fbpx

Δες τους 10 τρόπους να δεις αλλιώς και να αλλάξεις τη ζωή σου!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή η ζωή δεν ήρθε με οδηγίες και σίγουρα δεν είμαστε ούτε τέλειοι, ούτε παντογνώστες.

Πολλές φορές ευχόμαστε η ζωή να ερχόταν με λίγες οδηγίες ή να είχαμε ακούσει κάποιες συμβουλές λίγο νωρίτερα.

Το άρθρο αυτό λοιπόν, θα σε βοηθήσει σίγουρα να βελτιωθείς σαν άτομο, να οργανώνεις καλύτερα τον χρόνο σου και να εκτιμάς τα απλά, καθημερινά της ζωής.

 

Αυτοί είναι λοιπόν 10 τρόποι για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο: 

 

1. Διάβασε βιβλία καθημερινά.

rapunzel-books

Τα βιβλία εμπεριέχουν πολλή σοφία την οποία μπορείς να αποκομίσεις. Όσο περισσότερα βιβλία διαβάζεις, σε τόσες περισσότερες γνώσεις εκθέτεις τον εαυτό σου. Ποια είναι κάποια σημαντικά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις; Κάποια βιβλία που θα σε βοηθήσουν ως προς τους στόχους σου είναι: ‘The Secret/ Hero/ The Power/ The Magic’ – Rhonda Byrne, ‘Savoir Vivre’, –  Χρήστος Κ. Ζαμπούνης,  ‘Γεννημένοι Νικητές‘ – Robin Sieger, ‘Ο μοναχός που πούλησε την Ferrari του‘ – Robin Sharma, ‘Ο Αλχημιστής’ – Paulo Coelho.

 

2. Μάθε μια νέα γλώσσα.

download

Μαθαίνοντας μια καινούρια γλώσσα είναι μια εντελώς καινούρια δεξιότητα που θα σε βοηθήσει τόσο στο να βρεις μια θέση εργασίας, όσο και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Όσο για την εμπειρία του να μάθεις μια καινούρια γλώσσα, σίγουρα θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις μια καινούρια κουλτούρα και να σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο.

 

3. Επέλεξε μια καθημερινή ή συχνή ευχάριστη απασχόληση.

giphy

Εκτός από τα συνηθισμένες σου αγαπημένες απασχολίες, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να ασχοληθείς; Κάποιο αγαπημένο άθλημα που θα ήθελες να δοκιμάσεις; Η νέα σου απασχόληση μπορεί να είναι κάτι ψυχαγωγικό. Π.χ. μπορείς να ασχοληθείς με αγγειοπλαστική, δεξιότητες μαγειρικής, χορό, σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το να μαθαίνεις κάτι καινούριο, απαιτεί να βελτιώνεσαι σε διαφορετικές κατευθύνσεις, είτε είναι σωματικά, νοητικά ή συναισθηματικά – που γενικότερα θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

 

4. Δημιούργησε ένα δωμάτιο που να σε εμπνέει.

n51325962d989e

Το περιβάλλον σου δημιουργεί τη διάθεση και τον τόνο που θέλεις. Αν ζεις σε ένα περιβάλλον που σε εμπνέει θα νιώθεις, καθημερινά, πιο όμορφα. Ένα μουντό και ασυγύριστο δωμάτιο σίγουρα δεν θα σου αρέσει, άρα ταυτόχρονα δεν θα σε εμνπέει. Το να μαθαίνεις να κρατάς τα πράγματα σου (π.χ. βιβλία, ρούχα, παπούτσια) συγυρισμένα σε βοηθά να είσαι πολύ παραγωγικός. Ακόμα ένα όμορφα διακοσμημένο και συγυρισμένο γραφείο, θα σε βοηθήσει να είσαι στη καλύτερη σου διάθεση και στη μέγιστη σου παραγωγικότητα.

 

5. Ξεπέρασε τους φόβους σου.

giphy (1)

Όλοι μας έχουμε φόβους. Το φόβο της αβεβαιότητας, το φόβο της έκφρασης του λόγου, το φόβο του ρίσκου… Όλοι μας οι φόβοι πηγάζουν και είναι δημιουργήματα του μυαλού μας, οι οποίοι μας ακινητοποιούν και μας αποτρέπουν από το να δυναμώνουμε ψυχικά. Το να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τους φόβους σου σε βοηθά να τους κοιτάξεις κατάματα και να δουλέψεις, έτσι ώστε να τους ξεπεράσεις. Αν έχω κάποιο φόβο, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που ακόμα, είτε δεν το έχω δουλέψει, είτε το δεν το έχω αποδεχτεί. Όπως λένε, ο φόβος πηγάζει από ψευδή στοιχεία που εμφανίζονται πραγματικά”.


6. Ξύπνα πιο πρωί.

tumblr_naeb4xXTbk1st0dt8o5_250

Το να ξυπνάς πρωί (7 π.μ. – 8 π.μ.) αποδείχθηκε να βοηθά στην παραγωγικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο λόγος είναι επειδή σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις μια εποικοδομητική μέρα και το μυαλό σου ρυθμίζεται, έτσι ώστε να αρχίζεις την ημέρα σου με όρεξη και θετικότητα.

 

 7. Απόκτησε μια εβδομαδιαία ρουτίνα γυμναστικής.

62f195d5b6aa4e28_t-mill

Ο καλύτερος ‘εσύ’ ξεκινά με μια καλύτερη φυσική κατάσταση. Μπορεί να είναι η συνδρομή σου στο γυμναστήριο ή πολύ απλά τροχάδι/γρήγορο περπάτημα, 3 φορές την εβδομάδα, για 30 λεπτά περίπου κάθε μέρα.

 

8. Μείνε επικεντρωμένος στο πρόγραμμα σου ή αλλιώς στα όνειρά σου.

giphy (2)

Ξεκίνα την ημέρα σου με μια λίστα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις και που θα σε βοηθήσει να μείνεις επικεντρωμένος στους στόχους σου. Θα προσέξεις ότι ξεκινώντας την μέρα σου με αυτά τα πράγματα που είναι γραμμένα κάτω, απευθείας σε βοηθά να μην τα ξεχάσεις και να τα κάνεις ίσως με σειρά προτεραιότητας.


9. Απέφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους.

Bethenny-frankel-on-the-real-housewives-of-new-york-city-gif

Όπως λέει ο Jim Rohn, ‘Είσαι το αποτέλεσμα των 5 ανθρώπων που περνάς τον περισσότερο χρόνο μαζί τους’. Όπου και να πας, θα υπάρχουν αρνητικοί ανθρώποι που θα προσπαθήσουν να σε αποσυγκεντρώσουν από τους στόχους σου. Μείνε μακριά από τέτοιους ανθρώπους ή προσπάθησε να περνάς λιγότερο χρόνο μαζί τους.

 

 10. Να παραδειγματίζεσαι από τους ανθρώπους που θαυμάζεις, γι’ αυτό που είναι ή γι’ αυτά που έχουν καταφέρει.

giphy (3)

Σκέψου τους ανθρώπους που θαυμάζεις. Τους ανθρώπους που σε εμπνέουν. Τι είναι αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία που θα ήθελες να είχες και εσύ; Πώς μπορείς να τα αποκτήσεις;  

 

Ελπίζω να βοήθησα!

 

Δες επίσης: Ήξερες αυτούς τους 4 εύκολους τρόπους για να δεις τη ζωή με άλλο μάτι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending