fbpx

Τα 5 standard σημάδια που προδίδουν το οδήγημα του Κυπραίου!

Εν γνωστό σε ούλλους μας ότι το οδήγημα του Κυπραίου καταλάβεται που ένα μίλι. Κάμνει  -ως συνήθως-  κάποια standard πράματα που τον προδίδουν!

Τζιαι ύστερα διερωτάται γιατί ο κόσμος τα έσσιει μαζί του, με τούτα που τους κάμνει μέσα στο δρόμο…

Πάμε λοιπόν να τα δούμε:

 

1
Πελλοβουρά ή (το χειρότερο) πάει κάτω που το όριο ταχύτητας

Φαντάζουμαι βλέπεις τα τζιαι τα δυο να συμβαίνουν κάθε μέρα που οδηγας (ή που πάεις με τα πόδια) στο Πανεπιστήμιο ή αλλού. Μεγάλο κομμάτι των Κυπραίων οδηγών, επειδή κρατεί ένα καλό αυτοκίνητο (που μπορεί να το χρωστά ακομά στις τράπεζες), νομίζει ότι οι δημόσιοι δρόμοι εν πίστα για ράλι: Εκκεινούν με την δευτέρα, πιντώνουν την τρίτη τζιαι την τετάρτη, τζιαι άμαν λάχει, άφτουν τζιαι το νίτρο (αν έχουν φυσικά) για να τους δώκει παραπάνω χιλιόμετρα!

Τζείνη την ώρα που τους βλέπεις που το καθρεφτούι του αυτοκινήτου σου, αρκεύκεις που μέσα σου να παρακαλάς τον Χριστό (τζιαι σε οτιδήποτε άλλο πιστεύκεις), ώστε να μεν δώκουν πάνω σου τζιαι να σε πάρουν μαζί τους...

2
Υπάρχουν βέβαια τζιαι τζείνοι οι Κύπραιοι, συνήθως ηλικιωμένοι, που οδηγούν κάτω που το όριο ταχύτητας. 

Πολλές φορές είτε εν να σου σπάσουν τα νεύρα, είτε εν να σου τσακρίσουν το βλατζί σου, ώσπου να πάεις τζιαμέ που θέλεις. Τζιαι έρκεται η φάση που λαλείς που μέσα σου:

“Ε μάστρε να κατεβώ να σου το κουντήσω;”

3
Παίζει την πουρού πριν ακόμα άψει το πράσινο

Σημείο κατατεθέν για το κυπριακό οδήγημα: η πουρού. Πε μου αλήθκεια, ένεν πολλά σπαστικό τούτο το πράμα; Πριν καλά-καλά ανάψει το πράσινο στα φώτα τροχαίας τζιαι πριν αφήκεις το κλαξ του αυτοκινήτου σου για να πατήσεις την πεζίνα για να εκκινήσεις, ακούεις τον πισινό σου να σου παίζει επιδεικτικά την πουρού του λαλώντας σου:

“Άτε μάνα μου, εν πράσινο εν το χωρείς; Εκκίνα να δούμε…”

Τζείνη την ώρα έρκεται σου να του κάμεις μια χειρονομία που μάλλον ένεν του χαρακτήρα σου, αλλά εν το κάμνεις. Σιωπάς για να περάσεις, όπως λαλεί τζιαι η γιαγιά μου.

4
Εν νεύκει ή αν τύχει τζιαι νέψει, νεύκει λανθασμένα!

Μέσα στα αυτοκίνητα συνήθως υπάρχει ένα “μοχλούι” δίπλα που το τιμόνι, το οποίο χρησιμοποιεί ο οδηγός για να προειδοποιήσει τα αυτοκίνητα που βρίσκονται που πίσω του ότι εν να στρίψει (δεξιά ή αριστερά). Τούτο το μοχλούι, το “Trafficator” όπως ονομάζεται, μάλλον εν υπάρχει στα παραπάνω αυτοκίνητα των Κυπραίων ή μάλλον εν λειτουργεί καλά.

Γίνεται, όπως οδηγάς στον κύριο δρόμο, να μπαίνει ένας φουρκαστός που την εξωτερική, χωρίς να σου νεύκει; Ή ακόμα, να νεύκει που 10 μίλια μακριά τζιαι να καρτεράς να καταλάβεις σε ποιο που ούλλα τα κλώσματα εν να στρίψει;

Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους έχουν αυτοκίνητο τζιαι έχουν τούτο το “μοχλούι” να το χρησιμοποιούν σωστά. Για όσους δεν το έχουν, τους προτείνω δυο απλές λύσεις:
  1. Κάμετε πρόβλημα στην εταιρεία που το επιάσετε να σας δώκει άλλο.
  2. Αν έχετε κανένα συγγενή μηχανικό αυτοκινήτων, να πάτε να σας το βάλει τζιαι να σας εξηγήσει πώς ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.  🙂

5
Ξυτιμάζει ή σχολιάζει το ό,τι ρέσσει που μπροστά του την ώρα που οδηγά

Γίνεται μάνα μου Κυπραίος να μεν ξυτιμάζει ή να μεν σχολιάζει την ώρα που οδηγα; Ε όι φυσικά! Εν μέσ’ το αίμα του τα ευλοημένα!

Δαμέ, συνήθως ακούμε λέξεις που ποτέ εν ακούσαν τα αυτιά μας (στις περιπτώσεις που ξυτιμάζει το οτιδήποτε του δημιουργεί πρόβλημα στο δρόμο του) ή ακούμε ωραίους σχολιασμούς του τύπου:

  • “Τι είσαι εσύ μανά μου;”,
  • “Μάσσιαλα σου, καλά να έσσιεις σσιόνα μου.”
  • “Ιντα αππάρα που εν τούτη Θέε μου” κτλ…

Αφορούν κυρίως τις ωραίες γυναικείες υπάρξεις που περπατούν στα πεζοδρόμια…Α, τζαι η σφυρκά προηγείται των σχολιασμών!

Βλέπεις τα τζιαι ‘συ τούτα που κάμνει ο Κυπραίος οδηγός μέσα στους δρόμους;

 

Δες επίσης: Τα 5 είδη “αχάπαρων” οδηγών που θα πεταχτούν ομπρός σου άμαν βιάζεσαι..

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending