fbpx

Τα 5 μαθήματα ζωής που μας άφησαν αυτά τα παιδικά παραμύθια!

Όταν ήμασταν μικρότεροι συνηθίζαμε να διαβάζουμε παραμύθια ή και οι πιο τυχεροί να τα βλέπουμε σε ταινίες ή ακόμα και στην τηλεόραση. Μεγαλώσαμε με αυτά που μας συνοδεύουν ακόμα και σήμερα. Συγκεκριμένα σε ‘μένα αρέσουν πάρα (μα πάρα) πολύ τα παιδικά παραμύθια και ιστορίες.

Ενώ ήμουν μικρότερη πάντοτε είχα μια μανία με αυτά και ξυπνούσα πιο νωρίς για να τα παρακολουθώ. Με αυτόν τον τρόπο ωριμάζαμε, ανακαλύπταμε νέα πράγματα, μαθαίναμε να φανταζόμαστε, να δημιουργούμε και να κρίνουμε.

hqdefault

Δεν νομίζω λοιπόν να υπάρχει κανείς (αν και γνωρίζω άτομα που δεν ενδιαφέρονταν να τα βλέπουν) που να μην του αρέσουν καθόλου κάποια παραμύθια.

Μάλιστα πολλά από αυτά κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα σε ολόκληρη την ιστορία τους – είτε παραδίδουν μαθήματα, είτε έχουν επηρεάσει τη ζωή μας ξεχωριστά.

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν… υπήρχαν 5 βασικά παραμύθια που μας άφησαν το δικό τους μήνυμα:

1
Να ζεις κάθε μέρα με καλοσύνη, ευγένεια και υπομονή. Σίγουρα μια μέρα γι’ αυτό θ’ ανταμειφθείς – Σταχτοπούτα

Λατρεύω αφάνταστα αυτό το παραμύθι! Αν δεν είδατε την μοντέρνα σταχτοπούτα σε ταινία, πρέπει οπωσδήποτε να την παρακολουθήσετε. Η Σταχτοπούτα, λοιπόν έχασε τα πάντα μετά από τον θάνατο του πατέρα της και κατέληξε να γίνει υπηρέτρια στο ίδιο της το σπίτι. Να καθαρίζει και να πλένει για την μητριά της και τiς αδερφές της. Η υπομονή της και η καλοσύνη της, όμως, την αντάμειψαν. Μετά από δύσκολα γεγονότα μπορεί να έχουμε περάσει, πάντα θα υπάρχει μια «καλή νεράιδα» στη ζωή μας. Η ατυχία μας πάντα θα οδηγεί σ’ ένα καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί έχουμε υπομονή και ευγένεια μέσα στην καρδιά μας και απέναντι στους άλλους.

2
Μη συμβιβάζεσαι ποτέ με κάτι που οι άλλοι σου επιβάλλουν να ζήσεις. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να ακούς την καρδιά σου – Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Η Μπελ είναι μια όμορφη κοπέλα που αγαπά τα βιβλία και ψάχνει μια άλλη ζωή, αντί αυτή την ανιαρή που προσφέρεται στο χωριό, όπου ζει. Δυσανασχετεί από τον τρόπο ζωής του χωριού της και ζητά μία ζωή διαφορετική, πιο ενθουσιώδη. Εξαιτίας αυτών των ιδεών της, η Μπελ γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους συγχωριανούς της, εκτός, φυσικά, από τον πατέρα της. Η ίδια έδειξε ότι δε νοιάζεται για τη γνώμη του υπόλοιπου κόσμου. Απέδειξε πολύ εύκολα ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να του επιβληθεί η κοινωνία. Με το δυναμικό της χαρακτήρα, με την πίστη στις δυνάμεις της, στο θάρρος της αλλά και στην οικογένειά της, κατάφερε αυτά που ονειρευόταν.

Μόνο εμείς μπορούμε να καθορίσουμε τα πάντα στη ζωή μας.

3
Μέσα από κάθε κακή κατάσταση που σου συμβαίνει, εσύ πάρε ό,τι καλύτερο μπορείς – Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι

Σου έτυχε κάτι άσχημο στη ζωή σου και νιώθεις ότι σε στεναχωρεί; Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων από την αντίθετη σκοπιά. Εδώ η Χιονάτη σου δίνει έμμεσα ένα καταπληκτικό μήνυμα. Η ίδια μετά από αυτά που της έκανε η κακιά μάγισσα, δεν τα έβαλε κάτω. Δεν εγκατέλειψε φυσικά την τύχη και τη ζωή της στα χέρια της μητριάς της. Πήρε την απόφαση για τον εαυτό της και έφυγε μακριά. Βρήκε κάτι καινούριο και αγαπήθηκε από τον πρίγκιπα. Εννοείται ότι δεν έχασε, αλλά κέρδισε. Κέρδισε στο τέλος τη δική της αξιοπρέπεια.

4
Όλα μπορούν να γίνουν, φτάνει να υπάρχει πίστη και αγάπη. Ειδικότερα όταν οι φίλοι σου είναι εκεί κοντά, για ‘σένα – Η μικρή γοργόνα

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, πριν η μικρή Άριελ γνωρίσει τον Πρίγκιπα Έρικ και περπατήσει στη ξηρά – στην εποχή που η μουσική ήταν απαγορευμένη στο βασίλειο του βυθού της Ατλαντικής. Η μικρή Άριελ θα βρεθεί απέναντι σε ένα μεγάλο δίλημμα, όταν θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της οικογένειας της, αλλά και της μεγάλης της αγάπης για τη μουσική. Θα μπορέσει η μικρή γοργόνα να επαναφέρει την αγάπη και τη φιλία στο βασίλειο όταν μάλιστα έχει και την πολύτιμη βοήθεια των φίλων της, Σεμπάστιαν και Φλάντερ αλλά και των 6 διασκεδαστικών αδελφών της; Φυσικά, θα τα καταφέρει και όλα θα φτιάξουν όπως ήταν νωρίτερα, χάρη στη βοήθεια των αγαπημένων φίλων της.

5
Όσες φορές και αν μας μας πληγώνει το παρελθόν, εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί και, είτε θα μάθουμε από αυτό, είτε θα το αποφύγουμε – Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών διηγείται τη ιστορία του Σίμπα, ενός μικρού λιονταριού που θα διαδεχθεί τον πατέρα του, Μουφάσα, ως βασιλιάς των ζώων. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Μουφάσα από τον θείο του Σίμπα, Σκαρ, ο Σίμπα χειραγωγείται στο να πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο του πατέρα του και το σκάει εξόριστος από ντροπή και απόγνωση. Μετά την ωρίμανσή του, ο Σίμπα βλέπει τα πράγματα με μια νέα ματιά, μετά τις συζητήσεις με τους φίλους του, Νάλα και Ραφίκι. Επιστρέφει στο Βασίλειό του για να προκαλέσει τον Σκαρ και να τελειώσει την τυραννία του. Είναι σαν να γινόμαστε και εμείς ο μικρός Σίμπα. Από το παρελθόν αποκτούμε πολλές εμπειρίες, μπορούμε να μάθουμε και να ζήσουμε από αυτό.

Όταν κάτι συμβαίνει, γίνεται επειδή έχει τον δικό του σκοπό και μας οδηγεί σε αυτό που είναι καλύτερο για εμάς. Έτσι και εμείς, επιλέγουμε αν θα το δεχθούμε ή αν θα το απορρίψουμε.

Είσαι κι εσύ επηρεασμένος από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων;

Πες μας τη δική σου ιστορία 🙂

Δες επίσης: Αυτές είναι οι πραγματικές “παραμυθένιες” τοποθεσίες από τις ταινίες της Disney!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending