμαν λάχει τζιόλας χορεύκεις ότι να’ ναι, φκάρ’ τους ούλλους ανίδεους που χορό! Αν τζιαι τώρα τελευταία, φέρνουν dj τζιαι παίζει μοντέρνα τραούθκια όπως το “σκουλουκούι σκουλουκούι” ή “το πουλάκι τσίου” ξέρω ‘γώ…

5Φωτογραφίες

elegantweddinginvites.com

Ε ντάξει ας πούμε. Να μεν φκάλουμε μια, θκιο, τρεις, πέντε… χιλιάδες φωτογραφίες να θυμούμαστε ότι εφορήσαμε τα καλά μας;

Ουπς, εννοώ να θυμούμαστε την οικογενειακή στιγμή.. Μια φόρα παντρεύκεται ο .. Πώς τον είπαμε;;

6Η ανθοδέσμη

Ντάξει αν εν κοντινοί και στενοί συγγενείς μας, εν να πάμε τζιαι στην εκκλησία. Εμείς οι κορούες οι ανύπαντρες, εν να καρτερούμε την ώρα της ανθοδέσμης.

Ναι, τζείνη την ώρα που μαζευκούμαστε ούλλες που πίσω που τη νύφη, απλώνουμε τα σσιέρκα μας τζιαι περιμένουμε να μας τη σύρει.

Τις παραπάνω φορές εν στημένο. Τζιαι να πιάνουνται τα σσιέρκα σου, εν να την πιάσει (τυχαία πάντα) η φίλη της 🙂

7Στυλιστική… επιτροπή

Δαμέ εν θα πω πολλά. Ότι τζιαι να φορήσεις θα σχολιαστεί Ταμάλα!

8Το Κεφάλαιο του λουκουμιού

Αν το αντρόγυνο εν εθκιάλεξε το κλασικό λουκούμι, ναι ξέρετε τεζίνο με τη ζάχαρη άχνη τζιαι τις κούνες που μέσα, τζιαι εθκιάλεξε κανένα με σσιοκολάτα, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μείνει λουκουμούι να πάρουν έσσω.

Οι κυρίες όπως εν να φέφκουν, εν να ζητήσουν 2-3 λουκουμούθκια, για να πάρουν στο μωρό τους που εν ήρτε, ή ίσως για το πρωινό τους καφεδάκι;

9Χαιρέτισμα ούλλης της οικογένειας του αντρογύνου

Εκτός του ότι για να σσιαιρετήσεις, εν να περιμένεις δκιο ώρες στη σειρά, τζιαι πρέπει να ξεκινήσεις πιο γλήορα. Αν δεν θέλεις να πονήσεις πολλά τα πόθκια σου, εν να πρέπει να σσιαιρετήσεις τζιαι 10 πλάσματα: τον γαμπρό, τη νύφη, την κουμέρα, τον κουμπάρο, τον περιπτερά του θείου της κουμέρας της νύφης κτλ.

Τζιαι εν να πεις 10 φορέςΝα σας ζήσουν, να ζήσετε“. Αλλά ντάξει, τούτο πες “τρώεται”.. Τζείνη η φάση που εν να σου πουν “τζιαι στα δικά σου” όμως; Τζιαι που πίσω σου να στέκεται το σόι σου… Τέλεια.

Ε ρε γλέντια! Απλά προσπάθα να το απολαμβάνεις όσο μπορείς κάθε φορά!

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω έζησες; Ξέχασα κάτι;