fbpx

Οι 7 τύποι Κυπραίων οπαδών που θα συναντήσεις στο γήπεδο!

Είχαμε ασχοληθεί πριν λίγες μέρες με τις συνήθειες του Κυπραίου οπαδού στο γήπεδο. Σήμερα, σειρά παίρνουν τα είδη οπαδών.

Επιλέξαμε 7 χαρακτηριστικές μορφές που είδαμε (και σχολιάσαμε) όλοι στα γήπεδα μας και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

1
Wannabe προπονητής

Το είδος που ευδοκιμεί περισσότερο στη Κύπρο. Όλοι μας έτυχε να κρίνουμε τον προπονητή της ομάδας, όλοι μας είμαστε καλύτεροι από αυτόν που κάθεται στον πάγκο! Εξάλλου, ο αχάπαρος Χ, Ψ που κάθεται στον πάγκο δεν έπαιξε ποτέ Football Manager!

Θα τον ακούσεις να φωνάζει φράσεις όπως «Βάλτον ρε μέσα τον (τάδε) να σου αλλάξει το παιχνίδι», «Γύριστο σύστημα σου σε 3-4-3, παίξε που τα πλάγια με σέντρες» «Εγώ ελάλουν το πώς έπρεπε να ξεκινήσει τον (τάδε), αφού έχουν αργό κέντρο οι άλλοι»!

Γνωστός και ως “προπονητής της κερκίδας”!

2
Πρίχτης

Άλλο αγαπημένο είδος οπαδού το συγκεκριμένο. Είναι ο τύπος οπαδού που έχει εισιτήριο διαρκείας πάντα πίσω σου (τόσο γήπεδο δαμέ ήβρε να το κόψει;) και δεν σταματά να μιλά είτε σε σένα ή στους γύρω του!

Αποτέλεσμα: ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Φυσικά, η θεματολογία του δεν περιλαμβάνει μόνο την ομάδα και το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και την πολιτική, τα κουτσομπολιά όλου (ΟΛΟΥ!) του κόσμου, την οικονομία, την εγκληματικότητα και ότι άλλο θέμα μπορεί να κατεβάσει το μυαλό του!

Πάρε και Panadol στο γήπεδο, θα σου χρειαστούν!

3
Παντογνώστης

Παρόμοια κατηγορία με τον πρίχτη μόνο που έχει συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Είναι ο 30άρης που έχει ζήσει αρκετά χρόνια στα γήπεδα για να νομίζει ότι τα ξέρει όλα αλλά δεν έχει ζήσει τόσα πολλά όσο ο 50άρης που τον ακούει και τον διορθώνει!

Ξέρει τα πάντα για την ομάδα (ιστορία της ομάδας, από πού ήρθε κάθε παίχτης, ποια τα χόμπι του κατινιέρη, πότε ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες, γιατί έφυγε ο πρόεδρος κτλπ, κτλπ).

Άκου τον με προσοχή!

4
BETάκιας

Γνωστός και ως «μπούκης». Είδος που ευδοκιμεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Θα τον δεις να κάθεται δίπλα σου με ένα κινητό (ή tablet) στο χέρι, να είναι συνεχώς στο live score τσεκάροντας το κουπόνι που έπαιξε, αδιαφορώντας πλήρως για τον αγώνα που ΘΑ έβλεπε αλλά τον τσεκάρει μέσω ίντερνετ!

Ξεχωριστό είδος οπαδού αφού ξέρει ομάδες από την Σαουδική Αραβία και την Ινδονησία ως και την Βολιβία, ομάδες που εννοείται δεν έχεις ιδέα πως υπάρχουν!

Άξιος να παίξει στοίχημα ακόμα και το Πάνω Πολεμίδια – Κάτω Πολεμίδια αν τους δει να παίζουν στο γήπεδο της γειτονιάς!

5
Αερομάμης

Το αγαπημένο μου είδος οπαδού! Έχει πάθει αγκύλωση το μεσαίο δάχτυλο (αν καταλαβαίνεις τι θέλεις να πω) με το που μπαίνει στο γήπεδο! Είναι μονίμως γυρισμένος προς τους αντιπάλους με την χαρακτηριστική κίνηση ενώ απολαμβάνει ιδιαίτερα τα ντέρμπι και τις νίκες στο 90+ αφού έχει την ευκαιρία να βγάλει τα εσώψυχα του!

Και αν τα πιο πάνω τύποι οπαδού έχουν συγκεκριμένη στόχευση το συγκεκριμένο είναι open house αφού λίγο-πολύ όλοι έτυχε να … τα βάλουμε με τους απέναντι! Αγαπημένη του φράση η λέξη με το Γ!

6
Άσχετος

Ο οπαδός του καναπέ! Ο τύπος που δεν πατά ποτέ στο γήπεδο εκτός αν η ομάδα πάει καλά ή παίζει ντέρμπι τίτλου! Δεν ξέρει τα ονόματα των παιχτών, έχει μείνει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω γιατί «εν εν μάππα τούτη που παίζουν πλέον» αλλά πάντα στα κρίσιμα παιχνίδια είναι εκεί!

Και ας σκίζεσαι εσύ για ένα εισιτήριο κάθε βδομάδα! Θα τον αναγνωρίσεις εύκολα αφού ξεκινά να φωνάζει σύνθημα με τους υπόλοιπους αλλά μετά την πρώτη λέξη απλά χειροκροτεί.

Είναι ο πρώτος που θα δεις μπροστά στην κάμερα στη φιέστα!

7
Παππούς

Η πιο «συμπαθητική» φιγούρα οπαδού! Άντρες άνω των 65 που έχουν σταθερά εισιτήριο διαρκείας για 40+ χρόνια στην ίδια ακριβώς θέση!

Αναπολούν τον καιρό του Ζάγκυλου, του Καιάφα, του Κανάρη, του Στυλιανού, του Πάπυρου την ώρα που κάθονται ήσυχα-ήσυχα στην καρέκλα τους (μην τους εκνευρίσουν οι διαιτητές όμως γιατί εκεί δίνουν ρέστα!).

Κάποτε έχουν και τα εγγονάκια τους μαζί (κυρίως σε παιχνίδια με μικρές ομάδες) αλλά πάντα (ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ!) είναι τουλάχιστον 3-4 σε μια σειρά! Αγαπημένη τους ατάκα «Εμάς τον τζιαιρό μας….»

Ποιος από τους πιο πάνω “τύπους” είσαι εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending