fbpx

Αυγουστής Αυγουστή: Το gaming στην Κύπρο έχει μέλλον!

Ο Αυγουστής Αυγουστή αποτελεί μέρος της gaming κοινότητας στην Κύπρο και το πάθος του για τα collectibles τον ώθησαν να ασχοληθεί όλο και περισσότερο με το θέμα.

Αυγουστή, με τι ασχολείσαι;

Είμαι δημοσιογράφος σε ψηφιακή εφημερίδα. Γράφω για τεχνολογία και αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή διατηρώ και κατάστημα όπου εισάγω συλλεκτικές φιγούρες και αγάλματα από comics, ταινίες και παιχνίδια!

Πότε κατάλαβες ότι είσαι gamer και τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Μην ξεχνάτε ότι οι πιο old school gamers έχουμε ξεκινήσει από τα φλιπεράκια, τις «μηχανούες», τα Tetris Handhelds των 10 λιρών στο supermarket. Αρα η gaming σταδιοδρομία πάει πίσω. Αρκετά πίσω. Ένιωσα gamer όμως όταν έκανα παύση για πολλά χρόνια λόγω εργασίας. Την πρώτη φορά που πραγματικά άγγιξα σε μοχλό κονσόλας και δεν χρειάστηκε να μου εξηγήσει κανείς τίποτα. Απλά μπήκα στο παιχνίδι (DOOM) και ήξερα τι να κάνω. Όσο για το τι σημαίνει αυτό για μένα είναι μοναδικό. Και εξηγείται απλά. Σημαίνει για μένα ότι δεν σημαίνει σε εκείνον που δεν είναι gamer. Καλά, ίσως να μην είναι τόσο απλό. Gamer δεν είναι εκείνος που απλά κάθεται σε ένα υπολογιστή ή μια κονσόλα και τρώει τις ώρες του. Gamer είναι εκείνος που στις δύσκολες στιγμές (πραγματικές ή εντός παιχνιδιού) έχει χρόνο να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, να δει πιο εύκολα τα hints και να πιάσει πιο εύκολα το νόημα.

gaming

Ποια είναι η κατάσταση του gaming στην Κύπρο; Υπάρχουν αρκετοί gamers;

To gaming στην Κύπρο αν κρίνουμε μέσα από τα Facebook groups που διατηρούμε, μεγαλώνει ασταμάτητα. Ο κόσμος δεν σταματά το παιχνίδι. Απλά αυξάνεται. Σε όλες τις ηλικίες. Σε όλες τις κατηγορίες.

Τι πιστεύεις για τις διάφορες εκδηλώσεις gaming που γίνονται στην Κύπρο;

Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε περισσότερες διοργανώσεις. Και από άτομα που ξέρουν τι κάνουν. Χρειαζόμαστε επίσης διοργανώσεις σε διάφορους τύπους παιχνιδιών μιας και τα περισσότερα καταστήματα (internet café) έχουν επιλέξει παιχνίδια όπως League of Legends και ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα έχουμε FPS (First Person Shooter) Gamers οι οποίοι μπορούν να ξεχωρίσουν σε παγκόσμια επίπεδα αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία.

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με gaming και collectibles και ποιο είναι το πιο σημαντικό που έχεις εσύ στην κατοχή σου;

Gaming έχω ξεκινήσει από μικρός στα διάφορα Luna Park που είχαν ανοίξει την δεκαετία του 90′ στις διάφορες περιοχές. Δεν ήταν εφικτό οικονομικά να έχουμε δικές μας κονσόλες στο σπίτι. Πάλι καλά που είχαμε τηλεοράσεις. Hardcore gaming έχω ξεκινήσει με το πρώτο Call of Duty όπου «καταλάθος» συμμετείχα σε ένα μικρό πρωτάθλημα στο Πανεπιστήμιο που σπούδαζα το 2003 στην Αγγλία. Τον ίδιο καιρό είχα ξεκινήσει και με τα Collectibles μιας και στην Αγγλία βρίσκεις τα πάντα. Το πιο σημαντικό κομμάτι της συλλογής μου είναι ένα άγαλμα Wolverine σχεδιασμένο μέσα από τα comics.

wolverine

Με ποιο τρόπο θα ήθελες να ενδυναμωθούν οι gamer κοινότητες στην Κύπρο;

Περισσότερες διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή κάθε μήνα διοργανώνουμε gaming παζαράκια όπου οι gamers και οι συλλέκτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα εντός χώρας πρωταθλήματα. Να βρεθούν χορηγοί που να σέβονται τον όρο Gamer και να κατανοούν το μέγεθός του community. Παράλληλα να βοηθούμε σαν gamers τα μικρά καταστήματα για να μπορούν και εκείνοι να προσφέρουν κάτι πίσω.

Για περισσότερο gaming και μοναδικά collectibles μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες στο Facebook We Are Gamers και Games, Gaming Accessories, Mobiles, PCs & Collectibles Cyprus

14741726_10153955057891299_520843933_n

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending