fbpx

Δες τους λόγους που θα πειστείς κι εσύ να ξεκινήσεις τη γιόγκα!

Πολλές φορές τυχαίνει να ανακαλύπτουμε νέους κόσμους γύρω μας, που ίσως να υπήρχαν εδώ και κάποια χρόνια, ή λίγο πολύ να είναι τάσεις της εποχής οι οποίες γίνονται πιο διαδεδομένες.

Σε έναν από αυτούς τους κόσμους βρίσκεται και η γιόγκα. Την είδαμε και τη βλέπουμε πλέον παντού: σε φεστιβάλ, σε εκδηλώσεις ομίλων ή άλλων οργανισμών – και φυσικά προτιμούν να διεξάγουν τέτοιες συναντήσεις κοντά στη φύση, όπως κάποιο πάρκο ή παραλία.

yoga at the part isc 4

yoga-beach-swim-suit

Όταν άρχισε να γίνεται πιο γνωστή στην κυπριακή κοινωνία, η γιόγκα ήταν ταμπού, κυρίως λόγω της άγνοιας.

Τώρα πια είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών, μιας και προσφέρει πνευματική αλλά και σωματική ηρεμία.  Σ’ αυτό βοηθά το πολυπολιστισμικό κύμα που περνά από όλες τις γωνιές του πλανήτη!

1
Αλήθεια, τι το ιδιαίτερο έχει η γιόγκα και λαμβάνει τόση προσοχή;

Στην προσπάθεια μου να απαντήσω την πιο πάνω ερώτηση, πήρα μια δόση σκέψεων από το μυαλό ενός φίλου!

«Η γιόγκα είναι το μονοπάτι που θα σε βοηθήσει να καταλαβαίνεις και να ζεις με τον εαυτό σου, την κάθε του πλευρά ξεχωριστά.

Αναπτύσσεις τις ιδιότητες να εκτιμάς και να αποδέχεσαι ό,τι είσαι και έχεις.  Όσο περισσότερο ασχολείσαι με τη γιόγκα, τόσο περισσότερο θα παρατηρείς τον εαυτό σου να ενδυναμώνεται. Δεν ενδυναμώνεσαι μόνο στη δύναμη και την αντοχή, αλλά και στην ευελιξία και την ανοχή. Επουλώνεσαι, αναδομείσαι, απελευθερώνεσαι, ισορροπείς – σωματικά και πνευματικά.

2
Αυτή η τέχνη, όπως θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει τη γιόγκα, σε βοηθά να ανοικτείς.

Κι όσο περισσότερο ανοίγεσαι, τόσο απομακρύνεις την ένταση από την καρδιά σου.  Είσαι πιο συνειδητοποιημένος και πιο έτοιμος να δεχτείς και να αντιληφθείς πράγματα για τον εαυτό σου.

stars night2

Έτσι, μπορείς να απομακρύνεις τα φορτία που σου βαραίνουν την καρδιά και το μυαλό.  Νιώθεις πιο ελεύθερος κι ανάλαφρος και πιο χαρούμενος και θετικός και γεμάτος από αγάπηπροσφέροντας την πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους γύρω σου!

3
Επειδή… βρίσκεις τον εαυτό σου και αυτός ο «κάποιος» που ήσουν κάποτε, έγινε εσύ!»

Ευχαριστούμε τον φυσιοθεραπευτή Ανδρέα Προκοπίου!

Είσαι έτοιμος να μπεις στον κόσμο της γιόγκα λοιπόν;

 

Δες επίσης: Τα 9 καλύτερα tips για να συνεχίζεις να έχεις ενέργεια μετά το Πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending