fbpx

HBmoonRun: Αθλητισμός και δουλειά πάνε μαζί για την Fileminders!

Η εταιρεία Fileminders, στηρίζει το Hellenic Bank Running Under the Moon, συνδυάζοντας την συνεχή στήριξη της σε αθλητικές εκδηλώσεις, συνεισφέροντας παράλληλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Οι υπάλληλοι της, μας εξηγούν πώς η άθληση τους βοηθά στην καθημερινότητα τους και ποια η σημασία της συμμετοχής τους σε κοινωφελής δραστηριότητες.

HBmoonRunFilemi 05

Πώς κατά τη γνώμη σας ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο να εξελιχθεί σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο;

Μαρία Ελευθερίου: Η ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων, η πειθαρχία, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια, είναι μερικά από τα οφέλη του αθλητισμού. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα ο άνθρωπος γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια με έναν κοινό στόχο. Αυτή είναι και η κουλτούρα της Fileminders.

Άννη Μανώλη: Όλοι γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι καλή για τη γενική υγεία και ευεξία, με καλή διάθεση και καλόν ύπνο. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει πως όταν αθλούμαι έχω περισσότερη ενέργεια και αντοχή στην εργασία, λιγότερο άγχος και συγκεντρώνομαι πολύ πιο εύκολα. Επιπρόσθετα, βοηθά στην ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών της.

Κούλα Αριστοδήμου: Στο πλαίσιο του αθλητισμού ο καθένας βάζει στοίχημα με τον εαυτό του. Θέτει στόχους, για προσωπική ικανοποίηση, βρίσκει κίνητρα για να τους εκπληρώσει και δοκιμάζει τα όρια του. Ο αγώνας διεξάγεται και σ’ ένα δεύτερο επίπεδο, στο μυαλό. Αν νικήσεις την ιδέα του “δεν μπορώ”, κερδίζεις κάθε αγώνα και στο έδαφος. Το σώμα υποτάσσεται στο μυαλό. Ακόμη, αναπτύσσεται η πειθαρχία και η αφοσίωση, καθώς πρέπει να τηρούνται προγράμματα. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ο καθένας στοχεύει την επιτυχία. Γι’ αυτό η υπομονή και επιμονή κάνουν κάποιον πιο δυνατό και αποτελεσματικό.

HBmoonRunFilemi 02

Η αφοσίωση στον αθλητισμό, ιδιαίτερα για τους εργαζομένους, αποτελεί δύσκολο εγχείρημα γιατί χρειάζεται χρόνο και μόχθο. Ποιο είναι το δικό σας κίνητρο;

Μαρία Ελευθερίου: Η έννοια των κινήτρων είναι ιδιαίτερα σημαντική στον αθλητισμό. Προσωπικά, το δικό μου κίνητρο είναι η πραγματοποίηση των στόχων μου, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Άννη Μανώλη: Θέτω τον αθλητισμό ως προτεραιότητα και τον αντιμετωπίζω ως χόμπι. Δεν είναι κάτι που είμαι υποχρεωμένη να κάνω, όμως είναι κάτι που θέλω και κάνω. Τα χόμπι δεν είναι μόνο για τις καθημερινές, έτσι αν τύχει να μην καταφέρω να ασχοληθώ τη μια μέρα ή έχω πολυάσχολο πρόγραμμα, τότε θα γυμναστώ το Σαββατοκύριακο μου.

Κούλα Αριστοδήμου: Το κίνητρο μου είναι η υγεία, σωματική και πνευματική, όπως επίσης η ικανοποίηση από την επιτυχή εκπλήρωση κάθε πρόκλησης.

HBmoonRunFilemi 03

Πώς πιστεύετε πως θα σας βοηθήσουν διοργανώσεις όπως το Hellenic Bank Running Under the Moon;

Μαρία Ελευθερίου: Διοργανώσεις όπως το Hellenic Bank Running Under the Moon μας δίνουν την ευκαιρία για νέες εμπειρίες ως ομάδα. Στόχος δεν είναι η προσωπική διάκριση και η προβολή αλλά η επιβράβευση της συλλογικής προσπάθειας!

Άννη Μανώλη: Το καλό με τέτοιες διοργανώσεις είναι ότι το ευρύτερο κοινό μαθαίνει και ευαισθητοποιείται για τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα, ενισχύουν την ομαδικότητα ανάμεσα σε συνάδελφους και το κυριότερο είναι διασκεδαστικά!

Κούλα Αριστοδήμου: Αρχικά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξάγεται σε πάρκο συνεπάγεται ανάπτυξη μιας καλύτερης σχέσης με τη φύση και καταργεί κάθε αρνητικά συναισθήματα και προκαταλήψεις, ότι η άσκηση πρέπει να γίνεται σε γυμναστήρια και είναι αγγαρεία. Δεύτερο, ενδεχομένως να αποτελέσει για κάποιους το πρώτο βήμα για ένταξη του αθλητισμού στην καθημερινότητά τους και στο να γίνει τρόπος ζωής. Επίσης, η επαφή με συναδέλφους εκτός του εργασιακού χώρου, βοηθά στην ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών και την ομαδικότητα.

HBmoonRunFilemi 04

Σχετικά με την εταιρεία: Η εταιρεία μας κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης πληροφοριών, που περιλαμβάνει την ασφαλή φύλαξη αρχείου, την ψηφιοποίηση (Digitization), τεκμηρίωση περιεχομένου, ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων και εμπιστευτική καταστροφή έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.fileminders.com.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending