Ο Μάριος Φυλλακούδιας αγωνίστηκε στους ευρωπαϊκούς πανεπιστημιακούς αγώνες, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Tae Kwon Do. Ο Μάριος αγωνίστηκε στην κατηγορία – 68kg και πέτυχε 3 νίκες.
Υπό άλλες περιπτώσεις, ο αθλητής μας θα κέρδιζε το μετάλλιο με 3 νίκες, αλλά λόγω πληθώρας αθλητών δεν ήταν αρκετές, και χρειαζόταν ακόμη μία. Ο αθλητής του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέκτησε την 5η θέση, επίτευγμα το οποίο ήρθε μετά από δυνατούς αγώνες απέναντι στις Γαλλία, Αγγλία και Κροατία.
Η 5η θέση αποτελεί επίτευγμα, επίσης για τον λόγο ότι, ο Μάριος Φυλλακούδιας προερχόταν από σειρά τραυματισμών. Ο πιο πρόσφατος μάλιστα, ήταν στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, αφού μετά από πτώση τραυματίστηκε στην μέση. Όμως, δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για την συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο ίδιος, δήλωσε, ευχαριστημένος από την προσπάθεια του και την απόδοση του, αφού πέρασε ένα αρκετά δύσκολο χρόνο με τους τραυματισμούς του. Εξέφρασε επίσης, ευχαριστίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που κάλυψε τα έξοδα της αποστολής, καθώς επίσης και τον προπονητή του Ανδρέα Στυλιανού, ο οποίος ήταν δίπλα του σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας του παρά τις πάρα πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν.
Συγχαρητήρια στον Κύπριο αθλητή μας για την μεγάλη του προσπάθεια!