fbpx

Τα 5 γερασμένα νιάτα των Κυπριακών γηπέδων!

Η Κύπρος είναι μια χώρα που προσφέρεται για κάποιο ποδοσφαιριστή να τελειώσει την καριέρα του. Φυσικά κάποιοι από αυτούς ξεχνούν την ηλικία τους, αγωνίζονται σαν 20χρονοι και μένουν για αρκετό καιρό στις ομάδες της 1ης κατηγορίας.

  • Γιάννης Σκοπελίτης – 2 Μαρτίου 1978

giannis skopelitis

Κάνουμε αρχή με τον Γιάννη Σκοπελίτη γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που άλλαξε αρκετές ομάδες αλλά τις σέβεται και τον σέβονται όλες. Ο Γιάννης ήρθε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2007, για λογαριασμό της Ανόρθωσης σε ηλικία 29 χρονών. Ένα μεγάλο ρίσκο για την Ανόρθωση αφού αγόρασε με ελεύθερη μεταγραφή ένα σχετικά ‘ηλικιωμένο’ ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος διέψευσε τους πάντες με το πάθος του. Η Ανόρθωση τον έδωσε δανεικό τον Γενάρη του 2008, μετά από προσωπική επιθυμία του ίδιου, ενώ μέχρι τον Ιούνη επανεντάχθηκε στην ομάδα. Όντας βελτιωμένος, ο Γιάννης Σκοπελίτης κέρδισε φανέλα βασικού αφού έδινε την ψυχή του στο γήπεδο. Σε ηλικία 33 χρονών, τον Ιούλιο του 2011 παίρνει μεταγραφή για την ΑΕΚ Λάρνακας ενώ 1 χρόνο αργότερα επιστρέφει και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Τον Ιούλιο του 2013 επιστρέφει και πάλι στην ΑΕΚ χωρίς όμως να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε καμία εκ των δύο και να τιμάτε και από τις 2 πλευρές. Στην ΑΕΚ έμεινε 2 χρόνια ενώ το 2015 πήρε μεταγραφή για την Νέα Σαλαμίνα όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, δείχνοντας και δίνοντας το ίδιο πάθος με αυτό που έδινε το 2007, όταν πρωτοπάτησε στην Κύπρο.

  • Nuno Asis – 25 Νοέμβρη 1977

ng4573554

Ανήκει στην κατηγορία ποδοσφαιριστών που μας έκαναν την χάρη και ήρθαν στην Κύπρο. Έχοντας αγωνιστεί σε Sporting CP, Gil Vicente, Vitoria Guimaraes και Benfica, το καλοκαίρι του 2012 κατηφόρισε για την Κύπρο. Ο Πορτογάλος άσσος αμφισβητήθηκε για το αν θα τα καταφέρει να βοηθήσει την Ομόνοια σε τέτοια ηλικία ενώ μέχρι και σήμερα έχει αποδείξει ότι όχι μόνο βοηθάει αλλά πολλά παιχνίδια τα πήρε επάνω του. Ο ίδιος είχε πει ότι με το τέλος της χρονιάς θα σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις! Ελπίζουμε να είναι αλήθεια γιατί είναι κρίμα να μην τον βλέπουμε να αγωνίζεται στα γήπεδα μας!

  • Nuno Morais – 29 Ιανουαρίου 1984

SAK_0121Σχετικά ο μικρός της παρέας αφού είναι μόλις 32 χρονών. Αυτό όμως που το βάζει στην κατηγορία των γερασμένων νιάτων είναι τα χρόνια που πέρασε στην Κύπρο. Ο Πορτογάλος μέσος του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας πέρασε από κάποιες ‘μικρές’ ομάδες, όπως Penafiel, Maritimo και Chelsea και το 2007 πήρε μεταγραφή από την τελευταία για το ΑΠΟΕΛ. Ερχόμενος από την Chelsea είχε τις καλύτερες συστάσεις οι οποίες δεν άργησαν να αποδειχθούν και στο γήπεδο. Τα τελευταία 9 χρόνια αγωνίζεται στην Κύπρο και πλέον το νεαρό ταλέντο που ήρθε στην Κύπρο για το ΑΠΟΕΛ έγινε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα ο Νούνο έχει ακόμα κάποια χρονάκια στα γήπεδα!

  • Luciano Bebe – 11 Μαρτίου 1981

luciano bebe
Γέννημα θρέμμα Βραζιλιάνικης κουλτούρας, ο 35χρονος πλέον Λουτσιάνο Μπεμπέ συνεχίζει να κρατάει ψηλά τον πήχη της ποδοσφαιρικής του αξίας. Ο Μπεμπέ αγωνίστηκε στις Criciuma, Noroeste, CRB, Sao Bernardo, Estoril και κατέληξε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ Λεμεσού το 2011. Η συνεισφορά του στην πρωταθλήτρια ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν τεράστια γι’ αυτό και ο ίδιος έγινε διακαής πόθος πολλών μεγάλων ομάδων. Ο ίδιος δεν το κουνούσε από την ΑΕΛ, όπως και δήλωνε μάλιστα, μέχρι που το 2015 παίρνει μεταγραφή στην Ομόνοια. Η μεταγραφή αυτή συνοδεύτηκε με αρκετά μουρμουρητά αφού πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Η συνεισφορά του σίγουρα δεν φτάνει αυτή στην ΑΕΛ αλλά είναι όντως ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που έδωσε αρκετές φορές την λύση καθώς και βοήθειες στην ομάδα του.

  • David Catala – 3 Μαΐου 1980

david catala

Γεννήθηκε στην Βαρκελώνη και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Το ξεκίνημα του άκρως εντυπωσιακό αφού πρώτος σταθμός αποτέλεσε η Espanyol. Έπειτα αγωνίστηκε στις Xerez CD, UE Lleida, Albacete, Lorca Deportiva, UD Salamanca και Celta de Vigo. Το 2012 εγκατέλειψε την Ισπανία αφού στα 32 του δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια ανέλιξης. Η κάθοδος του στην Κύπρο θεωρήθηκε από πολλούς ότι θα ήταν αποτυχία αλλά κατάφερε να τους διαψεύσει όλους. Είναι σημαντικό στέλεχος της επιτυχημένης πορείας που ακολουθεί η ΑΕΚ Λάρνακας και είναι ένας εκ των αρχηγών της, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στο γήπεδο. Από ότι φαίνεται ο ίδιος δεν λέει να τα παρατήσει και αν μας ρωτάτε καλά κάνει.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending