fbpx

Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε;

Πολλές φορές όταν μιλάμε στον σκύλο μας, ή όταν προσπαθούμε να του δώσουμε μια εντολή, αυτός γέρνει το κεφαλάκι του στο πλάι, καθώς μας κοιτάζει με βλέμμα απορίας

Μπορεί η κίνηση αυτή να κάνει τους τετράποδους φίλους μας να μοιάζουν γλυκύτατοι και αστείοι, όμως, αναρωτήθηκες ποτέ για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον Stanley Core, καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα πολλών βιβλίων που αφορούν στη συμπεριφορά των σκύλων, αυτή η χαριτωμένη κίνηση δεν σχετίζεται με την ακοή τους, όπως μπορεί να υπέθεσες, αλλά με την όρασή τους! Ενώ υπάρχουν κι άλλοι λόγοι…

Μάθε πιο κάτω γιατί γέρνουν το κεφάλι τους οι σκύλοι:

1
Θέλουν να σε παρατηρούν όταν τους μιλάς!

Freepik.com

Όπως αναφέρει ο Coren, τα σκυλιά παρατηρούν τις κινήσεις των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν τι θέλουν να τους πουν.

Μιας και η μουσούδα τους αποτελεί εμπόδιο, γυρνούν τα κεφάλια τους στο πλάι, ώστε να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν καλύτερα το μήνυμα που οι άνθρωποι τους στέλνουν. Προσπαθούν να έχουν μια καλύτερη θέαση των κινήσεων των χεριών, καθώς και των εκφράσεων του προσώπου!

Οπότε η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με το ότι… παραξενεύονται με κάτι που μόλις άκουσαν (χαχαχα)! Θέλουν απλά να καταλάβουν τι προσπαθείς να τους πεις.

2
Υπάρχει και ένας πολύ χαριτωμένος λόγος!

Σύμφωνα με το Mentalfloss.com, αυτή η κίνηση – κλίση δείχνει ότι νοιάζονται για εμάς και προσπαθούν να μας το δείξουν! Λόγω του ότι τα σκυλιά είναι πολύ καλοί “αναγνώστες συναισθημάτων”, μπορούν να αποκρυπτογραφούν τα φωνητικά μηνύματα που τους δίνουμε.

Επομένως, η στροφή του κεφαλιού τους προς τα πλάγια είναι μια ένδειξη ότι μας ακούν προσεκτικά και μας νοιάζονται ταυτόχρονα!

3
Μήπως έχει να κάνει με την κατασκευή του αυτιού τους;

Σύμφωνα με μια αντίθετη μερίδα μελετητών ο λόγος που γέρνουν το κεφάλι δεν είναι η όραση, αλλά η ακοή. Αυτή η αντίληψη υποστηρίζει πως οι σκύλοι έχουν μειωμένη ικανότητα να αναγνωρίζουν με ακριβεία την πηγή προέλευσης των ήχων!

Έτσι μια διαφορετική κλίση του κεφαλιού, μπορεί να παρέχει περισσότερες αισθητήριες πληροφορίες, ώστε ο σκύλος να μπορεί να εντοπίσει πιο γρήγορα από πού προέρχεται ο ήχος.

Εσύ ήξερες γιατί ο σκύλος σου γέρνει το κεφάλι όποτε του μιλάς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending