fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που ΔΕΝ πρέπει να καθόμαστε σταυροπόδι!

Το να καθόμαστε σταυροπόδι είναι μια στάση που βολεύει άντρες και γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι να το κάνουμε ασυναίσθητα.

Επίσης είναι μια στάση που από πολλούς θεωρείται sexy όταν κάθεται με αυτόν τον τρόπο μια γυναίκα.

Άλλοι κάθουνται έτσι γιατί απλά βολεύκει τους, άλλοι εκόψαν το που μιτσιοί γιατί εμουρμούραν η γιαγιά τους ότι ένεν καλά να κάθεσαι έτσι.

1
Μάθε λοιπόν γιατί είχε δίκαιο η γιαγιά σου και πως προκαλεί προβλήματα υγείας αυτή η στάση!

Με το να κάθεσαι για πολλή ώρα σε αυτή την στάση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως παράλυση περονιαίου νεύρου και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη και διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό που συμβαίνει όταν τοποθετούμε το ένα γόνατο πάνω στο άλλο, είναι ότι το αίμα από τα γόνατα επιστρέφει πίσω στο στήθος και έτσι μεγάλη ποσότητα του αίματος αντλείται από την καρδία, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

2
Προβλήματα στα κόκκαλα σου

Η πίεση που ασκείται ταυτόχρονα στα γόνατα, στη λεκάνη και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, όταν σταυρώνουμε τα πόδια κάτι που, όπως επισημαίνει o Dr. Naresh C. Rao, κλινικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και μόνιμα μυοσκελετικά προβλήματα στα οστά, καθώς και παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη.

Το να καθόμαστε με αυτόν τον τρόπο αυτό μπορεί να προκαλέσει πυελική ανισορροπία πράγμα που σημαίνει ότι το εσωτερικό των μυών των μοιρών γίνεται μικρότερο ενώ το εξωτερικό μεγαλύτερο, ενώ είναι επικίνδυνο για τις αρθρώσεις.

3
Επίσης αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ευρυαγγιών.

Υπάρχουν μικροσκοπικές βαλβίδες στα αιμοφόρα αγγεία, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος προς τη λάθος κατεύθυνση που οδηγεί σε φλεγμονή των συμπιεσμένων φλέβες. Όταν τα πόδια είναι σταυρωμένα, η πίεση στις φλέβες αυξάνεται και εμποδίζει τη ροή του αίματος.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει συγκέντρωση αίματος στα πόδια και να κάνουν τις φλέβες να πρήζονται.

4
Τι γίνεται με τη λεκάνη μας;

Όταν κάθεστε σταυροπόδι, το γόνατο που βρίσκεται από πάνω πιέζει το άλλο και τόσο η λεκάνη όσο και το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης στρίβουν σε μία καθόλου φυσική στάση.

Με την πάροδο των χρόνων, η κακή ευθυγράμμιση του σώματος και η πίεση που προκαλείται προξενούν σοβαρή σκελετική παραμόρφωση, η οποία ξεκινά με σοβαρούς πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης και στον αυχένα, δυσφορία στα ισχία και κύφωση.

images

5
Ποια είναι η πιο σωστή στάση;

Το ασφαλές είναι να κάθεσαι με τους μηρούς ευθυγραμμισμένους και – ακόμη καλύτερα; – τα πόδια να ακουμπούν καλά στο πάτωμα. Τέλος δεν πρέπει να κάθεσαι στην ίδια θέση για περισσότερη από μία ώρα.

Εσύ θα συνεχίσεις να κάθεσαι σταυροπόδι;

 

Δες επίσης: Ήξερες από πού πήρε την ονομασία του το συκώτι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending