fbpx

Η ιστορία του αφεντικού της Formula 1!

Τα 86 κλείνει σήμερα ο Bernie Ecclestone. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων της Formula 1 γεννήθηκε σαν σήμερα το 1930 στην Αγγλία.

Ο Ecclestone προέρχεται από φτωχή οικογένεια αφού ο πατέρας τους ήταν ψαράς. Ο ίδιος σπούδασε χημεία, ενώ πολύ γρήγορα μπήκε στο χώρο των επιχειρήσεων πουλώντας ανταλλακτικά για μοτοσυκλέτες. Το 1949 δοκίμασε τις ικανότητες του στην οδήγηση μονοθέσιου. Ασχολήθηκε για λίγα χρόνια με αυτό αλλά μετά από κάποια ατυχήματα αποφάσισε να αφήσει το τιμόνι του μονοθέσιου και να αρπάξει αυτό των επιχειρήσεων!

Το 1957 επέστρεψε στην Formula όταν εκπροσωπούσε σαν μάνατζερ, τον Stuart Lewis-Evans. Το 1958 ο Ecclestone αγόρασε κάποια μονοθέσια, προσπάθησε να κάνει τη διαφορά αλλά όταν το αυτοκίνητο του Stuart Lewis-Evans πήρε φωτιά και ο ίδιος υπέκυψε στα τραύματα του αποσύρθηκε ξανά από την ενεργό δράση.

Το 1971 ο Ecclestone αγόρασε την Brabham για 100,000 λίρες. Τα επόμενα χρόνια ήταν καθοριστικά αφού ο ίδιος έκλεινε συμφωνίες με μεγάλα ονόματα, ανεβάζοντας έτσι και τις δικές του μετοχές. Κατάφερε να πουλήσει την ομάδα για 5 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο ίδιος ήταν μέρος στα ιεραρχικά στρώματα της Formula 1.

Τα επόμενα διοικητικά του παιχνίδια και σχέδια είναι γνωστά αφού σήμερα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Formula 1. Μάλιστα το 2007, προχώρησε και στην αγορά της QPR μαζί με τον Flavio Briatore, του οποίου αγόρασε μετά τις μετοχές και τις πούλησε όλες το 2011 στον Tony Fernandes.

Η προσωπική του ζωή ήταν όσο συναρπαστική όσο και ένας αγώνας του Michael Schumacher. Παντρεύτηκε 3 φορές, έχει 3 κόρες, έχει εγγόνια, δισέγγονα και όλα αυτά ενώ είναι μόλις… 86! Κάτι μας λέει ότι ο πανίσχυρος Άγγλος επιχειρηματίας έχει ακόμα σχέδια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending