fbpx

“Καταραμένα” γόνατα που στοίχησαν στο ποδόσφαιρο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος ποδοσφαιριστής σταμάτησε το ποδοσφαίρο. Αυτά τα ‘καταραμένα’ γόνατα όμως, ίσως να μας στέρησαν μια ποδοσφαιρική ιστορία, την οποία μπορεί να μην βιώσουμε ποτέ ξανά.

Αν θεωρείτε την πιο πάνω δήλωση υπερβολική, πάμε να δούμε τα ονόματα που σταμάτησαν ή μείωσαν το ποδόσφαιρο από την ζωή τους, εξαιτίας των γονάτων τους.

1
Ρονάλντο – Φαινόμενο

Ένας παίχτης βγαλμένος από ποίημα του Shakespeare, ο οποίος όσο ταλαντούχος ήταν, άλλο τόσο μοιραίος ήταν. Ο Ρονάλντο υποβλήθηκε στην πρώτη του εγχείρηση το 1996 και ενώ έπαιζε ακόμα στην PSV.

Ένα χρόνο αργότερα ο τραυματισμός έφερε τις πρώτες φοβίες που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Το 1997, και ενώ αγωνιζόταν την Inter Milan, τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για 20 εβδομάδες.

Η ατυχία όμως δεν τέλειωσε εδώ. Στις 12/4/2000 όλος ο κόσμος δακρύζει με την ατυχία του Βραζιλιάνο υπερπαίκτη!

Επέστρεψε από τραυματισμό, μπήκε σαν αλλαγή στο 20ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου και 6 λεπτά αργότερα, σε μια από τις γνωστές του μανούβρες, βρέθηκε στο έδαφος να σπαράζει από τον πόνο.

Το γήπεδο πάγωσε και έκλαψε μέχρι και το γρασίδι

2
Jamie Redknapp

Ο πρώην αρχηγός της Liverpool, αλλά και της Tottenham, σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 32 του. Ο λόγος; Προφανώς τα γόνατα (για να είναι σε αυτό το άρθρο)!

Μια χρόνια πάθηση στα γόνατα δεν επέτρεψε στον Άγγλο να τελειώσει την καριέρα του όπως θα ήθελε.

Ο ίδιος ήξερε πολύ καλά την τέχνη του σκοραρίσματος, και πολλοί πίστευαν και ακόμα πιστεύουν, πως η ιστορία του θα ήταν πολύ διαφορετική, αν δεν είχε το πρόβλημα στο γόνατο!

3
Ruud van Nistelrooy

Μια τρομακτική στιγμή, για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, που θα μπορούσε να στοιχήσει ακόμα περισσότερο.

Ο Ολλανδός άσος, ενώ προπονείτο με την PSV πετάκτηκε στον αέρα για κεφαλιά και κατεβαίνοντας χτύπησε στο γόνατο.

Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, σκορπώντας τον πανικό στους φίλους της PSV αλλά και του ποδοσφαίρου.

Για καλή μας τύχη ο van Nistelrooy επέστρεψε και έγραψε την δική του ιστορία. Δεν είναι τόσο μεγαλοπρεπής όσο του άξιζε και για αυτό ίσως να φταίει εκείνο το άσχημο πρωινό.

Η μεταγγραφή του στην Manchester United, παρολίγο να πήγαινε στράφι αφού ο Ολλανδός, χτύπησε το ίδιο γόνατο, που είχε χτυπήσει και πριν 6 βδομάδες.

Ο Van Nistelrooy πήγε τελικά στους “μπέμπηδες” ενώ το 2006 διαπληκτίστηκε με Ρονάλντο και Ferguson και αποτέλεσε παρελθόν για τους κόκκινους.

4
Robert Pires

Ο Pires ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, αλλά προς το τέλος της καριέρας του ξεκίνησε να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό.

Όλοι περίμεναν να δουν 4 – 5 γεμάτες χρονιές ακόμα και μετά ένα ωραίο επίλογο. Η Γαλλία στηριζόταν πάνω στην εμπειρία του, για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Mundial του 2002, αλλά όλοι υπολόγισαν χωρίς τον Νίκο Νταμπίζα!

Θέλοντας να αποφύγει την σύγκρουση, ο Pires πήδηξε και στην προσγείωση του έκανε μεγάλη ζημιά στο γόνατο του. Έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και του στέρησε τη συμμετοχή του στο Mundial.

 Η χρονική στιγμή που χτύπησε ο Pires, ήταν όντως δραματική και για αυτό συγκαταλέγεται στην λίστα με τους ανθρώπους, που τους σταμάτησαν, τα γόνατα τους!

5
Michael Owen

Το καλοκαίρι του 2006 στιγμάτισε την ζωή του Michael Owen. Ο λόγος; Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένας τραυματισμός που έμελλε να τον καταστρέψει.

Στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων ο Owen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και να υποβληθεί σε σειρά εγχειρήσεων.

Ο ίδιος ανάρρωσε μόλις ένα αγώνα πριν το τέλος της σεζόν και κάπου εκεί τέλειωνε και η καριέρα του σε ψηλούς ρυθμούς.

Δεν τα έβαλε κάτω, αγωνίστηκε ξανά με την εθνική ομάδα, σκόραρε 2 γκολ απέναντι στην Ρωσία στις 12/9/2007, τα οποία ήταν και τα τελευταία του με την εθνική.

Ο ίδιος δήλωσε πως ίσως δεν έπρεπε να παρευρεθεί στον κρίσιμο αυτό αγώνα, αφού οι γιατροί έλεγαν πως δεν ήταν εντελώς έτοιμος, αλλά ποιος μπορεί να κατηγορήσει ένα 26χρονο ποδοσφαιριστή που είναι στα καλύτερα του, και θέλει να βοηθήσει την εθνική του;

Εσύ ποιους άλλους ποδοσφαιριστές ξέρεις που τραυματίστηκαν σοβαρά στα γόνατα τους; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending