fbpx

Όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην κορυφή της Ευρώπης!

2 Ιουνίου 1971. Ξημερώνει μια πετυχημένη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Τετάρτη αυτή δεν ήταν σαν τις υπόλοιπες. Ο Παναθηναϊκός μετά από μια πολύ πετυχημένη πορεία φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών είναι, για όσους δεν γνωρίζουν, το σημερινό Champions League και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε στο Wembley να αντιμετωπίσει τον γίγαντα της Ευρώπης, Ajax!

Η επιτυχία αυτή είχε ιστορία. Ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και η ομάδα του Ferenc Puskas, η οποία αποτελείτο από τους Οικονομόπουλο, Τομαρά, Σούρπη, Καμάρα, Βλάχο, Ελευθεράκη, Καψή, Δομάζο, Φυλακούρη, Γραμμό, Αντωνιάδη δεν το πέτυχε αυτό τυχαία.

Οι προκάτοχοι του, Stjepan Bobek και Λάκης Πετρόπουλος ετοίμασαν το έδαφος σε αυτή την θρυλική στιγμή!

Στο πέρασμα του Παναθηναϊκού και του Αντώνη Αντωνιάδη (ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ), υπέκυψαν οι Jeunesse Esch, Slovan Bratislava, Everton και Ερυθρός Αστέρας.

 

en.wikipedia.org

Το γκολ του Van Dijk στο 5ο λεπτό πάγωσε το καταπράσινο γήπεδο και δεν άφησε την ελληνική ομάδα να ονειρεύεται για πολύ.

Το τελικό 2 – 0 διαμορφώθηκε στο 85ο λεπτό με γκόλ του Arie Hann κλείνοντας έτσι άδοξα την βραδιά αλλά όχι και την διοργάνωση.

Η συμμετοχή στον τελικό αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις ενδοξότερες στιγμές στην ιστορία του τριφυλλιού.

Βέβαια είναι και αυτοί που υποστηρίζουν πως η πορεία του Παναθηναϊκού ήταν στημένη για να φτάσει στον τελικό, αλλά όχι μόνο δεν αποδείχθηκε ποτέ αλλά ο προπονητής της Slovan, Τόμας Βίντσεν, μετά το 3 – 0 στον πρώτο γύρο δήλωσε: “Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ήδη αποκλειστήκαμε”, δείχνοντας έτσι την διάθεση της ομάδας του Παναθηναϊκού να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Απολαύστε στα πιο κάτω βίντεο τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού αλλά και τον ύμνο “Το θούριο του Γουέμπλεϊ” που γράφτηκε αποκλειστικά για αυτόν τον αγώνα:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending