fbpx

Οι 4 λόγοι που το Euro 2016 είναι ανάμεσα στα χειρότερα όλων των εποχών!

Καταρχάς, να συγχαρούμε την Πορτογαλία για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε γρήγορα αλλαγή λόγω τραυματισμού, όμως κατάφερε να σηκώσει την κούπα και να βάλει και αυτό το πολύτιμο τρόπαιο στην συλλογή του.

Επίσης, η Γαλλία κλήθηκε να φιλοξενήσει το Euro 2016 και το έκανε με απόλυτη επιτυχία!

Όλα τα καλά όμως κάποτε τελειώνουν, οπότε πάμε να δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος. Γιατί το φετινό Euro κατατάσσεται ανάμεσα στα χειρότερα όλων των εποχών;

1
1 νίκη = 1 τρόπαιο!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, κέρδισε το τρόπαιο έχοντας μόνο μια νίκη σε 90 λεπτά παιχνιδιού. Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν με 3 ισοπαλίες στα παιχνίδια των ομίλων (Ισλανδία 1 – 1, Αυστρία 0 – 0, Ουγγαρία 3 – 3), ενώ στην επόμενη φάση κέρδισαν την Κροατία στην παράταση με 0 – 1. Στην φάση των 8 κέρδισαν την Πολωνία επικρατώντας στα πέναλτι, ενώ στα ημιτελικά έκαναν την πρώτη τους νίκη απέναντι στην Ουαλία με 2 – 0.

2
Το ‘νέο σύστημα’ του Euro!

Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το σύστημα ‘δεν αφήνουμε κανένα πίσω’ δείχνοντας ξανά ότι οι κύριες ανησυχίες των αρμόδιων είναι τα λεφτά και όχι το παιχνίδι. Οι 4 καλύτερες τρίτες θέσεις πέρασαν στην επόμενη φάση ενώ, δεν το άξιζαν σε καμία περίπτωση, και ευνοήθηκαν και από τις κατατάξεις. Αν παρατηρήσουμε το πρόγραμμα της Πορτογαλίας, που τέλειωσε 3η με αυτό της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, που καθάρισαν από την αρχή, μπορούμε να καταλάβουμε την μεγάλη διαφορά!

3
Τέρματα με το… σταγονόμετρο!

Συνολικά έχουν παιχτεί 51 παιχνίδια και έχουν μπει 108 γκολ. Ο μέσος όρος σκοραρίσματος είναι 2.11, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι 7 γκολ μπήκαν στο Γαλλία – Ισλανδία, 6 στο Πορτογαλία – Ουγγαρία και 4 στο Ουγγαρία – Βέλγιο. Χωρίς τα παιχνίδια αυτά, ο μέσος όρος βγαίνει στα 1.90. Από τα 51 παιχνίδια μόλις τα 17 ξεπέρασαν το over 2.5.

4
Σύστημα… Ευρώπης!

Λόγω των παιχνιδιών που αυξήθηκαν όλες οι ομάδες επικεντρώθηκαν στα συστήματα και τις τακτικές, κάτι το οποίο μας έχει συνηθίσει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Σιγά – σιγά ξεχωρίζει και πάλι το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με αυτό της Λατινικής Αμερικής αφού για κάποιο διάστημα είχαν έρθει κοντά. Βέβαια αυτό το διάστημα είχαμε παίχτες όπως Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο και άλλους πολλούς να παίζουν σε ευρωπαϊκά γήπεδα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending