fbpx

Όλοι οι τύποι Κυπρίων οδηγών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Είδαμε τους ούλλοι, ενευριάσαμε μαζί τους, τζιαι ίσως να ενευριάσαμε τζι’ εμείς άλλους.

Εν γνωστό ότι στην Κύπρο πολλές φορές οι παραπάνω οδηγοί κάμνουν ότι τους κατεβεί. Γι’ αυτό εμαζέμαψε τους πιο διαδεδομένους οδηγούς, που σίουρα εν να δεις κάπου έξω.

Τζιαι πού ξέρεις; Μπορεί να αναγνωρίσεις τζιαι τον εαυτό σου κάπου πιο κάτω!

Οι 15 κυριότεροι τύποι που θα δούμε στους δρόμους της Κύπρου είναι:

1
Ο τύπος “Χελώνα-Παρέτα!”

Senior Man Driving

Αυτή η κατηγορία ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες (ή και πιο ηλικιωμένους) και είναι ένας τύπος οδηγών που συναντάμε συχνά. Είναι αυτοί που μας σπάζουν τα νεύρα κυρίως στα ALT, που πάντα παν αργά, γιατί αγχώνουνται και σου το μεταδίδουν, που δεν θα διασταυρώσουν το δρόμο, επειδή βλέπουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο να έρχεται από μακριά (2Km)…

Αυτοί που ως συνήθως προκαλούν την κίνηση στους δρόμους, που θέλουν να είναι σίγουροι πριν μπουν στον κυκλικό κόμβο… Που όταν οδηγούν κλείνουν το ράδιο για να μπορούν να συγκεντρωθούν και γενικά πάντα παν τόσο αργά, που μπορεί να την σταματήσουν και για κατώτατο όριο!

2
Ο τύπος “Ο πολλά βαρύς”

Αυτός ο τύπος ανήκει περισσότερο στον ανδρικό πληθυσμό, αν και τα τελευταία χρόνια ακούμε τις εκφράσεις τους και από γυναίκες. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει κυρίως αυτούς που οδηγούν βαριά οχήματα πχ.. φορτηγατζήδες, ή ταξιτζήδες, των οποίων η δουλεία τους έχει άμεση σχέση με τους δρόμους και το οδήγημα. Νιώθοντας λοιπόν πως τους διακατέχει μια Α’ εμπειρία οδήγησης, αναλαμβάνουν τον ρόλο του κριτή, σχολιάζονταςβρίζοντας τα λάθη των υπόλοιπων οδηγών.

Είναι αυτοί που θα τους δεις να βγάζουν το χέρι απο το παράθυρο και να σαλαβατούν, ενώ αν προλάβεις να παρατηρήσεις τις κινήσεις του στόματός τους, θα καταλάβεις εύκολα ότι πρόκειται για βρισιές που τελειώνουν σε –βέγκη, -λάκα, ή ….μάνα σου!

3
Ο τύπος “Εν με χωρούν οι τόποι”

Αυτός ο τύπος οδηγών αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Είναι αυτός που ποτέ δεν μπορεί να υπολογίσει μέχρι ΠΟΥ πρέπει να σταματήσει στα ALT, με αποτέλεσμα τα μούτρα του αυτοκινήτου του να πιάνουν πάντα τη μισή λωρίδα που δικαιούται να περάσει, χωρίς όμως να χωρεί το απέναντι αυτοκίνητο να περάσει.

Το αστείο είναι ότι πάντα θα τον αφήκουν να περάσει, γιατί ουσιαστικά έκοψε τον δρόμο, αλλά το ακόμα πιο αστείο είναι ότι θα χαιρετήσει τζείνον που τον άφηκε να περάσει με την ένδειξηθέκκιου φίλε“. Τούτος ο τύπος εν εκατάλαβα ακόμα αν εν αχάπαρος ή εν τόσο έξυπνος που μας περιπαίζει ούλλους… Όπως και να έχει,  Αγάπη μόνο!

4
Ο τύπος “Μεν βουράς τζιαι εν ψέματα”

Αυτός ο τύπος υπάρχει παντού, κι είναι αυτός που πάντα νομίζει ότι αν το πατήσει ακόμα λλίον, το αυτοκίνητο του μπορεί και να πετάσει. Θα τον δεις να βουρά παντού, σε κύριους δρόμους ή ακόμα τζιαι μες το χωρκό σου.

Εν τούτος που άκουσε του κόσμου τες βρισιές απλά εν το ξέρει. Χαρακτηρίζεται πάντα ως το πελλοκοπελλούι του χωρκού, άλλος Schumacher. Εντάξει καταλαβαίνω το να είσαι λάτρης της ταχύτητας, αλλά και οι υπόλοιποι είμαστε λάτρεις… της ζωής, οπότε αν θέλεις να πετάσεις… πέτα σε κανένα χωράφι μόνος σου ρε φίλε! Τι μας βάλλεις ούλλους σε κίνδυνο;

Δες: Ο “Κυπραίος” και το… οδήγημα 2!

5
Ο τύπος “Παγωτάρης”

Αυτόν τον τύπο οδηγών, τον ακούς πριν ακόμα να τον δεις!  Αυτό οφείλεται στο ότι έχει πάντα στη διαπασών το ράδιο όταν οδηγά, με αποτέλεσμα ο ήχος να ταξιδεύει πιο γρήγορα απ’ ότι εκείνος.

Εν σαν τον παγωτάρη, που πρώτα ακούεις τη μουσική του και μετά που λλία λεπτά, περνά έξω που σπίτι σου. Όλοι έχουμε έναν τέτοιο παρέα που καταλάβεις ότι εκόντεψε, γιατί ακούεις που μακριά τα woofer που κατσιαρίζουν. Προσοχή όμως!

Άλλο πράμα να ακούεις μόνο το μπάσο να κατσιαρίζει και άλλο τον Καζαντζίδη ττάππο ρε φίλε… και με χαλασμένα μεγάφωνα!

6
Ο τύπος “«Tραβικέισιονς» οέο;”

Αυτός ο τύπος οδηγών δεν έχει καταλάβει ακόμα τη χρησιμότητα των τραβικέισιονς, με αποτέλεσμα να προκαλεί κινδύνους στους δρόμους, αφού ελαττώνει πάντα, χωρίς να ξέρεις γιατί και στρίβει τόσα αργά, που θέλοντας ή μη, βρέθεσαι με τα μούτρα σου μες τον k*ώ*L*0 του.

7
Ο τύπος “Πορτοκαλί παντού”

Αυτός ο τύπος οδηγών είναι αυτός που βλέπει ότι το φανάρι έγινε πορτοκαλί, αλλά αντί να ελαττώσει, πατά του πέρκει προλάβει τζιαι περάσει. Εν τούτος που θα βρεθεί που πίσω σου στα φώτα και θα σου παίξει την πουρού μόλις το φανάρι γίνει πορτοκαλί, γιατί θεωρεί ότι στο πράσινο θα έπρεπε ήδη να είχε περάσει.

8
Ο τύπος “Ξερογυρίζω, άρα Υπάρχω”

Τούτον τον τύπο οδηγών, καταλάβεις τον που το μίλι, γιατί ως συνήθως βαστά στημένο αυτοκίνητο, με εξώστ που κατσιαρίζει και επιδεικνύει τις ικανότητες του στην οδήγηση, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή.

Εν τούτος που μέχρι και σήμερα νομίζει ότι αν ξερογυρίσει το αυτοκίνητο του στην εκκίνηση, οι γεναίτζιες ούλλες θα παλαβώσουν και θα λαλούν wow, αλλά εν εκατάλαβε ακόμα ότι οι γεναίτζιες απλά λαλούν ” Όι μάνα μου ίντα βλάκαςςς... ” τζιαι γυρίζουν που την άλλη!

9
Ο τύπος “Παρκάρω όπου μείνω”

Τούτον τον τύπο ξέρουν τον ούλλοι. Εν τούτος που πάντα θα παρκάρει στο πιο άκυρο σημείο, εν τούτος που πάντα θα κόψει τους υπόλοιπους, γιατί τάχα μου εν να πεταχτεί κάπου, αλλά στο τέλος μεινίσκει τζιαμέ και ξιάνει σε τι θέση άφηκε το αυτοκίνητο του.

Εν τούτος που πάντα φωνάζεις του να ταράξει το αυτοκίνητο του γιατί εμποδίζει, αλλά θα σου κάμει και πρόβλημα του τύπου “Μα αλήθκεια εν μπορείς να φκάλεις το αυτοκίνητο σου τωρά;

10
Ο τύπος “Βγαίνω-Μπαίνω απευθείας”

Τούτος ο τύπος οδηγών, ανήκει σε όσους μπορεί να γυρίζουν 10 φορές το PARKING γιατί θέλουν να παρκάρουν ακριβώς μπροστά που την είσοδο του καταστήματος. Εν τούτοι που θέλουν δηλαδή μόλις βγουν από το αυτοκίνητο, να βρεθούν απευθείας μέσα στο μαγαζί. Δηλαδή, αν εμπορούσαν να το παρκάρουν και μέσα στο μαγαζί, θα ολοκληρώνοταν σαν άνθρωποι!

Δες: Τα 5 είδη “αχάπαρων” οδηγών που θα πεταχτούν ομπρός σου άμαν βιάζεσαι…

11
Ο τύπος “Οδηγώ και κάνω άλλα πράματα ταυτόχρονα”

Αυτός ο τύπος οδηγών, ξεχωρίζει πολύ εύκολα γιατί όχι μόνο οδηγά, αλλά κάμνει και ο,τιδήποτε άλλο. Δηλαδή σαν οδηγά, μπορεί να διαβάζει, να τρώει, να καπνίζει, να μιλά στο τηλέφωνο, να κάμνει αποτρίχωση, να πίνει φραπέ, να ακούει μουσική, να χορέφκει, να τραουδά, να φκάλλει selfie, να βουρά και να νεκατώνει με το αριστερό χέρι μέσα στην τσέντα του…. αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ούλλα μαζί!

12
Ο τύπος “Τροχόσπιτο”

 Τούτη η κατηγορία οδηγών, μπορεί να ανήκει σε οποιανδήποτε πιο πάνω κατηγορία, με τη διαφορά ότι το αυτοκίνητο τους είναι το δεύτερο σπίτι τους. Αν ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό του, θα καταλάβεις τι εννοώ! Εν τούτος ο τύπος που κουβαλά μαζί του μόνο τα “απαραίτητα” όπως π.χ. το δωμάτιο του ή ακόμα χειρότερα… το σπίτι του!

Μέσα στο αυτοκίνητο θα βρεις: κουβέρτες, μαξιλάρια, πιρούνια πεταξούμενα, ένα ζευκάρι κλάτσες, τρικά πολλά να βρέθουνται, παλιά διαφημιστικά, παπούτσια μες το καπό, μπουκάλες του νερού όφκερες, κανένα ττενεκκούι που εχάθηκε μες την ακαταστασία και γενικά εν η φάση που λαλούμε “Ό,τι θέλεις βρίσκεις το”!

13
Ο τύπος “Γύρω-γύρω όλοι”

Τούτος ο τύπος οδηγών αφορά αυτούς που τους αρέσει τόσο πολύ η οδήγηση, που απλά μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητο τους και ξεκινούν να γυρίζουν, χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάπου να παν ή κάτι να κάμουν.

Απλά αρέσκει τους να φακκούν γυρό με το αυτοκίνητο, είτε μόνοι τους, είτε με παρέα. Γουστάρουν δηλαδή το Roadtrip, αλλά ευτυχώς η Κύπρος εν μιτσιά και εν θα χαθούν εύκολα! Πείτε τους όμως κάποιος πως όσο και να γυρίζουν, εν και πρόκειται να φτάσουν πούποτε ποττέ τους… Αφού γύρω-γύρω η Κύπρος έχει θάλασσα!

14
Ο τύπος “Άκρια μόνο”

Τούτη την κατηγορία οδηγών, συναντούμε την κυρίως όταν καθούμαστε στη θέση του συνοδηγού. Εν τούτοι που πάντα οδηγούν τόσο άκρια στον δρόμο, που νομίζεις πως σε κάποια φάση θα κολλήσεις face- o-face με το κιγκλίδωμα ή θα δώκεις μες τον γκρεμό.

Μπορώ να πω ότι είναι η πιο τρομακτική κατηγορία οδηγών, αλλά ταυτόχρονα και η πιο “θρησκόληπτη”, γιατί αν κόψεις συνοδηγός μέσα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ώσπου να φτάσεις στον προορισμό σου, σταυροκοπιέσαι 100 φορές και προσεύχεσαι βουβά, ταπεινά και αθόρυβα, ελπίζοντας ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

15
Ο τύπος “πόντο-πόντο”

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλες τις πιο πάνω κατηγορίες, ακόμα και εσένα που δεν ανήκεις σε καμιά από τις προηγούμενες. Φαντάσου ότι είσαι στη γραμμή σταματημένος πίσω από 2 αυτοκίνητα, περιμένοντας το πράσινο φανάρι να ανάψει. Ξαφνικά ο πρώτος προχωρά ένα πόντο μπροστά. Το ίδιο κάνει και ο δεύτερος, ο οποίος είναι ο μπροστινός σου, προχωρώντας κι αυτός με τη σειρά του ένα πόντο πιο μπροστά. Ε πε μου τωρά ότι εν θα πάεις κι εσύ ένα πόντο πιο μπροστά!

Εάν δεν ανήκεις εσύ, σίγουρα εντόπισες τουλάχιστον ένα γνωστό σου στους πιο πάνω τύπους Κυπραίων οδηγών! 

Δες επίσης: Η αιώνια απορία: Πώς οδηγά ο Κυπραίος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending