fbpx

Camp Nou: Tο γήπεδο που πατήθηκε από τα μεγαλύτερα αστέρια! (video)

‘Mes que un club’ και ‘Mes que un estadi’. Δύο φράσεις που θα κουβαλά μαζί του το Camp Nou!

Στις 24/9/1957 η Barcelona εγκαινίαζε το νέο της γήπεδο και μέχρι σήμερα του δίνει την δόξα που του αξίζει. Αρχικά το στάδιο ονομαζόταν ‘Estadi del FC Barcelona’ αλλά το 2001, και μετά από ψηφοφορία, ονομάστηκε σε Camp Nou.

Το χτίσιμο του Camp Nou διήρκησε 3 χρόνια (1954 – 1957) αλλά με το που τέλειωσε, αποτέλεσε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης.

Κάποτε στην Ισπανία συλλάμβαναν όποιον μιλούσε Καταλανικά και το Camp Nou, αποτελούσε τον μόνο δημόσιο χώρο που μπορούσε να ακουστεί η γλώσσα, δίνοντας έτσι ιστορική υπόσταση στο γήπεδο της Barcelona!

Paulino Alcántara, Vicenç Piera, César Rodríguez, Ferran Olivella, Joan Manuel Asensi, Johan Cruyff, Francisco José Carrasco, Diego Armando Maradona, Ronald Koeman, Josep Guardiola, Romario da Souza, Ronaldo Luiz Nazario, Rivaldo, Ronaldinho, Deco, Puyol, Xavi, Iniesta και Messi είναι μόνο λίγοι από τους θρύλους που μεγαλούργησαν στο Camp Nou φορώντας τα χρώματα της Καταλονίας και της Barcelona!

Το Camp Nou ανακαινίστηκε το 1994 καθώς και το 2008 και η χωρητικότητα του σήμερα είναι 99.354 θέσεις. Επεκτάθηκε το 1982, αλλά με το μέλλον που έχει η ποδοσφαιρική ομάδα της Βαρκελώνης, νομίζω θα χρειαστεί σύντομα να το μεγαλώσουν!

Εσύ έζησες καθόλου την ατμόσφαιρα του Camp Nou;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending