fbpx

Κυριάκος Ηλία: Η μετάβαση από το ποδόσφαιρο στο φούτσαλ!

Ο Κυριάκος Ηλία αποτελεί το νέο απόκτημα της φουτσαλικής ομάδας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Αγωνίζεται και στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα, με την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο την προηγούμενη χρονιά.

Κυριάκο πες μας λίγα λόγια για την ζωή σου.

Σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στον κλάδο Sports Science και με την νέα χρονιά θα είμαι στο 2ο έτος. Με το ποδόσφαιρο άρχισα να ασχολούμαι από νεαρή ηλικία αφού ξεκίνησα στην ηλικία των 7 ετών, στις ακαδημίες της Νέα Σαλαμίνας. Ήταν δική μου επιλογή να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Τώρα επαγγελματικά για την νέα σεζόν θα αγωνίζομαι στη φουτσαλική ομάδα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, η οποία είναι ομάδα της 1ης Κατηγορίας φούτσαλ ανδρών. Επίσης, αγωνιζόμουν μέχρι και φέτος, στη ομάδα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου αναδειχθήκαμε πρωταθλητές.

Πιστεύεις πως είναι εύκολο να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό;

Το να συνδυάζεις μαθήματα και αθλητισμό σίγουρα δεν είναι και εύκολο αλλά, πιστεύω όταν έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα και το ακολουθείς κατά γράμμα, τότε γίνεται εύκολο. Δηλαδή όταν είσαι στην προπόνηση θα σκέφτεσαι την προπόνηση και πώς θα βελτιωθείς στο άθλημα σου. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα μαθήματα. Αρκεί να έχεις θέληση και ένα καλό προγραμματισμό.

kyriakos ilia 1

Γιατί επέλεξες το φούτσαλ αντί του ποδοσφαίρου;

Όπως σας είπα και πριν από μικρός άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο μέχρι την περσινή χρονιά που αγωνιζόμουν στην Π.Ο. Ορμήδειας. Τέλος της χρονιάς είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από την φουτσαλική ομάδα της Ανόρθωσης, μία από τις μεγάλες ομάδες του κυπριακού φούτσαλ, και έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω το φούτσαλ, και να ξεκινήσω και κάτι καινούργιο για εμένα.

Ποιο είναι το επίπεδο του φούτσαλ στην Κύπρο, κατά την γνώμη σου;

Λόγω του ότι φέτος έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με το φούτσαλ δεν μπορώ να γνωρίζω κατά ποσό ήταν χαμηλό ή ψηλό το επίπεδο, απλά βλέποντας ότι δημιουργούνται ομάδες όπως η Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ , Ομόνοια και άλλες, θα έλεγα ότι σιγά σιγά ανεβαίνει το επίπεδο.

kyriakos ilia 1_01

Πιστεύεις ότι ο πανεπιστημιακός αθλητισμός βοηθάει τους αθλητές;

Ναι, φυσικά βοηθά τους αθλητές ο πανεπιστημιακός αθλητισμός. Με τις εμπειρίες που παίρνουν όταν αγωνίζονται στο άθλημα τους. Το επίπεδο είναι ψηλό σε όλα τα αθλήματα και όταν κάποιος αθλητής έχει μια καλή διάκριση με το Πανεπιστήμιο του, ανταμείβεται με διάφορες υποτροφίες που παίρνει ανάλογα με της διάκριση του.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Μιας και είναι η πρώτη μου χρονιά στον χώρο του φούτσαλ, στόχος μου είναι να έχω μια καλή και γεμάτη χρονιά, για να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Το να διακριθούμε με την ομάδα μου σε κάτι θα είναι εκπληκτικό, και για αυτό θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω όσο πιο πολύ γίνεται.

Κλείνοντας, θα θέλαμε μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Η συμβουλή μου προς όλους τους φοιτητές – αθλητές είναι να μην παρατάνε τον αθλητισμό λόγω σπουδών. Μπορούν να τα καταφέρουν συνδυάζοντας και τα δυο αρκεί να έχουν θέληση, πείσμα, υπομονή και καλό προγραμματισμό στην ζωή τους.

kyriakos ilia 4

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending