fbpx

Τα 7 είδη Κυπραίων φιλάθλων που θα δούμε στα κυπριακά γήπεδα και φέτος!

Ξεκίνησε ήδη το πρωτάθλημα και όλοι οι Κυπραίοι ποδοσφαιρόφιλοι ανυπομονούν για την πρώτη τους εξόρμηση στο γήπεδο.

Τα κυπριακά γήπεδα έχουν άλλη χάρη, άλλη νοοτροπία και αυτό οφείλεται στους Κυπραίους φιλάθλους! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, είμαστε λίγο ξεχωριστοί από τους υπόλοιπους!

Πάμε να δούμε τα 7 είδη Κυπραίων φιλάθλων που σίγουρα θα συναντήσουμε στα κυπριακά γήπεδα, και αυτή την χρονιά.

1
Φιλάθλους 30+ χρονών που θα προσπαθούν να μπουν με παιδικό!

Συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, μόνο, στην Κύπρο (ίσως και στην Ελλάδα). Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως χωρίζονται τα εισιτήρια, ηλικιακά (παιδικό μέχρι 12, μαθητικό μέχρι 25 και οι υπόλοιποι κανονικό), κάποιοι ξεροκέφαλοι επιμένουν ενώ εν 30 χρονών «γάροι», όπως λέει και η γνωστή κυπριακή έκφραση, να θέλουν να μπουν με παιδικό. Και όταν τους πουν και τίποτε οι άνθρωποι της εισόδου, αρχίζουν και φωνάζουν σάμπως έχουν δίκαιο.

2
Αυτοί που έρχονται ΠΑΝΤΑ μόλις αρχίζει το παιχνίδι!

Τα άτομα αυτά έρχονται πάντα μόλις η μπάλα εν στημένη πας την σέντρα, οι παίχτες στις θέσεις τους και ο διαιτητής έχει το σφυρί μέσα το στόμα. Μοιάζει σαν την διαφήμιση της Carlsberg για το EURO. Συνήθως αυτά τα άτομα έχουν season-ticket και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο πηγαίνουν τελευταίο λεπτό στο γήπεδο.

3
Οι τύποι που δεν μπορούν χωρίς την καντίνα!

Συνηθισμένη ομάδα φιλάθλων τα τελευταία χρόνια. Είναι τα άτομα που μπαίνοντας στο γήπεδο, πηγαίνουν κατ’ ευθεία στην καντίνα. Αγοράζουν μπύρες, αναψυκτικά, τσιπς (ή τσίπιτος όπως τα λαλούν κάποιοι), κούπες και βεβαίως τα θρυλικά, πλέον, φυστούτζια. Φεύγοντας από το γήπεδο αγοράζουν και κανένα sandwich που τα αυτοκίνητα – καντίνες έξω από το γήπεδο. Έτσι για να μεν πεινάσουν ώσπου να παν έσσο για να φάνε!

4
Αυτοί που δεν κάθονται ποτέ!

Αυτά τα άτομα τα συναντούμε είτε μόνα τους είτε σε ομάδες 2 – 3 ατόμων. Είναι τα άτομα τα οποία σηκώνονται μόλις η ομάδα βγάζει επίθεση και αναγκάζουν ολόκληρη την κερκίδα να σηκωθεί για να δει το παιχνίδι. Συνήθως ακόμα και όταν τελειώσει η επίθεση της ομάδας τους, συνεχίζουν να στέκονται και έτσι αναγκάζουν τους υπόλοιπους να μην κάθονται ούτε στιγμή.

5
Οι τύποι “είδα φως και μπήκα”!

Αυτά τα άτομα θα τα δούμε 2 – 3 φορές τον χρόνο στο γήπεδο. Είναι τα άτομα τα οποία συνήθως δεν ξέρουν όλους τους παίχτες της ομάδας, και συνήθως ούτε τον προπονητή, και κάποιες φορές ούτε την αντίπαλη ομάδα. Συνήθως έχουν αρκετές απορίες όπως: «Ρε τι ένει το οφσάιντ» / «Τζείνος με το 7 ποιος είναι» / «Που βάλουμε γκολ εμείς» / «Τι θέση είμαστε» / «Τι εν ο λάισμαν» και άλλα πολλά. Αυτά τα άτομα βρίσκονται εκεί για να κάμουν κανένα check-in και να τους βγάλει καμιά φωτογραφία ο φωτογράφος του γηπέδου, και να την ποστάρουν στο Facebook.

6
Οι προπονητές της κερκίδας!

Η πιο ανεπτυγμένη ομάδα φιλάθλων που υπάρχει αυτή την στιγμή στα Κυπριακά γήπεδα. Τα άτομα αυτά δίνουν το παρών τους σε κάθε παιχνίδι της ομάδας και συνήθως κάθονται πάντοτε στην ίδια θέση. Είναι τα άτομα τα οποία έχουν πτυχίο προπονητή (στο PlayStation , Football manager κ.α.), και απλά δεν έχουν βρει ομάδα ακόμα. Συνήθως φωνάζουν στον προπονητή αλλά κάποτε και στους παίχτες με τις εξής φράσεις που περιέχουν όμορφα επίθετα: «Ρε που πάεις με τον άχρηστο κορυφή» / «Άλλαξε το σύστημα ρε σε 4-4-2 πέρκει βάλουμε κανένα γκολ» / «Ετζοιμήθηκεν πας τον πάγκο ο αχάπαρος» / «Κάμε καμιά αλλαγή ρεεεε» / «Βάρτον μιτσή μέσα ρε να σου τα κάμει ούλα, άχρηστε» / «Ρε καραγκιόζη εν να φύεις νύχτα» / «Ούτε την παρέλαση της 28ης εν θα προλάβεις ρε»

7
Τα άτομα που κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα για την ομάδα!

Ακόμα μια ανεπτυγμένη ομάδα που συναντούμε στα κυπριακά γήπεδα. Τα άτομα αυτά νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα για την ομάδα και τα μοιράζονται με όλους τους υπόλοιπους πάνω στην κερκίδα. Είναι οι ίδιοι που ξέρουν ποιους παίχτες θα πιάσει η ομάδα, ποιοι θα φύγουν, γιατί μάλωσε ο τάδε παίχτης με τον προπονητή κ.α. Συνήθως χρησιμοποιούν φράσεις τύπου «Άκουσα ότι», «Είπε μου ο πρόεδρος», «Ήμουν τζιαμέ» , «Έχω άτομα που μέσα». Τις περισσότερες φορές πρόκειται για λαφαζανιές ή κουβέντες του καφενέ. Γι’ αυτό ακολουθούμε την τακτική «Άκουε πολλά πίστευε λίγα».

Το άρθρο γράφτηκε από τον Άγγελο Γεωργίου και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Δες επίσης: Το απόλυτο ποδοσφαιρικό κυπριακό λεξιλόγιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending