fbpx

Αυτά είναι τα 5 βιβλία για ποδόσφαιρο που πρέπει να διαβάσεις! (Part 1)

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, που όσο παίζεται εντός γηπέδου τόσο παίζεται και εκτός! Κρατώντας αυτό σαν δεδομένο, πάμε να δούμε 5 βιβλία για ποδόσφαιρο που δεν μπορείς να μην διαβάσεις!

1
I am Zlatan‘ – Zlatan Ibrahimovic

Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έχουμε δει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι, όμως, γνωστός και για τον παράξενο και εγωκεντρικό χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο λατρεύουν οι ένθερμοι υποστηρικτές του, ενώ οι υπόλοιποι τον σέβονται! Ότι και να πει δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να τον κατακρίνει, αφού πολύ απλά, είναι ο Ζλάταν. Είναι η ιστορία ενός νεαρού Σουηδού που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, και όπως λέει και ο ίδιος: “Γιατί να είσαι ένα Fiat, όταν μπορείς να είσαι μια Ferrari;” Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια από τις καλύτερες αυτοβιογραφίες και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

2
‘The Outsider’ – Jonathan Wilson

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και αψυχολόγητη πολλές φορές. Ο τερματοφύλακας είναι συχνά, ο μοναχικός καβαλάρης σε μια ομαδική μάχη και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Ο συγγραφέας μιλά με κάποιους σπουδαίους τερματοφύλακες, που έγραψαν ιστορία, και μας ταξιδεύει στο μυαλό των κέρβερων των γηπέδων. Ένα βιβλίο για όλους, αφού η κατανόηση της θέσης του τερματοφύλακα, είναι από τα πιο must του ποδοσφαίρου!

3
‘The Second Half’ – Roy Keane, Roddy Doyle

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και ένας χαρισματικός συγγραφέας, ασχολούνται με την αυτοβιογραφία του πρώτου. Το αποτέλεσμα; Ένα από τα βιβλία που απέσπασαν πολλά και καλά σχόλια. Ο Roy Keane μιλά για την ζωή του, τις αποφάσεις του, το ποδόσφαιρο και… όλα τα υπόλοιπα. Στο εν λόγω βιβλίο μπορείς να δεις γιατί μετάνοιωσε που υπέγραψε στην Ipswich (επειδή φορούσαν μπλε στην προπόνηση) και γιατί δεν έπιασε τον Robbie Savage (επειδή το μήνυμα του στο φωνοκιβώτιο ήταν χάλια)! Ακόμα ρωτάς γιατί να το πιάσεις;

4
‘Leading’ – Sir Alex Ferguson, Michael Moritz

Δεν θα μπορούσε να είχε άλλο τίτλο και σίγουρα δεν θα μπορούσε να ήταν γραμμένο για κάποιον άλλον. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν όχι ο καλύτερος, ανοίγει την καρδιά του αλλά και τα φύλλα της ιστορίας που ο ίδιος έγραψε, και μας εντυπωσιάζει! Αποτυχία, επιτυχία, τίτλοι, διαβάθμιση και άλλα πολλά μέσα από το στόμα, ή το χέρι καλύτερα, του Sir Alex Ferguson!

5
‘My story’ – Steven Gerrard

Επιλέξαμε για εσάς ακόμη μια αυτοβιογραφία. Η αυτοβιογραφία του ‘ΑΡΧΗΓΟΥ’, γιατί πρόκειται για τον απόλυτο αρχηγό, μιλά για όλη την ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Με ποιους αγωνίστηκε, ποιους ξεχωρίζει, ποιους συμπαθεί και γενικά για όλους όσους βρέθηκαν στο πέρασμα του. Ο παίχτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι μιλά για την ζωή του και αναγκάζει ακόμα και τους εχθρούς τους να τον σεβαστούν και να τον συμπαθήσουν!

Δες επίσης: Οι 5 ταινίες για ποδόσφαιρο που πρέπει να δεις! (videos)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending