fbpx

Ο Ανδρέας Καλός μιλάει για τις δυσκολίες ενός φοιτητή – αθλητή!

Ο Ανδρέας Καλός είναι μέλος της Πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό καθώς και αρχηγός στην φουτσαλική ομάδα, που επίσης κέρδισε το πρωτάθλημα. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη μας λέει για τις δυσκολίες του να είσαι φοιτητής και αθλητής.

Ανδρέα, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι πλέον είμαι κάτοχος πτυχίου Sports Science. Αποφοιτώ φέτος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Φέτος αγωνιζόμουν στον Εθνικό Άσσιας, ομάδα που ήταν στην 3η Κατηγορία Ποδοσφαίρου ανδρών ενώ ανεβήκαμε στην 2η Κατηγορία. Στον Εθνικό Άσσιας αγωνιζόμουν σαν δεξί εξτρέμ και κάποιες φορές αριστερά. Επίσης, αγωνιζόμουν στην ποδοσφαιρική και φουτσαλική ομάδα του Πανεπιστημίου μου, όπου κατακτήσαμε την 1η θέση και στα δύο αθλήματα.

UNIC VS EUC FUTSAL MEN 5_01

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις σπουδές και ποδόσφαιρο;

Θεωρώ πως δεν είναι και τόσο εύκολο αλλά με θέληση και σωστή διαχείριση του χρόνου σου όλα γίνονται. Με τέτοια ζωή σίγουρα κάνουμε αρκετές θυσίες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις υποστούμε. Καφέδες, νυχτερινές έξοδοι, και άλλα πολλά σιγά σιγά σου προκαλούν κακό παρά χαλάρωση και έτσι κάποτε τα λιγοστεύεις για να κρατηθείς στα ίδια επίπεδα. Σίγουρα όμως ο συνδυασμός σπουδές και αθλητισμό με βοηθάει στο μέγιστο. Εκεί που θα αγχωθώ για τα μαθήματα μου ο αθλητισμός με βοηθάει να το αντιμετωπίσω πολύ πιο ψύχραιμα.

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της 3ης κατηγορίας ποδοσφαίρου;

Δυστυχώς, το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Είναι λίγες οι ομάδες, υπάρχουν καλοί παίχτες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ανταγωνιστικό. Το γεγονός πως είναι λίγοι οι αγώνες που παίζουμε επηρεάζει πολύ το επίπεδο του. Όσο αφορά την 3η κατηγορία, μπορώ να πω ότι παλιά ήταν πιο ψηλό το επίπεδο.

Στα θετικά είναι ότι τώρα έχουμε περισσότερους Κύπριους παίχτες αλλά είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι παλιά με την ενασχόληση και ξένων παιχτών το επίπεδο ήταν πιο ψηλό. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική απόδοση των παιχτών αλλά με το ότι παλιά κάποιος πάλευε για να πιάσει μια θέση στην ομάδα. Επίσης απλώς να σημειώσουμε πως αν ο λόγος που παίζω μπάλα είναι τα χρήματα, τώρα δεν θα ασχολούμουν καν.

UNIC VS EUC FUTSAL MEN 29

Υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στην 3η κατηγορία και στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Αυτό είναι ένα θέμα που δεν σηκώνει καθόλου δεύτερη σκέψη αφού η απάντηση είναι μια: δεν υπάρχει καθόλου προβολή από τα μέσα ενημέρωσης στην 3η κατηγορία. Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό έχω υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον αφού με την δουλειά του το StudentLife γράφει για τους αθλητές και κάποιος μπορεί να έχει προοπτικές από αυτό. Επίσης κάποιος που θέλει να μάθει περισσότερα για σένα και για το τι έκανες, μπορεί πλέον να τα δει ανά πάσα στιγμή αφού είναι εκεί γραμμένα. Μπορώ να πω ότι η κάλυψη που γίνεται από εσάς μας ανταμείβει σαν αθλητές σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

UNIC VS EUC FUTSAL MEN 10

Κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους φοιτητές αθλητές.

Κοίτα, οτιδήποτε αγαπάς πρέπει να το κάνεις. Αν δεν το αγαπάς και το βλέπεις σαν χόμπι τότε να το αφήσουν ως εκεί. Φυσικά από την άλλη, το οικονομικό κέρδος του να αγωνίζεσαι σε μια Πανεπιστημιακή ομάδα είναι αρκετά δελεαστικό οπότε ο συνδυασμός άθλησης και μαθημάτων είναι καλός. Στην τελική μιλάμε για άσκηση και για την υγεία μας. Ποτέ δεν πρέπει να τα αγνοούμε ούτε για τα μαθήματα ούτε για τίποτε άλλο.

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending