fbpx

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τους παράγοντες του! (videos)

Ας το παραδεχτούμε – Το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τους παράγοντες δεν θα ήταν ανιαρό! Τι να μας πουν ο Νικοπολίδης, ο Ντέμης Νικολαίδης, ο Τζόρτζεβιτς, ο Μπασινάς και ο Τσιάρτας όταν πέρασαν από τον βασανισμένο τούτο χώρο προσωπικότητες του κύρους των κ.κ Ψωμιάδη, Μπέου και τόσων άλλων!

Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ, το ύφος του κάτωθεν άρθρου είναι καθαρά σαρκαστικό και με τέτοιο ύφος θα ήθελα, αγαπημένε μου αναγνώστη, να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί. Η σειρά που παρατίθενται αυτοί οι κολοσσοί που πήραν το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω είναι τυχαία!

1
Σωκράτης Κόκκαλης

Ανέλαβε τον Ολυμπιακό Πειραιώς στην πιο ταραγμένη περίοδο της ιστορίας του και ενώ ο απόηχος του σκάνδαλου με τον Κοσκωτά δεν είχε καλά – καλά κοπάσει και τον οδήγησε στην καταξίωση! Πέρα, όμως, από το οφθαλμοφανες ο Σωκράτης των φίλων της πειραϊκής ομάδας λειτουργούσε και σαν οπαδός (όποτε τον έπαιρνε) σκορπώντας ατάκες που έμειναν στην ιστορία. Φυσικά, οι φίλοι των ερυθρολεύκων τον λατρεύουν ενώ όλοι οι υπόλοιποι τον μισούν παράφορα!

2
Γιώργος Βαρδινογιάννης

Ανέλαβε με “περίεργο” τρόπο την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 1979 και “κατέβηκε” το 2000. 21 χρόνια κατά τα οποία αποθεώθηκε αλλά και μισήθηκε από τους φίλους των πρασίνων. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με κύριο χαρακτηριστικό τον οξύθυμο χαρακτήρα του αφού στη διάρκεια της θητείας του τα έβαλε με τους πάντες: Οργανωμένους οπαδούς, διαιτητές ακόμα και αστυνομικούς!

3
Μάκης Ψωμιάδης

Ο “Big Mac”, ο Μάκαρος, ο αγαπημένος “Αγαπούλας” ήταν απόλαυση! Βουτηγμένος στην παρανομία αλλά τόσο καρικατούρα που απλά λατρεύεις να τον μισείς! Πέρασε από την διοίκηση της ΑΕΚ Αθηνών αλλά και της Καβάλας αφήνοντας και στις 2 περιπτώσεις συντρίμμια στο πέρασμα του! Επικές ήταν και οι ατάκες του όσο ήταν στους κιτρινόμαυρους! Πότε ήταν ο Αμανατίδης στην ΑΕΚ, είπαμε;

4
Δημήτρης Μελισσανίδης

Ακόμα ένας παράγοντας που αγαπήσαμε και κάθε άλλο παρά άγιος ήταν! Άλλωστε το παρατσούκλι “τίγρης” προδίδει από μόνο του ένα χαρακτήρα δυναμικό αφού δεν φοβήθηκε ποτέ τα μπλεξίματα. Διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ Αθηνών στις αρχές της δεκαετίας του ’90 χαρίζοντας της τίτλους και δόξα ενώ όποιος ασχολήθηκε έστω και λίγο με το ελληνικό ποδόσφαιρο των 90s θα ξέρει πως στην κόντρα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, σημαίνοντα ρόλο είχε και ο Μελισσανίδης.

5
Αχιλλέας Μπέος

Ανήκει στην νεότερη φουρνιά παραγόντων σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας έχοντας στα χέρια του τον Πανιώνιο στο τέλος της δεκατίας του ’90 και στις αρχές του 2000. Το 2008 ανέλαβε την προεδρία του Ολυμπιακού Βόλου τον οποίο οδήγησε στα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά το 2011 του επιβλήθηκε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω εμπλοκής σε στημένα παιχνίδια. Κλασσική περίπτωση ανθρώπου – καβγατζή αφού τα έβαλε σχεδόν με όλους τους παράγοντες και ένας από τους πολλούς που έριξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο βόθρο.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending