fbpx

Μεταγραφές που έριξαν τα τσιμέντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο! (Part 2)

Μετά το πρώτο μέρος, συνέχεια δίνουμε με άλλους 5 ποδοσφαιριστές με απίστευτο βιογραφικό που βρέθηκαν στην Κύπρο και είχαμε την ευτυχία να τους απολαύσουμε. Μεταγραφές από αυτές που τάραξαν τα νερά και άφησαν την δική τους ιστορία!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Nuno Assis

Πολύ μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή, δεκάρι με απίστευτη τεχνική κατάρτιση, ικανός να χαζέψει τους αντιπάλους ανά πάσα στιγμή. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Sporting CP, τα καλύτερα του χρόνια τα έκανε, όμως, στην Guimaraes και την Benfica.

Ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας το 2012 και για 4 χρόνια ανάγκαζε εχθρούς και φίλους να υποκλίνονται στο ταλέντο του.

Πολλές ήταν οι φορές που κουβαλούσε στις πλάτες του το τριφύλλι, ευτύχησε να πανηγυρίσει το κύπελλο του 2012 και ένας από τους ποδοσφαιριστές που άξιζε και με το παραπάνω να τον βλέπεις στο γήπεδο.

Σίγουρα, οι 5 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι!

2
Terry McDermott

Οι περισσότεροι φίλοι του ΑΠΟΕΛ μνημονεύουν μέχρι και σήμερα (και όχι άδικα) τον Ian Moores, ξεχνώντας πως από την ομάδα της Λευκωσίας πέρασε ένας εις τριπλούν πρωταθλητής Ευρώπης με την Λίβερπουλ, ο Terry McDermott.

Ο μέσος απ’ το Merseyside ήρθε στην Κύπρο στην δύση της καριέρας του, τη διετία 1985-87 και μόνο η παρουσία του στα γήπεδα μας αποτελεί τιμή, ειδικά σε μια εποχή που τέτοιου είδους κινήσεις ήταν σπάνιες.

Πανηγύρισε με την γαλαζοκίτρινη φανέλα  την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1986 ενώ αγωνίστηκε και στις Bury,Newcastle και Cork City.

Έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κύπρο ενώ σήμερα ασχολείται με την προπονητική αφού είναι βοηθός προπονητή στην Blackpool.

3
Giorgi Kinkladze

Ότι και αν λεχθεί για τον Kinky ίσως αποδειχθεί λίγο. Από τα καλύτερα δεκάρια που πέρασαν από την Κύπρο, με “γλυκό” αριστερό πόδι και απίστευτες κάθετες μπαλιές τον απολαύσαμε την περίοδο 2004/05 με την φανέλα της Ανόρθωσης.

Ακόμα τον θυμούνται στην Manchester City όπου έκανε απίστευτα πράγματα την τριετία 1995-98 ενώ ο δύσκολος χαρακτήρας του ήταν η αιτία να μην “πιάσει” στον Ajax όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1998-2000.

Οι φίλοι της Κυρίας μέχρι και σήμερα θυμούνται τα μαγικά του αφού συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2005.

Άφησε στα κρύα του λουτρού, πάντως, την ομάδα της Αμμοχώστου το καλοκαίρι του 2005, πριν τον αγώνα με την Rangers για τα προκριματικά του Champions League, για την Rubin Kazan, ομάδα στην οποία τέλειωσε και την καριέρα του το 2007.

4
Antonio Nunez

Ποδοσφαιριστής που πέρασε από την Real Madrid αλλά και από την Liverpool (με την οποία πανηγύρισε το Champions League το 2005) να έρχεται στην Κύπρο σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (30 ετών) δεν μπορούσε να μην είναι σε αυτή τη λίστα.

Ο λόγος φυσικά για τον Antonio Nunez που ήρθε στο νησί για λογαριασμό του Απόλλωνα με τον οποίο αγωνίστηκε την τριετία 2009-2012.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 60 παιχνίδια σημειώνοντας 7 τέρματα από τη θέση του δεξιού εξτρέμ ενώ ήταν μέλος της ομάδας που πανηγύρισε το κύπελλο του 2010.

Αγωνίστηκε επίσης στη Celta Vigo, την Real Murcia, την SD Huesca, την Deportivo La Coruna  ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα (στα 37 του) αγωνίζεται στην Recreativo Huelva.

5
Paulo Rink

Γερμανοβραζιλιάνος (τι συνδυασμός!) επιθετικός με μεγάλη καριέρα στα γερμανικά γήπεδα και ειδικά με την Bayer Leverkusen την τετραετία 1997-2001 και 13 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Γερμανίας, που είχαμε την τύχη να δούμε στα γήπεδα μας με την φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας και της Ομόνοιας.

Πρωτοήρθε στο νησί μας για την ομάδα του Τακτακαλά το καλοκαίρι του 2003 όπου μέχρι και τον Γενάρη του 2004 σε 14 συμμετοχές σκόραρε 9 τέρματα.

Τον εντόπισε η ολλανδική Vitesse που τον έκανε δικό της πριν περάσει και από την Κορέα για την Jeonbuk.

Ξαναήρθε στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό τον Γεννάρη του 2005, με την Ομόνοια να τον αποκτά το καλοκαίρι του 2006 όπου σε 13 συμμετοχές σκόραρε 10 φορές.

Μεγάλος σκόρερ, τέλειωσε την καριέρα του το 2007 στην ομάδα που ξεκίνησε, την Atletico Paranaense.

Ποια μεταγραφή θεωρείς εσύ την πιο μεγάλη στο κυπριακό ποδόσφαιρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending