fbpx

Αυτοί είναι οι πιο φρικιαστικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο! (videos)

Βλέποντας στιγμιότυπα από τον πρόσφατο τραυματισμό του πρώην επιθετικού της Chelsea, Demba Ba, ήρθαν στο μυαλό όλες εκείνες οι περιπτώσεις όπου ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά εν ώρα παιχνιδιού. Περιπτώσεις όπου η ζημιά στα πόδια των ποδοσφαιριστών ήταν τόσο μεγάλη που μερικοί δεν επανήλθαν ποτέ ή και αν επέστρεψαν στα γήπεδα, δεν ήταν ξανά οι ίδιοι.

Στιγμιότυπα που φανερώνεται,μεν, η άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου, που φαίνεται, δε, πως και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι που υποφέρουν όσο και οι κοινοί θνητοί.

Αυτά τα ραντεβού με τον πόνο είναι που ακολουθούν παρακάτω.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές σκηνές.

1
Demba Ba

2
Eduardo

Χρειάστηκε ένα χρόνο να επανέλθει για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Υπήρχε κίνδυνος να ακρωτηριαστεί το πόδι του αν δεν αντιδρούσαν έγκαιρα οι γιατροί της Birmingham. Η 23η Φεβρουαρίου 2008, σίγουρα, έμεινε μια για πάντα στη μνήμη του Eduardo da Silva αφού το τάκλιν του Taylor έκανε το πόδι του, κυριολεκτικά, σμπαράλια .

3
Cisse

Δυο ήταν οι φορές που έσπασε το πόδι του ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού. Η μια ήταν το 2004 ενώ φορούσε την φανέλα της Liverpool αλλά σίγουρα, η παραπάνω, το 2006, σε φιλικό παιχνίδι με την Κίνα στα πλαίσια της προετοιμασία για το Μουντιάλ είναι στιγμή που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του. Μόνο και μόνο που συνέχισε την καριέρα του, μετά από αυτό το κτύπημα με αρκετές, μάλιστα, επιτυχίες, είναι ένα μικρό θαύμα.

4
Larsson

Το μακρινό 1999, και ενώ αγωνιζόταν με τα χρώματα της Σέλτικ, ο μεγάλος Σουηδός επιθετικός, σε ένα αγώνα με την Λυόν για το κύπελλο UEFA΄, έσπασε το πόδι του. Χρειάστηκε 8 μήνες για να επανέλθει κάνοντας, ευτυχώς, σπουδαία καριέρα, δείχνοντας πως ο τραυματισμός δεν του άφησε κανένα κουσούρι.

5
Ronaldo

Είχε, μόλις, επιστρέψει, από σοβαρό τραυματισμό. Είχε, ως γνωστό, περάσει πάρα πολλά από το Μουντιάλ του 1998 και μετά. Σε παιχνίδι, λοιπόν, Ιντερ – Λάτσιο για το Coppa Italia, το “φαινόμενο” επέστρεψε υπό το ζεστό χειροκρότημα των φίλων και των 2 ομάδων. Και 6 λεπτά μετά την είσοδο του υπέστη νέα, χοντρή ζημιά στο δεξί του γόνατο. Επανήλθε μετά από ένα χρόνο κατακτώντας το Μουντιάλ του 2002 με την Βραζιλία, κουβαλώντας την, ουσιαστικά, στην πλάτη του και θυμίζοντας σε όλο το κόσμο πως παραμένει ο καλύτερος επιθετικός που πάτησε ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!

6
Busst

Το γεγονός πως ο Peter Schmeichel με το που είδε το πόδι του David Busst έκανε εμετό και χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, το γεγονός πως χρειάστηκαν 12 λεπτά για να αφαιρεθούν τα αίματα από τον αγωνιστικό χώρο τα λέει όλα για την σοβαρότητα του τραυματισμού του άτυχου Άγγλου. Κινδύνεψε με ακρωτηριασμό με το χτύπημα αυτό να σημαίνει και το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.

7
Cech

Η απόδειξη πως και οι τερματοφύλακες κινδυνεύουν από σοβαρά κτυπήματα. Στις 14 Οκτωβρίου 2006, στο πρώτο λεπτό του αγώνα Reading – Chelsea, ο Τσέχος τερματοφύλακας των Λονδρέζων θα δεχτεί κτύπημα στο κεφάλι από το γόνατο του Stephen Hunt. Ως αποτέλεσμα αυτού, υπέστη κάταγμα στο κρανίο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του. Επέστρεψε μετά από 3 μήνες φορώντας, μέχρι και σήμερα, προστατευτική μάσκα στο κεφάλι.

Δες επίσης: Η ιστορία του Sebastian Deisler και το δίδαγμα της!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending