fbpx

Οι 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα τη νύχτα!

Νύχτες πολλές, αμέτρητες, που δεν περνούν. Νύχτες που οι σκέψεις δεν λένε να σωπάσουν και να μας αφήσουν να ξεκουραστούμε.

Κάποιοι τη βρίσκουν αγκαλιάζοντας τον Teddy Bear τους, άλλοι το μαξιλάρι τους και αλλοί τη βρήσκουν μέχρι το πρωί μαζί με τους φίλους τους, τώρα που είναι και καλοκαίρι

Γενικότερα, όλοι μας περνάμε νύχτες που δεν μας παίρνει ο ύπνος.  

211578-Cant-Sleep-At-Night-Cant-Wake-In-The-Morning (1)

Το στρυφογύρισμα στο κρεβάτι και οι σκέψεις δεν σταματούν. Μπορεί να ευθύνεται άλλο άτομο για την αϋπνία (οι νύχτες των ερωτευμένων είναι δύσκολες), σαφώς όμως και πολλοί άλλοι λόγοι. Π.χ. μια νύχτα που είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.  Υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων που δεν τα έχουν και πολύ καλά με το κρεβάτι και τη νύχτα ξυπνά η όρεξη μέσα τους.

Για όλα υπάρχει λύση.  Φτάνει να επικεντρωθείς σε αυτή και να βρεις τον τρόπο για να λύσεις αυτό που θες. Πολλές φορές δεν είναι το “τι” αλλά το “πώς”.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στο “πώς” μπορούμε να βρούμε τη λύση για να μας παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα τις δύσκολες νύχτες:

 

1
Κλείσε και απομάκρυνε τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Kαλή ώρα το τηλέφωνο. Ο εγκέφαλος μας ξέρει ότι βρίσκεται κοντά μας και μπαίνει στον πειρασμό να θέλει να ελέγξει λίγο το smartphone που είναι δίπλα μας… Να δει τι γίνεται στο Facebook…  Όμως το φως της οθόνης των ηλεκτρ. συσκευών μπορεί να εμποδίσει τον ύπνο μας, μέσω της φωτεινότητας.

2
Μην καπνίσεις τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς

Σημαντικό fact για το μεγάλο ποσοστό των καπνιστών. Το τσιγάρο ως διεγερτικό, διεγείρει το Νευρικό μας Σύστημα και σαφώς αυτό δεν βοηθά στο να κοιμηθούμε εύκολα. Tο κάπνισμα λειτουργεί ως προς το να μας ξυπνά.

3
Μην πιεις καφεΐνη μετά τις 2 το μεσημέρι

Αυτό περιέχει και τα διεγερτικά τσάγια, τα αναψυκτικά ή ό,τι περιέχει καφεΐνη.  Η καφεΐνη θέλει 8 ώρες για να βγει από το σύστημα μας και κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να δυσκολέψει τη λειτουργία του ή να εμποδίζει τον εγκέφαλο να μπει σε βαθύ ύπνο.

4
Ανάπνευσε αργά και βαθιά

Η τεχνική αυτή είναι χρήσιμη, μειώνει τους παλμούς της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες (η ορμόνη της χαλάρωσης και της ευφορίας) με αποτέλεσμα τον καλύτερο ύπνο.  Ανάπνευσε αργά από τη μύτη για 5 δευτερόλεπτα, κράτα την αναπνοή σου για 3,  κάνε εκπνοή από το στόμα αργά και ήρεμα.  Επανέλαβε την τεχνική αυτή 4-5 φορές.

5
Φάε σωστά και ελαφριά τη νύχτα

Τα βαριά γεύματα που μπορεί να διαταράξουν το στομάχι μας, μπορεί να διαταράξουν και εύκολα τον ύπνο μας.  Θα σου πρότεινα πριν κοιμηθείς, να δοκίμαζες κάτι ελαφρύ, όπως δημητριακά ή σαλάτα. Ο,τιδήποτε ελαφρύ τραβάει η όρεξή σου (για το τι, ρώτα τον εγκέφαλο σου σε συνδυασμό με το στομάχι σου)!

6
Μην πιεις αλκοόλ αν θες να κοιμηθείς καλύτερα

Το αλκοόλ ναι μεν μας κάνει να νυστάζουμε και να χαλαρώνουμε, αλλά όταν η δράση του αρχίσει να φεύγει, μπορεί να μας κάνει να ξυπνάμε πολύ συχνά μέσα στη νύχτα κι έτσι εμποδίζει τον βαθύ ύπνο.

7
Χαμήλωσε τα φώτα

Κάνε το 15 λεπτά πριν κοιμηθείς. Ο χαμηλός φωτισμός ειδοποιεί τον εγκέφαλο να φτιάξει μελατονίνη – η ορμόνη που φέρνει τον ύπνο.

8
Ρύθμισε ανάλογα τη θερμοκρασία του δωματίου σου

Ανάλογα με τον καιρό και τη δική σου θερμοκρασία, ρύθμισε το air-condition ανάλογα. Αν το κορμί μας έχει την κατάλληλη θερμοκρασία που να νιώθει άνετα, τότε ο ύπνος γίνεται κάτι ακόμα πιο εύκολη υπόθεση.

Εσύ ακόμα δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς;
Ξεκίνα τις πιο πάνω τεχνικές από σήμερα!

Δες επίσης: Γιατί νιώθεις ότι “πέφτεις” λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending