fbpx

Πώς θα ήταν αν δεν είχαμε air-condition στην Κύπρο;

Καλοκαίρι στην Κύπρο… Πιο πύρουλλος πεθαίνεις!

Τι θα γινόταν άραγε αν δεν υπήρχαν τα κλιματιστικά; Και πώς οι παλιοί αντιμετωπίζαν πριν χρόνια την ανυπόφορη ζέστη;

Σου έχω εναλλακτικές λύσεις, αλλά και υποθέσεις που μάλλον θα ήταν πέρα για πέρα αληθινές, εάν και εφόσον θα αντιμετωπίζαμε τη ζέστη της Κύπρου χωρίς την άνεση του κλιματιστικού.

Δες μερικές έξυπνες λύσεις που σας έχω ετοιμάσει:

 

1
Spray-Freeze

Με βάση τα λεγόμενα του πατέρα μου, πριν 40 χρόνια περίπου, η μητέρα του είχε συνήθεια τα καλοκαίρια να εφαρμόζει μια πολύ καλή τεχνική για να μη ζεσταίνωνται τα παιδιά τις ανυπόφορες νύχτες του καλοκαιριού. Το κόλπο έπιανε πάντα, αλλά δυστυχώς διαρκούσε μόνο για μερικές ώρες.

Έπαιρνε λοιπόν ένα άδειο δοχείο για spray και το γέμιζε με νερό, ώστε να ψεκάζει με αυτό τα σεντόνια του κρεβατιού λίγο πριν ξαπλώσουν τα παιδιά της. Το πρόβλημα ήταν ότι τα παιδιά θα… ξυπνούσαν ακόμα 2 φορές μέσα στη νύχτα για να εφαρμόζουν την ίδια τεχνική, μιας και το σεντόνι στέγνωνε μέσα σε 2-3 ώρες.

Extra tip: Βάλτε το δοχείο του spray στη κατάψυξη 2-3 ώρες πριν τη χρήση!

2
Άησ’ το Ice before you go

Μια τεχνική που όπωσκαιδήποτε θα εφαρμόζαμε αν δεν υπήρχαν κλιματιστικά στην Κύπρο, είναι αυτή με τα 2 παγάκια (ice)…

Πριν φύγουμε από το σπίτι για να πάμε οπουδήποτε, θα βάζαμε 2 παγάκια κάτω από τις μασχάλες μας, ώστε να μας κρατάνε κρύους μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Aλλά και για να αντιμετωπίσουμε το έντονο “φαινόμενο” που θα επικρατούσε – την “μασχαλοζολίαση“.

3
Pool car

Όλοι θα είχαν από ένα τέτοιο αυτοκίνητο-πισίνα για να μπορούν να μετακινούνται μέρα μεσομέρι μες την Λευκωσία – και όχι μόνο.

Αφού ακόμα και τα αυτοκίνητά μας δεν θα διαθέταν κλιματιστικά. Πάντως εγώ μια χαρά το βρίσκω – συμπαθητικό το γαλάζιο ε;

Εxtra tip: Αδειάστε 2 μεγάλα σακούλια παγάκια μέσα στο αυτοκίνητο 5 λεπτά πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας. Κυρίως εάν πρόκειται για μεγάλη απόσταση. Έτσι, θα κρατάτε το νερό κρύο, μέχρι να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε.

4
Double pool car

Επειδή οι χώρκατοι Κυπραίοι θα αρνούνταν να αλλαξοπιστίσουν από τα κλασσικά τους διπλοκάμπινα τους, θα βλέπαμε και αυτό το είδος pool car στην Κύπρο, ακούγοντας παράλληλα σχόλια τύπου:

Σιγά μεν πάω να δώκω τόσα ριάλια να πιάω αυτοκίνητο πισίνα Pool car μίσσιη μου. Εγιώ το καλοτζιαίρι κάμνω την κάσσια του διπλοκάμπινου πισίνα τζιαι τον χειμώνα φκιερώνω το νερό και φορτώνω ξύλα. Ε καλό, ίνταμπονι!!!

5
“Θα πεταχτώ στον φούρνο…”

Το “Θα πεταχτώ στον φούρνο” σίογυρα δεν θα αναφέρετουν για κανένα είδος μαγαζιού ή ζαχαροπλαστείου, αλλά για το αυτοκίνητο που θα ήταν παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χρήση του θα είναι ιδανική μόνο για τη χειμερινή περίοδο.

Οπότε το αυτοκίνητο που όλοι θα χρησιμοποιούσαμε τον χειμώνα για να πηγαινοερχόμαστε χωρίς να βρεχόμαστε, τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελούσε το ιδανικό φουρνάκι για κάθε νοικοκυριό, αφού το εσωτερικό του μπορεί να αγγίξει μέχρι και τους 58 βαθμούς Κελσίου.

Ιδανικό για αργό και ελεγχόμενο ψήσιμο!

Εν να μου πείτε τωρά, μα αφού υπάρχουν και οι ανεμιστήρες…

Ναι αλλά ποιoς δεν ένιωσε την ψατζιή του air-condition και δεν την ελιμπίστηκε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending