fbpx

HBmoonRun: Οι λόγοι που το EUC συμμετέχει και φέτος στον αγώνα!

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δηλώνει πανέτοιμο να στηρίξει και φέτος το Hellenic Bank Running Under the Moon.

Η ομάδα μας επικοινώνησε με το αθλητικό γραφείο του πανεπιστημίου, θέλοντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την δράση του.

Με ποια αθλήματα λαμβάνετε μέρος στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ;

Τα αθλήματα στα οποία έλαβε μέρος το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τη χρονιά 2015/16, είναι τα εξής: Ποδόσφαιρο ανδρών, Φούτσαλ ανδρών και γυναικών, Πετόσφαιρα ανδρών και γυναικών, Καλαθόσφαιρα ανδρών και γυναικών, Χειροσφαίριση ανδρών, Επιτραπέζια αντισφαίριση ανδρών, Αντισφαίριση ανδρών και γυναικών, Beach Volley ανδρών και γυναικών, Ανώμαλο δρόμο ανδρών και γυναικών, Τζούντο ανδρών, Σάμπο ανδρών και γυναικών, Μπάντμιντον ανδρών και γυναικών.

Υπήρχαν αρκετοί αθλητές που πέρασαν από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και έπειτα να πετύχουν σημαντικές αθλητικές διακρίσεις;

Στο Πανεπιστήμιο μας έχουν περάσει αρκετοί αθλητές υψηλού επιπέδου. Ένας από αυτούς είναι και αθλητής της σκοποβολής Γιώργος Αχιλλέως, που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες. Επίσης ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Γιώργος Οικονομίδης. Ο σφυροβόλος Γιώργος Αρέστη, ο οποίος έχει συμμετοχές σε Παγκόσμιους αγώνες, Ευρωπαϊκούς και Κοινοπολιτειακούς. Η πετοσφαιρίστρια της εθνικής και της Ανόρθωσης Χριστιάνα Δαυίδ. Τον πρωταθλητή Κανό Καγιάκ Ανδρέα Διαμαντή.

HBmoonRun Unis 1

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη συμμετοχή των φοιτητών, που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, στις διάφορες αθλητικές δράσεις του πανεπιστημίου σας και ποια κίνητρα τους δίνετε για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό;

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με τους φοιτητές που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, αφού δείχνουν συνέπεια, ήθος και αγάπη για το άθλημα στο οποίο συμμετέχουν. Από πλευράς Πανεπιστημίου, σαν κίνητρο για τη συμμετοχή τους στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, δίνεται υποτροφία, η οποία αποκόπτεται από τα δίδακτρα των φοιτητών. Η υποτροφία είναι αρκετά υψηλή, ώστε να προσελκύσουμε τους φοιτητές για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό.

Συμμετείχατε και πέρσι στο Hellenic Bank Running Under The Moon. Τι γνώμη έχετε για την εκδήλωση και πώς τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν το αθλητικό τμήμα του πανεπιστημίου σας;

Η περσινή μας συμμετοχή στο Hellenic Bank Running Under The Moon, ήταν αρκετά εποικοδομητική, αφού είναι μια ευκαιρία να βρεθούν οι συνάδελφοι εκτός ωρών γραφείου. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, μέσω του αθλητικού γραφείου του πανεπιστημίου και του αθλητισμού, να βελτιωθούν οι σχέσεις των συναδέλφων, όπως επίσης να διαφημίσουμε το πανεπιστήμιο μας στο κοινό, βοηθώντας και εμείς από την πλευρά μας στο φιλανθρωπικό σκοπό του γεγονότος.

Πιστεύετε πως οι φοιτητές – αθλητές χρίζουν την κατάλληλη αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης, από το κράτος και από τα πανεπιστήμια;

Από την πλευρά του πανεπιστημίου, το γεγονός και μόνο ότι οι φοιτητές λαμβάνουν υποτροφία, από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Από τα μέσα ενημέρωσης, η ιστοσελίδα StudentLife.com.cy στηρίζει τις προσπάθειες των φοιτητών, προβάλλοντας τους στη σελίδα τους με εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για όλα τα αθλήματα. Το κράτος στηρίζει τους φοιτητές των κρατικών πανεπιστημίων, δίνοντας τους την ευκαιρία να αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά φοιτητικά πρωταθλήματα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πρέπει από μόνα τους να επωμιστούν το κόστος για τη συμμετοχή των φοιτητών του.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending