Οι 3 λόγοι που η ΑΕΚ κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος (video)

Τα πανηγύρια από τους φίλους της ΑΕΚ δεν θα σταματήσουν ούτε σήμερα, αλλά όπως καταλαβαίνουμε ούτε και αύριο. Η πτώση της ΑΕΚ στις μικρές κατηγορίες άφησε πικρή γεύση στους οπαδούς του δικέφαλου, αλλά με εμφανίσεις σαν και την ψεσινή θα τους κάνουν να τα την ξεχάσουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ΑΕΚ κατέκτησε αυτό το Κύπελλο, και εμείς είμαστε εδώ για να σας τους θυμίσουμε.

Ξεκινώντας από τον πιο σημαντικό: η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα τίτλο για να μπει ξανά στην κατηγορία των ‘μεγάλων’. Αν βέβαια το έπραττε απέναντι στον Ολυμπιακό τότε το επίτευγμα της θα ήταν ακόμα πιο μεγάλο (που είναι πλέον). Με το που μπήκαν στο χορτάρι οι δύο ομάδες, μια ήταν αυτή που έδειχνε έτοιμη να φάει το γήπεδο με το κουτάλι.

Κάπου εδώ φτάνουμε και στον 2ο λόγο: την ‘αλαζονεία’ του Ολυμπιακού. Βαθιά μέσα τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πίστευαν ότι στο τέλος θα έπαιρναν το Κύπελλο. Λίγο η εμπειρία, λίγο τα μεγάλα ονόματα του Ολυμπιακού απέναντι σε αυτά της ΑΕΚ, τάιζαν αυτή την σιγουριά των ερυθρόλευκων. Ακόμα και μετά το πρώτο γκολ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έδειξαν να αλλάζουν τακτική.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι μεσολάβησε ένα σημαντικό κενό από την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν (εξαιρουμένης το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρας). Και αυτός είναι και ο 3ος λόγος. Η ΑΕΚ προερχόταν από δυνατά παιχνίδια και δεν χαμήλωσε στροφές ούτε και ένα λεπτό. Αυτό θα μπορούσε να ήταν καταστροφικό για μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας αλλά όχι για την ΑΕΚ.

Καταστροφικό ήταν και το γεγονός ότι ο τελικός παίχτηκε χωρίς οπαδούς. Οι δύο ομάδες έχουν αρκετά θερμές κερκίδες και μιλούμε πάντοτε σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Ίσως το αποτέλεσμα με οπαδούς να ήταν διαφορετικό, ίσως και όχι.

Δείτε τα στιγμιότυπα της, δίκαιης εν τέλει, νίκη της ΑΕΚ:

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending