Ο Μάης εμπήκε και σιγά-σιγά θα έρτει και ο Ιούνης χωρίς να το καταλάβουμε… Έτσι γίνεται πάντα!
Τι γίνεται όμως με τους τουρίστες μας που αρκέψαν να έρκουντε ποδά που τούντον μήνα;
Πάμε να δούμε ούλλα όσα έχει να τραβήσει ένας τουρίστας στην αγαπημένη Κύπρο μας:
Οι διακοπές του τουρίστα σε ήπιους μήνες: Απρίλιος-Μάιος ή Σεπτέμβρης
Σε αυτή τη περίπτωση, ο τουρίστας μάλλον είναι ενημερωμένος σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες μας, έτσι προτιμά να επισκεφθεί την Κύπρο σε πιο ήπιους μήνες. Εάν όμως έτυχε (γιατί ήταν φτηνό το εισιτήριο), και δεν είχε ιδέα ότι το Μάη ποδά έχουμε 27 Βαθμούς Κελσίου, προφανώς να έρτει αντιμέτωπος με το φαινόμενο:
Έξαψη και κλάτσες τ τ ό ρ ε ν ε ς !
Ο τουρίστας μας, που μες έτσι τζιαιρό, κυκλοφορεί με κοντομάνικα, κοντο-παντέλονα, σάνταλα και τις πολύ-σχολιασμένες κλάτσες ττόρενες…
Ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση: Να κατανοήσει τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του, όπως:
- Γιατί εμείς οι Κυπραίοι έτσι εποχή κυκλοφορούμε ακόμα με τρικούι στη μέση και τζιν παντελόνι;
- Γιατί εν όφκερες οι παραλίες;
- Και γιατί μόνο τζείνος έχει την αίσθηση ότι θέλει να βουττήσει μες το συντριβάνι;
Εκτός από την κλασική απάντηση που μπορώ να σου δώσω («Σαν τη Κύπρο έν εσσιει»), αγαπητέ μου τουρίστα, μάθε πως οι 27 βαθμοί δεν είναι τίποτε για εμάς, αφού οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μας ακουμπούν μέχρι και τους 44 Βαθμούς Κελσίου.
Οι τουρίστες στην Κύπρο τους καυτούς μήνες του Ιούνη-Ιούλη-Αύγουστου
Αν ο τουρίστας επισκεφθεί την Κύπρο σε άσηλα καλοκαιρινούς μήνες, τον περιμένει πολύ βασανιστήριο… Θυμηθείτε λλίο κάτι ξένους ασπρουλλούς, που γυρίζουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές (με σάνταλα και κλάτσες ττόρενες)… Μόλις γυρίσουν την πλάτη τους αλλάσσουν χρώμα. Άσπροι μπροστά, κόκκινοι που πίσω.
Εξαιτίας της έλλειψης ηλιοφάνειας στη δική τους χώρα, ο ήλιος της Κύπρου μας κρούζει τους και καουρτίζει τους.
Έτσι πολύ πιθανό να υποφέρει από κοκκίνισμα στη πλάτη, καντήλες, ξιπέτσισμα, καμιά ηλίαση με λλίο πυρετό (και τα υπόλοιπα που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος).
Δεν είναι τυχαίο που όποτε μυρίζει έντονα αντηλιακό, θωρείς και ένα τουρίστα να περνά που δίπλα σου.
Γιατί ως γνωστόν, ο τουρίστας δεν βάζει αντηλιακό… Το αντηλιακό βάζει τουρίστα!
Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα…
Μόλις βραδιάσει και δροσίσει (κάπως), ο τουρίστας ανακουφισμένος, κάθεται στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου έτοιμος να απολαύσει το αγαπημένο του κοκτέιλ και επιτέλους να ξεκουραστεί. Έλα όμως που τα «καλύτερα» έρχονται εκεί που δεν το περιμένει! Ένα κουνούπι καταφθάνει στο μπαλκόνι του, για να του υπενθυμίσει πως τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα, τρώγοντάς του ότι απόμεινε από το ηλιοκαμένο σώμα του. Αφού παίρνει μια γεύση από το αλλιώτικο αίμα του ξένου, φωνάζει και στους υπόλοιπους φίλους του να δοκιμάσουν την «ξενόφερτη κουζίνα» που πέτυχε στο μπαλκόνι 401, όροφος 4.
Τα κουνούπια εν δείχνουν κανένα έλεος: Γεμίζουν τον τουρίστα μας με αμέτρητα τσιμπήματα, προκαλώντας του φαγούρα που θα την θυμάται για πολύ… Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού τα τσιμπήματα στο δικό του σώμα παίρνουν τερατώδη μορφή εξανθήματος, λόγω του ότι το δέρμα του δεν είναι καθόλου εξοικειωμένο με τα κουνούπια της Κύπρου μας!
Έτυχε να είμαι με φίλη μου από την Αγγλία στον ίδιο χώρο, να μας τσιμπάνε κουνούπια, αλλά το πόδι της να γίνεται σαν τον τρίφτη, ενώ το δικό μου τίποτε!
Ο Κυπριακός “Φιλόξενος” λαός
Είμαστε ο λαός που μετά χαράς θα εξηγούσαμε σε ένα χαμένο τουρίστα προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί για να φτάσει στον προορισμό που θέλει…
…αλλά ταυτόχρονα πουλούμε το παγωτό στη θάλασσα 1 ευρώ, και το Ice-cream 3€.
Μέσα Συγκοινωνίας
Έρκεται ποδά ο τουρίστας που τες Αγγλίες, που εν μαθημένος κάθε 5’-10’ λεπτά να περνά λεωφορείο έξω που έσσω του, και καρτερά 1 ώρα να περάσει το mini-bus, να τον πάρει στον σταθμό των λεωφορείων… Και καρτερά άλλο μισή ώρα τζιαμέ για να έρτει το λεωφορείο που θέλει και πρέπει να αλλάξει άλλο 3 λεωφορεία για να πάει στον τόπο που θέλει. Θέλουμε πολλή βελτίωση σε θέματα συγκοινωνιών για την εξυπηρέτηση των τουριστών μας!
… αλλά τι μας κόφτει εμάς τωρά; Αφού μια οικογένεια στην Κύπρο μπορεί να αποτελείται από 5 άτομα, και να έχει συνολικά 8 αυτοκίνητα!
Ντεπόζιτα οέο;
Έρχεται ο τουρίστας στη Κύπρο (πραγματική ιστορία), και διερωτάται τι εν τζείνα τα άσπρα κουτιά που έχουν πας τη στέγη ούλλα τα σπίτια; Με πολλή δυσκολία ο Κυπραίος καταλαβαίνει ότι ο ξένος εννοεί τα ντεπόζιτα… (άδε πράματα που έχει η Κύπρος)!
Αγαπητέ τουρίστα: Μπορεί η Κύπρος να σου φαίνεται μικρή σαν χώρα, αλλά έτσι για να ξέρεις, εμείς εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο μας, πράγμα που δεν κάνετε εσείς με την κρυάδα σας –Πόσο μπροστά Θεέ μου;!
Το σύστημα του Κυπραίου και ο Ρατσισμός
Το σύστημα του Κυπραίου να θεωρεί ούλλους τους ξένους κιλίντζιρους εν το κατάλαβα ποττέ μου.
- Ο Εγγλέζος εν κιλίντζιρος, γιατί φορεί παντόφλες με κλάτσες ττόρενες,
- ο Πακιστανός εν κιλίντζιρος, γιατί εν τουμάνι σκόρτους,
- οι Ινδοί εν κιλίντζιροι, γιατί ντύνουντε όπως τους γύφτους,
- οι Ρώσοι εν κιλίντζιροι, γιατί μεθούν πολλά,
- οι Μαύροι εν κιλίντζιροι, γιατί εν μαύροι,
- οι Κινέζοι εν κιλίντζιροι, γιατί εν ούλλοι οι ίδιοι
…πολύς ο ρατσισμός!
Λες και εμείς οι Κυπραίοι δείχνουμε επίπεδο στη χώρα μας, που άλλο που μιαν ξιμαρισσιά μες τους δρόμους εν θωρείς.
Και εκτός που τους δρόμους ακόμα και μεσα στη Φύση μας (μες τα βουνά) βρίσκεις πεταξούμενα στρώματα, καναπέδες, ψυγεία, καρέκλες πλαστικές, λάστιχα και γενικά οτιδήποτε χαρακτηρίζεται «Κκιλιντζιρκόν». Άρα εκτός που το ρατσισμό που μπορεί να αισθανθεί ένας ξένος στη χώρα μας, βρίσκεται και αντιμέτωπος με τες ξιμαρισσιές του κάθε Κυπραίου! Και αν νομίζετε Κυπραίοι πως έννεν μόνο η Κύπρος έτσι, πηένετε ένα ταξιδάκι π.χ. στην Ελβετία (που ούτε τσιάρο εν θωρείς χαμέ).
Κι ας λαλούν ούλλοι πως έχουμε καλό καιρό και παραλίες. Πράματα που ουσιαστικά εν δώρα Θεού, γιατί όπου τζίσει χέρι πλάσματος, γίνεται μαύρο χάλι! Ξηγημένα πράματα…
This is Cyprus my friend!
Δες επίσης: Το καλοκαίρι αλα κυπριακά! (PART I)