fbpx

Από την ελίτ του αθλητισμού… στης φυλακής τα σίδερα!

Η ζωή του αθλητή, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Τα πιο σημαντικά είναι ο υγιής τρόπος ζωής καθώς και η οικονομική άνεση, την οποία απολαμβάνουν οι περισσότεροι αθλητές, που έχουν διακριθεί.

Παρόλ’ αυτά υπάρχουν κάποιοι αθλητές που δεν κατάφεραν να πνίξουν τον κακό τους εαυτό στην ευγενής άμιλλα του αθλητισμού και ξέσπασαν. Δυστυχώς, το ξέσπασμα τους δημιούργησε χάος και θλίψη.

1
Oscar Pistorius

Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας, ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αφού χαρακτηριζόταν ως ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια. Το 2012 ο Pistorius, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά των παραολυμπιακών, ωστόσο ηττήθηκε στην τελική φάση.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο Pistorius θα έκανε το πείσμα του δύναμη, το 2013 συνελήφθηκε για τον φόνο της συντρόφου του.

Έκτοτε, οι δικαστικές μάχες έπαιρναν φωτιά ενώ όλος ο κόσμος δήλωνε συγκλονισμένος που ένας αθλητής, όπως ο Pistorius, μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στην τελευταία δίκη, ο Pistorius κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.

2
Josef Hällgren

Ίσως να μην ξανακούσατε αυτό το όνομα, αλλά υπήρξε μεγάλη πιθανότητα να το ακούγατε. Πριν λίγα χρόνια ο εν λόγω νεαρός, αποτελούσε ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στο ποδοσφαίρο.

Ο ίδιος δοκιμάστηκε στην Chelsea, και σε αρκετές άλλες ομάδες, χωρίς όμως να αποφασίσουν να του δώσουν την χρυσή του ευκαιρία. Αυτό επηρέασε την, ήδη παράξενη, ψυχολογία του Σουηδού εξτρέμ.

Στις 18 Μαρτίου του 2015, μια ομάδα μασκοφόρων, μπήκε σε ένα μπαρ στην Σουηδία και πυροβολώντας, σκότωσαν 2 άτομα και τραυμάτισαν άλλα 8.

Ο Hällgren ήταν ανάμεσα τους και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης. Στο μπαρ, την συγκεκριμένη στιγμή, έδειχνε το ματς μεταξύ Barcelona και Manchester United, υποδεικνύοντας ότι αυτό έπαιξε ρόλο στην επιλογή του τόπου και του λόγου.

3
Ched Evans

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής της Chesterfield, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης υπό την κατηγορία του βιασμού.

Ο Evans αγωνιζόταν στην Sheffield United (υπό την μορφή δανεισμού αφού άνηκε στην Manchester City), εκπροσώπησε την Ουαλία στους αγώνες των U – 21 της, και είχε όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο ίδιος φρόντισε να τελειώσει το μέλλον του πιο γρήγορα, κάτι όμως που ο νόμος δεν τον βοήθησε. Τα μόλις 2,5 χρόνια φυλάκισης αποτελούν ντροπή για ένα δικαστήριο.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Evans υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Chesterfield, και πλέον απολαμβάνει και πάλι την ζωή του, αφού σκοράρει και βοηθά την ομάδα του.

4
Adam Johnson

Μία από της χειρότερες περιπτώσεις είναι αυτή του Johnson. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής είχε μια υποσχόμενη γεμάτη καριέρα, με αρκετά σκαμπανεβάσματα, και έψαχνε την ‘ελίτ’ στιγμή του.

Ο αδύναμος και άρρωστος χαρακτήρας του όμως, δεν του το επέτρεψαν. Τον Μάρτιο του 2015 στα 28 του, ο Johnson συλλαμβάνεται με την κατηγορία σεξουαλικής συνεύρεσης με ένα 15χρονο κορίτσι.

Παρά τις κατηγορίες ο ίδιος συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι την δίκη. Το 2016 καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης ενώ η Sunderland, στην οποία άνηκε από το 2012, τον έδιωξε τον Φερβάρη του 2016 λόγω των πράξεων του.

5
Mike Tyson

Ο γνωστός σε όλους μας, Αμερικανός πυγμάχος είχε αρκετά καλές σχέσεις με της φυλακής τα κάγκελα. Ο Tyson αρχικά καταδικάστηκε για βιασμό.

Μετά από μια μάχη του, ο Tyson τηλεφώνησε στην 18χρονη Desiree Washington για να βρεθούν. Το τέλος της νύχτας είχε εντελώς διαφορετικό τέλος από αυτό που φανταζόταν ο ίδιος, αφού η κοπέλα έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε από το ξενοδοχείο σε κατάσταση σοκ.

Η υπόθεση ήταν δύσκολη αφού υπήρχε η υπόνοια ότι η ίδια ήθελα να συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πυγμάχο. Οι εξετάσεις των γιατρών και η απότομη συμπεριφορά του Αμερικανού σουπερστάρ, ώθησαν το δικαστήριο στην καταδίκη του για 6 χρόνια.

Βέβαια, ο ίδιος κατηγορήθηκε και για κατοχή ναρκωτικών, και για βίαιη συμπεριφορά.

Για μικροπράγματα συνελήφθηκαν και οι George Best (οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, συμπλοκή με αστυνομικό), Eric Cantona (επίθεση σε άλλους), Vinnie Jones (επίθεση σε άλλους), και Patrick Kluivert (αφού προξένησε τον θάνατο σε άλλους οδηγώντας μεθυσμένος).

Δες επίσης: ‘Καταραμένα’ γόνατα που στοίχησαν στο ποδόσφαιρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending