fbpx

Χρίστος Βαλιαντής: Η σκληρή δουλειά και η υπομονή σε ανταμείβουν!

Ο Χρίστος Βαλιαντής αποτελεί ένα από τους πιο δουλευταράδες αθλητές που γνωρίσαμε στα γήπεδα. Γεννημένος με μια μπάλα στο πόδι, ο ίδιος βάζει στόχους με μοναδικό σκοπό να τους καταρρίψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έχοντας όμως αρκετή υπομονή.

Χρίστο, πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και με τι ασχολείσαι γενικά στην ζωή σου;

Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκα για πρώτη φορά στην ηλικία των 6 χρονών μετά από παρότρυνση του παππού μου αλλά και το γεγονός ότι από μικρή ηλικία κρατούσα συνεχώς μια μπάλα στα πόδια και έτρεχα μέσα στο σπίτι! Τον Ιούνιο που μας πέρασε αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για internship στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πέρα από το ποδόσφαιρο ασχολούμαι με την μουσική και τα κοινά. Γενικά στην ζωή μου αρέσει να ασχολούμαι συνεχώς με διάφορα πράγματα.

Christos Valiandes 2

Ποιες είναι οι πιο μεγάλες σου επιτυχίες ή οι πιο μεγάλες σου στιγμές;

Όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπως το ποδόσφαιρο σίγουρα υπάρχουν για τον κάθε ποδοσφαιριστή οι δικές του προσωπικές και ξεχωριστές στιγμές. Για ‘μένα ξεχωρίζουν 3-4 μεγάλες στιγμές, όπως η συμμετοχή μου με την εθνική μας ομάδα, τα πρωταθλήματα που πανηγυρίσαμε όταν ήμουν στις ακαδημίες της Ανόρθωσης, η συμμετοχή μου σε μικρή ηλικία σε προπονήσεις με την Bayer Leverkusen στη Γερμανία και το ότι φόρεσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Ανόρθωση που είναι μια μεγάλη τιμή.

Πως ήταν να συνδυάζεις ένα τέτοιο άθλημα με τις φοιτητικές σου υποχρεώσεις;

Το να συνδυάζεις ποδόσφαιρο και σπουδές ίσως κάποιες φορές να είναι δύσκολο λόγο της πίεσης του χρόνου, την κούραση των προπονήσεων και την πίεση των μαθημάτων αλλά με σωστό προγραμματισμό τα δυο τους μπορούν να συνδυαστούν. Σίγουρα όμως, ο αθλητισμός χρειάζεται θυσίες και σκληρή δουλεία όπως και οι φοιτητικές υποχρεώσεις χρόνο και συγκέντρωση.

Christos valiandis 1

Τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε στην 3η κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών;

Στην 3η κατηγορία μου αρέσει το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα λόγο του ότι όλες οι ομάδες έχουν σχεδόν την ίδια δυναμικότητα. Το επίπεδο της 3ης κατηγορίας βελτιώνεται σιγά σιγά, αλλά βέβαια υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που με δυσαρεστεί θα έλεγα, είναι το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν την απαιτούμενη υπομονή που χρειάζεται μέχρι να δουν τις βελτιώσεις οι οποίες χρειάζονται χρόνο.

Τι ήταν αυτό που κέρδισες από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Από τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό κέρδισα αρκετούς φίλους και κυρίως εμπειρίες. Πρέπει να ομολογήσω πως το πανεπιστημιακό επίπεδο είναι αρκετά ψηλό μιας και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε κατηγορίες. Αξέχαστη η εμπειρία στην Πανεπιστημιάδα της Ολλανδίας το 2014 με την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τέλος, μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές αλλά και για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Η συμβουλή μου είναι πως όταν έρχονται δύσκολες στιγμές να πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Μόνο με σκληρή δουλειά, υπομονή και πείσμα μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και το πιο σημαντικό είναι να μην αφήνουν ποτέ τα όνειρα τους να πάνε χαμένα.

Αλλωστε το να ονειρευόμαστε είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να μας πάρει κανένας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending