Σημαντικές συμβουλές πριν να ταξιδέψεις για σπουδές στην Αγγλία!

Chris Sofroniou
Διευθύνων Σύμβουλος στην Global Educational Services

Σε λίγο το ταξίδι για τις σπουδές σου στην Αγγλία θα αρχίσει.

Δες κάποιες πρακτικές συμβουλές για να κάνεις πιο ομαλή την μεταβίβαση σου στο νέο τόπο διαμονής σου:

 

1Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο πανεπιστήμιο σου

Να έχεις υπόψη σου ότι αρκετά Βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν ως δωρεάν υπηρεσία για ξένους πρωτοετείς φοιτητές, παραλαβή από τα αεροδρόμια.

Μπορείς να κοιτάξεις στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου σου τις διαθέσιμες μέρες και ώρες που προσφέρει για την παραλαβή/μεταφορά στο πανεπιστήμιο και να τους ενημερώσεις εάν θέλεις αυτή την υπηρεσία.

2Κάνε τη δική σου έρευνα

Εάν δεν προσφέρει το πανεπιστήμιο σου αυτή την υπηρεσία ή οι ημερομηνίες δεν ταιριάζουν με τη δική σου ημερομηνία που έχεις κλείσει το εισιτήριο σου, τότε θα πρέπει από πριν να κάνεις την έρευνα σου για την μεταφορά σου στο πανεπιστήμιο, ή στον τόπο διαμονής σου.

Σε κάθε αεροδρόμιο υπάρχουν λεωφορεία και τρένα και θα μπορείς να κάνεις την αγορά των εισιτηρίων επιτόπου ή να τα αγοράσεις από πριν μέσω της ιστοσελίδας των μέσων μεταφορών online.

3Yπάρχει και η επιλογή των ταξί

Υπάρχουν δυο ειδών taxi: τα Black Cabs, αλλά είναι πολύ ακριβά, και τα mini cabs που οι τιμές τους είναι προσιτές. Για τα mini cabs μπορείτε να κλείσετε μέσω τηλεφώνου πριν το ταξίδι σας ή και online.

O οδηγός θα σας περιμένει στην άφιξη επιβατών. Η κάθε πόλη έχει τις δικές της εταιρείες για mini cabs, έτσι θα πρέπει να αναζητήσεις και να κλείσεις από εταιρείες της πόλης όπου θα σπουδάσεις.

4Κάτι πολύ σημαντικό: Να έχεις τη διεύθυνση της διαμονής σου μαζί σου

Επιπλέον θα πρέπει να σιγουρευτείς πως η εστία όπου θα διαμένεις, είτε ιδιωτική είτε του πανεπιστημίου, θα είναι ανοικτή όταν θα φτάσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανοίγουν οι εστίες έτσι εάν φτάσεις πιο νωρίς από την ημερομηνία αυτή, θα πρέπει να τους ενημερώσεις για early check-in.

Εάν συμφωνήσετε με την εστία να σας παραδώσουν το δωμάτιο πιο νωρίς από την ημερομηνία που ανοίγει η εστία, υπάρχει συνήθως επιπλέον χρέωση που θα πρέπει να πληρωθεί πριν ή όταν φτάσετε.

Επίσης, εάν η ώρα που θα φτάσεις στην εστία είναι εκτός των εργάσιμων ωρών και πάλι θα πρέπει να τους ενημερώσεις για να ειδοποιήσουν το φύλακα να σε περιμένει για να σου ανοίξει και να σου παραδώσει τον κλειδί του δωματίου σου. Αλλιώς θα πρέπει να διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο μέχρι το πρωί που θα ανοίξει η εστία σου.

Αν δεν έχεις βρει ακόμη μέρος όπου θα διαμένεις, ψάξε για την κατάλληλη κατοικία για εσένα μέσω της Student lettings!


Προβληματίζεσαι ακόμη για τις σπουδές σου στην Αγγλία; Χρειάζεσαι βοήθεια και περισσότερη καθοδήγηση;